Ομάδα Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού
Copyright © Σκαραβαίοι Club - www.sclub.rethymnon.com

Δείτε περισσότερα βίντεο στην σελίδα μας στο youtube
http://www.youtube.com/user/scaraveiclub

Το έτος 2010 η ομάδα παρουσίασε το γνωστό έργο απο τον Ουίλλιαμ Σαίξπηρ αλλά σε μια δικά τους παραλλαγή...
'Ετσι στις 14/2/2010 οι Σκαραβαίοι CLUB έχουν θέμα:

" Βρωμέος & Τσουλιέτα "

afisa 2010 big

Σάββατο, 16 Ιανουάριος 2010,

Δειλά – δειλά, με τη γεύση των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς να είναι ακόμα νωπή, αρχίζει να ...μυρίζει Kαρναβάλι στο Ρέθυμνο. Μπορεί ακόμα να μην έχουμε καταλάβει οι περισσότεροι από εμάς ότι σε ένα μήνα ακριβώς θα παρελάσουμε με τα αποκριάτικά μας, όμως είναι σίγουρο ότι περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά, αυτή την περίοδο επικρατεί "πανικός" στις καρναβαλικές ομάδες που τρέχουν να προλάβουν....να κλείσουν τις στολές τους, να τις ράψουν, να ετοιμάσουν τα πάρτυ τους και φυσικά να κατασκευάσουν τα άρματα που θα κινηθούν στις 14 Φεβρουαρίου, ανήμερα του αγίου των ερωτευμένων, στην πλατεία Κουντουριώτη!

Περισσότερες από κάθε άλλη χρονιά οι φετινές συμμετοχές για τη μεγάλη καρναβαλική παρέλαση, αφού έχουν δηλώσει ήδη συμμετοχή 39 ομάδες, τρεις εκ των οποίων θα έρθουν από το γειτονικό Ηράκλειο και μία από την ... 'Έδεσσα! Πρόκειται για τον Σύλλογο "Μέγας Αλέξανδρος", που θα βρίσκεται στο Ρέθυμνο στα πλαίσια των ανταλλαγών, που πραγματοποιούνται με το Κέντρο Νέων.

Πέρυσι οι ομάδες ήταν 33 και οι καρναβαλιστές περίπου 12 χιλιάδες, πράγμα που σημαίνει ότι το νούμερο φέτος θα είναι σίγουρα υψηλότερο. Πάντως, η οργανωτική επιτροπή έχει θέσει ως όριο μελών των ομάδων τα 400 άτομα, ώστε να εξασφαλιστεί μία καλή ροή την ώρα της παρέλασης.

Τα θέματα των ομάδων είναι εξαιρετικά ενδιαφέροντα και οι στολές των χιλιάδων καρναβαλιστών ράβονται κατά κύριο λόγο στην πόλη μας, από ανθρώπους που ζουν και δραστηριοποιούνται στο Ρέθυμνο, αφού οι ομάδες επέλεξαν με τον τρόπο αυτό να στηρίξουν και την τοπική οικονομία.

Τα άρματα των 26 ομάδων, που δήλωσαν ότι θα κατέβουν υπερπλήρεις στην παρέλαση, κατασκευάζονται στις τρεις αποθήκες, που έχουν εξασφαλιστεί και φέτος: φυσικά χρησιμοποιείται η αποθήκη του δήμου στην περιοχή των Σφαγείων, ενώ η Περιηγητική Λέσχη παραχώρησε την αποθήκη της δίπλα στη δημοτική. Το τρίτο σημείο, όπου χτυπάει η καρδιά του Kαρναβαλιού είναι η αποθήκη της ΕΑΣΡ στην Αγία Φωτεινή, που παραχωρήθηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά από την ένωση για τις ανάγκες του ρεθυμνιώτικου Kαρναβαλιού.

ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ

Πατήστε τα παρακάτω κουμπιά
για δείτε την χρονιά που θέλετε...

JSN Pixel template designed by JoomlaShine.com
601 Views