Ομάδα Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού
Copyright © Σκαραβαίοι Club - www.sclub.rethymnon.com

Σε 44 ομάδες και 33 άρματα, οι χιλιάδες καρναβαλιστές υποδέχονται τους επισκέπτες

Το πιο κεφάτο του τριήμερο είναι έτοιμο να ζήσει το Ρέθυμνο, που αναμένει χιλιάδες καρναβαλιστές και επισκέπτες για το Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι του 2013, που φέτος ζει «20 Χρόνια Μύθους». Σαράντα τέσσερις ομάδες με 33 άρματα και περίπου 12 ως 14 χιλιάδες καρναβαλιστές βρίσκονται στη γραμμή εκκίνησης για τη φετινή γιορτή που κορυφώνεται την Κυριακή.

Νωρίτερα, σήμερα το βράδυ θα πραγματοποιηθεί η νυχτερινή παρέλαση, ενώ μετά τη μεγάλη παρέλαση θα πραγματοποιηθεί το κάψιμο του Βασιλιά Καρνάβαλου. Εκεί θα κορυφωθεί φέτος το Καρναβάλι με μία μοναδική συναυλία, αφού ο Μύρωνας Στρατής πρόκειται να ξεσηκώσει με τα τραγούδια του όσους βρεθούν στο Ρέθυμνο!

Αμέσως μετά τη Μεγάλη Παρέλαση των Καρναβαλικών Ομάδων και το φαντασμαγορικό κάψιμο του Βασιλιά Καρνάβαλου στις στην παραλία Ελ. Βενιζέλου (πρώην Λαβύρινθος), στον ίδιο χώρο γύρω στις 19:30 μια μεγάλη συναυλία με τον αγαπημένο ερμηνευτή μικρών και μεγάλων Μύρωνα Στρατή, θα κρατήσει το κέφι ψηλά, μέχρι αργά.

Αναλυτικά, οι εκδηλώσεις του Σαββατοκύριακου είναι:

Σάββατο 16 Μαρτίου 2013
- Λάτιν πάρτυ στο 2ο δημοτικό σχολείο
Αποκριάτικη εκδήλωση διοργανώνει το 2ο δημοτικό σχολείο με τους Mr Bachata – Los Mafiozos το Σάββατο 16 Μαρτίου στις 6 το απόγευμα.
- Νυχτερινή Παρέλαση
21:00 Εκκίνηση από το ξενοδοχείο «Ελίνα», Λ. Κουντουριώτη & Παπανδρέου.
Δημαρχείο: Εκφώνηση και Αντιφώνηση του Βασιλιά Καρνάβαλου.
Τερματισμός και πάρτυ στην πλατεία Μικρασιατών

Κυριακή 17 Μαρτίου 2013
Μεγάλη Παρέλαση
Παρέλαση πληρωμάτων και αρμάτων
14:00 Εκκίνηση από τον Κόμβο Θεοτοκοπούλου
Τελετή Λήξης - Κάψιμο Βασιλιά Καρνάβαλου – Συναυλία με τον Μύρωνα Στρατή
19:00 στην Ελ. Βενιζέλου, ανατολική παραλία Παλιάς Πόλης Ρεθύμνου

ΤΑ ΠΑΡΤΥ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ
16/3 Μασκέ πάρτυ στο Loca café στις 15:00 - ΡΟΔΟΛΙΝΟΙ
16/3 Μασκέ πάρτυ μετά τη Νυκτερινή Παρέλαση στην αίθουσα Περιηγητικής Λέσχης – ΠΕΡΙΗΓΗΤΕΣ club
17/3 “After Carnival Party” στο Sugar – ΙΧΝΗΛΑΤΕΣ
17/3 “After Carnival Parade” στον Κήπο του Αλή Βαφή – PANDAYA

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΤΟΥ ΡΕΘΕΜΝΙΩΤΙΚΟΥ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΟΥ

Η ασφάλεια και η εξυπηρέτηση των επισκεπτών του Ρεθύμνου κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού αποτελεί την πρώτη και κύρια μέριμνα των διοργανωτών.
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, δεκάδες χιλιάδες επισκεπτών αναμένεται να κατακλύσουν την πόλη για να παρακολουθήσουν το Καρναβάλι. Ο Δήμος Ρεθύμνης, η Οργανωτική επιτροπή του Καρναβαλιού και όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, ανακοίνωσαν σε κοινή συνέντευξη τύπου τα μέτρα τα οποία έχουν ληφθεί, ενώ έδωσαν οδηγίες και συστάσεις στους επισκέπτες.

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ

Από τις 9:00 το πρωί της Κυριακής 17 Μαρτίου, θα υπάρξουν έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις. Οι οδηγοί θα μπορούν να παρκάρουν τα αυτοκίνητά τους στους εξής χώρους:
στο Λιμάνι, τη Μαρίνα, δυτικά της Νομαρχίας (στο πάρκινγκ που βρίσκεται στην οδό Κεφαλογιάννηδων), στην Πλατεία Δικαστηρίων, δίπλα από το ΚΤΕΛ (οδός Κεφαλογιάννηδων), δίπλα από το εστιατόριο «Ηλιοβασιλέματα» (οδός Κεφαλογιάννηδων), στη Λ. Σταμαθιουδάκη (ανατολικά του εργοστασίου Φραγάκη) στο ύψος της Αγ. Φωτεινή Κουμπέ (παραπλεύρως Πρατηρίων Βενζίνης), στο Ρέμα Συνατσάκη (χώρος λαϊκής αγοράς, αρχή οδού Κωστή Παλαμά),
Σχολεία: 3ο Δημοτικό (Ψιλάκη 1), 1ο Λύκειο (Μαρκέλλου 1 & Μοάτσου), 2ο Γυμνάσιο & Λύκειο (Νικ. Ασκούτση 62), στο ΜΕΓΑΡΟ, ΦΑΡΟΣ και ΖΑΦΕΙΡΑΚΗ (3ο  χλμ Εθνικής Οδού Ρεθύμνης – Χανίων, Γέφυρα Ζουρίδας με μετακίνηση από τα ΚΤΕΛ από 12:00-24:00 ανά 10 λεπτά).
Επίσης, τα ιδιωτικά πάρκινγκ Polis στη Μαρίνα και στο Λιμάνι θα είναι διαθέσιμα με χρέωση.
Το σύνολο της δύναμης της Α.Δ. Ρεθύμνου, του Λιμεναρχείου και της Δημοτικής Αστυνομίας θα είναι επί ποδός όλη την ημέρα για τη διευκόλυνση των οδηγών.
Ο διοικητής της Τροχαίας Ρεθύμνου, Αντώνης Ρουτζάκης σύστησε ιδιαίτερη προσοχή σε όσους θα κινηθούν στην περιοχή των έργων που γίνονται στον κόμβο Αμαρίου και ζήτησε από τους οδηγούς να υπακούουν στις οδηγίες των τροχονόμων.

ΑΥΣΤΗΡΕΣ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΣΤΙΣ ΥΠΑΙΘΡΙΕΣ ΨΗΣΤΑΡΙΕΣ

Η καθολική απαγόρευση των υπαίθριων ψησταριών είναι ένα ακόμη μέτρο για την προστασία της δημόσιας υγείας. Η Δημοτική Αστυνομία, έχει απευθύνει αυστηρές προειδοποιήσεις στους παραβάτες, αφού σε όλα τα περιστατικά θα επιβληθούν οι κυρώσεις που προβλέπει ο νόμος, καθώς και μεγάλα χρηματικά πρόστιμα.
Η Δημοτική Αστυνομία, σε συνεργασία και τη συνδρομή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ρεθύμνου, πρόκειται να διεξάγουν εξονυχιστικούς ελέγχους σε ολόκληρη την πόλη. Όπως ανακοίνωσαν, σε όσους δεν θα πειθαρχήσουν, προβλέπεται πρόστιμο 1.000 ευρώ, κατάσχεση των ψησταριών και επιπλέον αφαίρεση της άδειας λειτουργίας του καταστήματος (εφόσον πρόκειται για κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος).

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΩΝ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

Οι καταστηματάρχες εστίασης της πόλης καλούν τον κόσμο να εμπιστευθεί τα καταστήματα που λειτουργούν νόμιμα. Οι τιμοκατάλογοι παραμένουν στα περυσινά επίπεδα, ενώ η παροχή υπηρεσιών θα είναι σε υψηλό επίπεδο.

ΒΟΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΣΑΜΑΡΕΙΤΕΣ

Για μία ακόμα χρονιά σημαντική θα είναι η βοήθεια και των εθελοντών του Ερυθρού Σταυρού, αφού και φέτος θα λειτουργήσουν τρεις σταθμοί παροχής βοήθειας.
Ο πρώτος και βασικός στο ισόγειο του 3ου λυκείου, καθώς επίσης και μία σκηνή παροχής βοήθειας στην πλατεία Ιερολοχιτών και μία σκηνή παροχής βοήθειας στον προαύλιο χώρο της Εθνικής Τράπεζας στο Κολωνάκι. Η δύναμη του Ερυθρού Σταυρού θα είναι περίπου 120-150 άτομα.

ΣΕ ΕΠΙΦΥΛΑΚΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Όλες οι αρμόδιες Δημόσιες Υπηρεσίες θα είναι επί ποδός με ενισχυμένο προσωπικό.
Αστυνομία (με τη βοήθεια των όμορων νομών Χανίων – Ηρακλείου και της Δημοτικής Αστυνομίας Ρεθύμνου), Λιμεναρχείο, Εθελόντριες Νοσηλεύτριες, Σαμαρείτες, Πυροσβεστική, ΕΚΑΒ, Υγειονομικό, Πυροσβεστική.

ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΑΣΦΑΛΕΣ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ

Η Διοικούσα Επιτροπή του Περιφερειακού Τμήματος Ρεθύμνου Π.Σ.Δ.Μ.Η., του Πανελλήνιου Συλλόγου Διπλωματούχων Μηχανολόγων – Ηλεκτρολόγων Μηχανικών απευθύνει συστάσεις προς τους καρναβαλιστές για ένα ασφαλέστερο και καλύτερο Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι.
«Οι απόκριες είναι μια γιορτή χαράς και διασκέδασης. Όμως, υπάρχουν και αρκετοί κίνδυνοι, τους οποίους πρέπει να γνωρίζουμε, ώστε η διασκέδαση να γίνεται με ασφάλεια.
Με ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να γίνεται η χρήση των αποκριάτικων αφρών κατά τη διάρκεια των διαφόρων εκδηλώσεων. Μην ξεχνάμε ότι αποτελούν δοχεία υπό πίεση και τα προωθητικά αέρια που περιέχουν οι αφροί είναι εύφλεκτα και επικίνδυνα.
Η χρήση των αερολυμάτων αεροζολών (spray), αν και αποτελεί ένα συνηθισμένο αποκριάτικο παιχνίδι, ωστόσο, σύμφωνα, με απόφαση του Γ.Χ.Κ. (Υ.Α.640/2007, ΦΕΚ 224 -14/02/08) η μη επαγγελματική χρήση τους είναι απαγορευμένη.
Αποκριάτικα σπρέι (αφρού ή χιονιού), που φέρουν την ένδειξη ‘Μόνο για επαγγελματική χρήση’, δεν πρέπει να αγοράζονται, από το ευρύ καταναλωτικό κοινό και δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται, για ψυχαγωγικούς ή διακοσμητικούς σκοπούς, από μη επαγγελματίες και κυρίως, από παιδιά, επειδή παρουσιάζουν μεγάλη επικινδυνότητα (όπως π.χ. ευφλεκτότητα) και πρέπει να τυγχάνουν ανάλογης χρήσης, από επαγγελματίες. Όσοι σκοπεύουν να χρησιμοποιήσουν τέτοια προϊόντα  πρέπει να διαβάζουν τις ετικέτες τους. Για το λόγο αυτό πρέπει να φέρουν ενδείξεις και τις τυχόν οδηγίες ασφαλούς χρήσης και προφύλαξης, στην ελληνική γλώσσα καθώς και τα στοιχεία του υπευθύνου διάθεσης, στην αγορά.
Επισημαίνεται ιδιαίτερα:
Να μην ψεκάζουμε απευθείας, στο πρόσωπο και στα μάτια, προκειμένου να αποφευχθούν πιθανές βλάβες, στην υγεία μας. Αν έρθει σε επαφή με τα μάτια ξεπλύνετε με άφθονο νερό.
Επειδή τα συγκεκριμένα προϊόντα ενδέχεται να περιέχουν εύφλεκτες ουσίες, να αποφεύγουμε να ψεκάζουμε, στην κατεύθυνση της φλόγας ή σε πυρακτωμένο σώμα.
Να μην καπνίζουμε, συγχρόνως, με τη χρήση του προϊόντος.
Να τα διατηρούμε, μακριά από παιδιά μικρής ηλικίας.
Να τα χρησιμοποιούμε, κατά προτίμηση, σε ανοικτούς και καλά αεριζόμενους χώρους.
Μην αναπνέετε αέρια, καπνούς και νεφελώματα. Επί καταπόσεως τηλεφωνήστε αμέσως στο Κέντρο Δηλητηριάσεων τηλ. 2107793777
Σε περίπτωση ατυχήματος ή αν αισθανθείτε αδιαθεσία, ζητείστε αμέσως ιατρική βοήθεια.
Να σημειωθεί ότι τα προωθητικά αέρια που περιέχονται στα σπρέι δεν είναι ακίνδυνα, είναι εξαιρετικά εύφλεκτα και κρύβουν πολλούς κινδύνους για το περιβάλλον.
Επίσης να σημειωθεί ότι οι αποκριάτικες στολές είναι περισσότερο εύφλεκτες, από τα συνηθισμένα ρούχα. Για το λόγο αυτό, στους χώρους, που γίνονται αποκριάτικα πάρτι, δεν πρέπει να υπάρχουν εστίες φωτιάς (τζάκια, κεριά, τσιγάρα αναμμένα) και επίσης πρέπει να υπάρχουν πυροσβεστικά μέσα.
Ιδιαίτερα για τις αποκριάτικες στολές των παιδιών, πρέπει να τηρούνται όλες τις προδιαγραφές ασφαλείας, που ισχύουν για τα παιδικά ρούχα, ανάλογα της ηλικίας τους.
Τέλος επειδή τα υλικά των αρμάτων συχνά είναι ιδιαίτερα εύφλεκτα, φροντίστε, ώστε να υπάρχουν πάνω σε κάθε άρμα 2 φορητοί πυροσβεστήρες σκόνης 8 λίτρων και 2 βαριές μάλλινες κουβέρτες ή 2 πυρίμαχες κουβέρτες.
Γι’ αυτό, λοιπόν, ας γιορτάσουμε πολιτισμένα με τις διάφορες πρωτότυπες αμφιέσεις, τον χαρτοπόλεμο, τις σερπαντίνες, με τα πλούσια ήθη και έθιμα του τόπου μας και πάνω απ’ όλα με τα καλόγουστα –και όχι βλαβερά για ην υγεία- αστεία.
Καλό Καρναβάλι με διασκέδαση και ασφάλεια»!

Η ΣΕΙΡΑ ΠΑΡΕΛΑΣΗΣ ΤΩΝ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ

STELLE ROSSE - κόκκινες μαζορέτες της Κέρκυρας
«ΑΚΡΟΒΑΤΕΣ» ομάδα ενόργανης γυμναστικής Ο.Κ.Α. Αρκάδι
Σημαιοφόροι από το Γκούμπιο Ιταλίας – Sbandieratori Gubbio
Μαζορέτες από τη Σχολή Ελάνας Παναρετάκη
1. ΝΑΤΑ ΚΕΦΑΤΑ: 20 ΧΡΟΝΙΑ ΡΕΘΕΜΝΙΩΤΙΚΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ
2. ΑΜΕΛΕΤΗΤΟΙ: LIKE A…THRILLER
3. ΑΝΕΜΟΜΥΑΛΟΙ: ΟΙ ΕΠΕΛΑΣΗ ΤΩΝ ΒΑΡΒΑΤΩΝ
4. ΔΑΚΤΥΛΟΔΕΙΧΤΟΥΜΕΝΟΙ: ΟΙ ΚΟΜΗ...ΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
5. ΜΑΧΜΟΥΡΛΗΔΕΣ: ΠΟΛΥΣ ΝΤΟΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙΠΟΤΑ
6. ΟΥΡΑΝΟΚΑΤΕΒΑΤΟΙ: ΑΓΓΕΛΟΙ ΠΛΑΣΜΕΝΟΙ…..ΣΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ ΚΑΜΜΕΝΟΙ
7. OUTSIDERS: HANSEL& GRETEL
8. ΜΠΟΥΜΠΟΥΝΕΣ: ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑΔΕΣ
9. ΓΚΑΖΑΝΟΒΕΣ: ICE AGE ep.69 ΠΑΓΩΣΑΜΕ ΚΑΙ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ
10. ΕΚΑΤΣ' Η ΚΟΥΤΣΗ ΚΑΤΣΙΚΑ: 20 YEARS CHEEZZZ
11. ΣΚΑΡΑΒΑΙΟΙ: COCKTAIL PARTY
12. ΟΙ ΑΣΧΕΤΟΙ: ΡΟΔΑ... ΜΙΑΣ ΑΛΛΗΣ ΕΠΟΧΗΣ..
13. ΕΜΕΙΣ & ΕΜΕΙΣ: ΤΑ 300.. ΣΚΥΛΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗ..ΜΙΑΣ
14. ΠΟΥΡΟΠΙΠΙΝΙΑ: Ο ΣΟΥΠΕΡΜΑΝ ΤΣΗ ΚΡΗΤΗΣ
15. ΦΕΥ…ΓΑΤΟΙ: ΠΑΡΤΟ ΑΛΛΙΩΣ... ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΛΛΙΩΣ!
16. ΦΛΟΥ: IL ΠΟΥΤΣΙΝΟ PIO -"ΤΟ ΠΟΥΛΑΚΙ ΤΣΙΟΥ"
17. ΑΡΓΟΣΧΟΛΟΙ: ΑΣΕ ΜΑΣ ΚΟΥΚΛΙΤΣΑ ΜΟΥ
18. ΑΡΚΑΛΟΙ: ΤΑ ΦΑΓΑΝ ΜΕ ΧΡΥΣΑ ΚΟΥΤΑΛΙΑ..
19. ΡΟΔΟΛΙΝΟΙ: ΞΕ..ΚΟΥΝΑ ΠΑΜΕ CUBA..
20. Φ.Ε.Κ. ΡΕΘΥΜΝΟΥ: ΠΤΥΧΙΟ Η …ΑΠΛΑ ΕΝΑΣ ΜΥΘΟΣ
21. ALLADALLON: ΜΑΓΙΑΣ - ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
22. ΤΖΙΤΖΙΚΟΤΡΙΧHΔΕΣ: EINAI BA..ΤΡΕΛΟΙ AYTOI OI ΤΖΙΤΖΙΚΟΤΡΙΧΗΔΕΣ
23. ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ: ΓΡΑΨ’ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΧΙΟΝΙ!!!
24. ΠΕΡΙΗΓΗΤΕΣ CLUB: PIAZZA DI CASANOVA
25. ΡΑΚΟΔΙΚΑΣΜΕΝΟΙ: ΚΟΥΝΟΥΠΙΑ ΑΙΜΟΒΟΡΙΚΑ
26. ΚΙΤΡΑ: ΜΠΑΝΙΣΤΙΡ ΝΤΟΥΛΑΠ - ΧΙΛΙΕΣ & ΜΙΑ ΜΠΟΥΡΔΕΣ!!!
27. ΟΙ ΑΛΛΟΙ: ΚΑΤΙ ΒΡΩΜΑΕΙ..
28. ΤΑ ΠΑΡΤΑΛΙΑ: Ο ΣΚΟΤΕΙΝΟΣ ΠΟΤΗΣ ΞΕΒΡΩΜΙΖΕΙ ΤΗΝ BOHAM CITY
29. (ΑΝΤΙ)ΚΑΠΝΙΣΤΕΣ CLUB: ΠΟΥ ΠΑΕΙ Ο POPEYE…???
30. CARNIVALOI: TOY STORY... ΚΑΙ ΜΕΝΟΥΜΕ ΠΑΝΤΑ  ΠΑΙΔΙΑ!
31. ΣΟΥΡΓΕΛΑ: ΜΠΟΜΠΟΝΙΕΡΕΣ
32. ALTER EGO: ΦΙΛΑ ΤΟ ΒΑΤΡΑΧΟ ΜΟΥ
33. ΓΙΑΡΕΜΗΔΕΣ CLUB: ΧΟΥΦΤΕ(Λ) ΤΑ ΜΠΑΛΑΚΙΑ ΜΑΣ
34. ΓΚΟΥΣΓΚΟΥΝΗΔΕΣ: THE GANGSTERS ΟΞΩ ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ!
35. ΑΝΙΧΝΕΥΤΕΣ: ΤΑ ΚΑΝΑΜΕ ΣΑΛΑΤΑ…….ΚΑΙΣΑΡΑ
36. ΙΧΝΗΛΑΤΕΣ: BARBIE IN A… CARNIVAL WORLD
37. ΠΥΡΟΒΟΛΗΜΕΝΟΙ: ΚΑΝΕΙ ΚΡΥΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
38. ΑΝΩΝΥΜΟΙ: ΜΕΛΙΤΣΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΜΕΛΙΣΣΟΧΩΝΟΙ
39. ΑΓΓΟΥΡΟΞΥΠΝΗΜΕΝΟΙ: ΟΙ ΑΓΓΟΥΡΟΞΥΠΝΗΜΕΝΟΙ… ΞΥΠΝΗΣΑΝ
40. PANTAYA: V.I.P. ΠΤΕΡΥΓΑ
41. ΑΛΛΑΔΑΝΑΡΗΔΕΣ: ΣΑΡΛΑΤΑΝΟΙ ΚΡΟΙΣΟΙ ΣΑΡΛΩ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ
42. ΑΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΟΙ: ΜΕ ΠΟΝΗΡΙΑ ΚΑΙ ΤΣΑΜΠΟΥΚΑ ΕΛΛΑΣ ΤΗ ΝΙΚΗ ΚΡΑΤΑΣ…
43. ΤΑ ΦΟΙΝΙΚΟΠΟΥΛΑ: ΑΛΚΟΟΛΙΚΕΣ ΟΙ ΝΥΚΤΕΣ ΜΑΚΡΙΑ ΣΟΥ
44. OLOI VITSIOZOI: DIKTATORES ME VITSIA

ΠΛΗΘΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ

Σε πολλές περιοχές και χωριά του νομού Ρεθύμνου θα γιορτάσουν τα Κούλουμα οι χιλιάδες ρεθυμνιώτες και επισκέπτες, αφού προγραμματίζονται εκδηλώσεις αναβίωσης εθίμων, όπου την τιμητική τους θα έχουν τα σαρακοστιανά εδέσματα.

Αναλυτικά οι εκδηλώσεις:
ΔΗΜΟΣ ΡΕΘΥΜΝΗΣ
12:00 Ρέθυμνο – Παραδοσιακά Κούλουμα στην παραλία Ελ. Βενιζέλου (τέως Λαβύρινθος)
ΓΕΡΑΝΙ
12:00 ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΤΗΣ ΚΑΜΗΛΑΣ, Αναβίωση εθίμου Καμήλας
Διοργάνωση: Πολιτιστικός Σύλλογος Γερανίου “ΤΟ ΚΑΜΑΡΙ”.
ΑΡΜΕΝΟΙ
10:00 Αναβίωση εθίμου μουτζουρώματος με παραδοσιακά κούλουμα
ΕΛΕΥΘΕΡΝΑ – ΔΗΜΟΣ ΡΕΘΥΜΝΗΣ
11:00 Αναβίωση παραδοσιακού εθίμου Μπεγιράκι ή Ψηλογαϊδούρα από τους νέους του χωριού.
ΜΕΛΙΔΟΝΙ – ΔΗΜΟΣ ΜΥΛΟΠΟΤΑΜΟΥ
12:00 Αυγομάζωμα, Καντής και 14:00 Κλέψιμο της Νύφης
ΜΕΡΩΝΑΣ – ΔΗΜΟΣ ΑΜΑΡΙΟΥ
12:00 Παραδοσιακά δρώμενα. Οι Λεράδες, η Αρκούδα, ο Χότζας, ο Τσαγκάρης, το Προξενιό, η Καμήλα καθώς και άλλα παιχνίδια μαζί με παραδοσιακή μουσική & χορό.
ΑΠΟΔΟΥΛΟΥ – ΔΗΜΟΣ ΑΜΑΡΙΟΥ
11.00: Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αποδούλου θα αναβιώσει το έθιμο του Καντή στα σοκάκια του χωριού και στη συνέχεια στις 15.00 στην αίθουσα εκδηλώσεων θα προσφερθούν φασολάδα και σαρακοστιανά.
ΝΕΥΣ ΑΜΑΡΙ – ΔΗΜΟΣ ΑΜΑΡΙΟΥ
12.00: Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αμαρίου Οψιγιά «Η Σάμιτος» και η Κοινωνική Ομάδα Γυναικών Αμαρίου θα ανοίξουν την Σαρακοστή στην αίθουσα του σχολείου του χωριού. Τους επισκέπτες θα περιμένει ζεστή φασολάδα, ενώ είναι καλοδεχούμενο ό,τι έχει την ευχαρίστηση να προσφέρει καθένας στο παραδοσιακό τραπέζι που θα στηθεί.
ΦΟΥΡΦΟΥΡΑΣ – ΔΗΜΟΣ ΑΜΑΡΙΟΥ
13.00: Την Καθαρή Δευτέρα 18 Μαρτίου θα γίνει στο Φουρφουρά Αμαρίου αναβίωση του Κρητικού Παραδοσιακού Γάμου με όλα τα έθιμα της Κρήτης με την ενεργή συμμετοχή πολλών δεκάδων «ηθοποιών».
ΑΓΙΑ ΓΑΛΗΝΗ – ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
12.00: Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίας Γαλήνης διοργανώνει την Καθαρά Δευτέρα 18 Μαρτίου στις 12 το μεσημέρι ανοιχτή εκδήλωση στην κεντρική πλατεία της Αγίας Γαλήνης.
Σας καλούμε να γευτείτε μαζί μας παραδοσιακή φασολάδα, νηστίσιμα εδέσματα, και ντόπιο κρασί προσφορά του Συλλόγου!
ΠΡΟΣΚΟΠΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ «ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ»
Το Σύστημα Ναυτοπροσκόπων καλεί στην εκδήλωσή του στο Προσκοπικό κέντρο «Παράδεισος» στις 12:00 το μεσημέρι της Καθαράς Δευτέρας.
Η μέρα σάς υπόσχεται πεντανόστιμη Φασολάδα, μπόλικους μεζέδες, κρασάκι (με μέτρο πάντα), κέφι, τραγούδι, πολλά παιχνίδια (Στρουμπάς, Καρφωτό, Ντελί, Μπακούρης) και πολλές εκπλήξεις.
Υπόψιν τα κάρβουνα θα είναι αναμμένα και η ψησταριά στημένη εάν θέλετε να απολαύσετε τον ιδιαίτερο μεζέ που ετοιμάζεται για την ημέρα!!!
Τιμή πρόσκλησης: 3€

Πηγή : http://www.goodnet.gr/index.php?id=13,79867,0,0,1,0

ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ

Πατήστε τα παρακάτω κουμπιά
για δείτε την χρονιά που θέλετε...

JSN Pixel template designed by JoomlaShine.com
7738 Views