Ομάδα Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού
Copyright © Σκαραβαίοι Club - www.sclub.rethymnon.com

1993
Διοργάνωση : Ραδιοφωνικός Σταθμός 
ΤΕΑΜ FM (102MHz) - ΔΗΜΟΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

4o Κυνήγι Θησαυρού

1993   afisa

Νικήτρια Ομάδα : καμιά ομάδα 
(οι διοργανωτές αποφάσισαν να διακόψουν το παιχνίδι όταν πλέον είχε βραδιάσει)
Θησαυρός : Ένα Μαγνητικό Κλειδί
Σημείο εύρεσης : Στην κουφάλα ενός δέντρου στο Τούρκικο Σχολείο

Tο παιχνίδι χωρίς νικητή ………

Συντονισμένοι το πρωί στον σταθμό "Team Fm" άκουσαν γύρω στις 9:15 το γνωστό τραγούδι να λέει: "Δήμαρχος εγώ δεν είμαι". Αυτό ήταν το σύνθημα!
Όσοι το κατάλαβαν έτρεξαν αμέσως στο δημαρχείο Ρεθύμνου, από όπου παρέλαβαν τα διπλώματα συμμετοχής τους στο παιχνίδι, τα διακριτικά αυτοκόλλητα που κόλλησαν στο πέτο τους και την καρτέλα που δόθηκε στον αρχηγό του γκρουπ.
Μέσω των διπλωμάτων ήταν το επόμενο μήνυμα όπου με ειδικό στυλό ήταν γραμμένο συνθηματικά το όνομα του χορηγού "Μπάνιο – Κουζίνα". Στην ταράτσα του καταστήματος αυτού ήταν και το επόμενο μήνυμα: μια απόδειξη που παρέπεμπε στο γενικό νοσοκομείο.
Από εκεί, όσοι αποκωδικοποίησαν σωστά το παραπάνω μήνυμα παρέλαβαν ένα σκίτσο με ελάφια, παραδίδοντας ταυτόχρονα την απόδειξη αιμοδοσίας που είχαν.

Το σκίτσο με τα ελάφια οδηγούσαν για τους έχοντες φαντασία στο σπήλαιο Γερανίου.
Στην είσοδο του σπηλαίου, η επιγραφή "Team Fm" κατασκευάστηκε για το κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού» παρέπεμπε «συνθηματικά» τους παίκτες στις εγκαταστάσεις του ραδιοφωνικού σταθμού.
Από εκεί έπαιρναν μια φωτογραφία μοναστηριού, του γνωστού – όχι από όλους όπως αποδείκτηκε στην πορεία – Χαλεβί, στο δρόμο για το Χρωμοναστήρι.
Εκεί ήταν μια άλλη φωτογραφία γερμανικών αεροπλάνων με την ένδειξη "8Χ4"

Που οδηγούσε;
Στο συγκρότημα των οκτώ κατοικιών που είναι στην περιοχή της σχολής χωροφυλακής, γνωστά και ως "βομβόπληκτα".
Όσοι παίκτες έφτασαν στα "βομβόπληκτα" βρήκαν ένα σκίτσο πλοίου να τους περιμένει. Αποκωδικοποιώντας και αυτό το μήνυμα έφτασαν στο λιμάνι.

Στο σημείο που "δένει" το ΑΡΚΑΔΙ βρήκαν ένα απόσπασμα  από στίχους του Καββαδία με τίτλο: "Οι προσευχές των ναυτικών". Σημάδι που οδηγούσε βέβαια σε εκκλησία, σχετική με τους ναυτικούς, που δεν ήταν άλλη από τον Άγιο Νικόλαο, στην περιοχή του Πανεπιστημίου.
Όμως όσοι έφταναν στην εκκλησία, είχαν πολύ δρόμο ακόμη… ξαναγυρνούσαν στον Team Fm από όπου έπαιρναν μια κασέτα με μαγνητοφωνημένα αποσπάσματα από την «Ερωφίλη» του Χορτάτζη.
Η συνέχεια δινόταν στο θεατράκι «Ερωφίλη» της Φορτέτσας, όπου υπήρχε μία κούκλα ντυμένη μάγισσα με σκούπα, που στη βάση της έγραφε "δώσε για να πάρεις". Η επιγραφή παρέπεμπε στην αντίστοιχη μάγισσα που υπήρχε από το πρωί έξω από το δημαρχείο, αλλά δεν κρατούσε σκούπα. Έπρεπε λοιπόν να γυρίσουν στο δημαρχείο και να βάλουν σκούπα στη μάγισσα, αλλά και να πάρουν από την τσέπη της το "μαγικό χαρτάκι": ήταν το συμβόλαιο αγοραπωλησίας από τους Τούρκους της Αγίας Βαρβάρας.
Επόμενος σταθμός λοιπόν η εκκλησία της Αγίας Βαρβάρας, εκεί υπήρχε ένα κομμάτι από στολή φαντάρου. Όσοι μετέφραζαν το μήνυμα σωστά πήγαιναν στο στρατόπεδο Ρεθύμνης, από όπου μία ταμπέλα «πάμε πλατεία» τους ξαναγύριζε στην πόλη. Στην πλατεία της Σοχώρας στο σιντριβάνι μέσα ήταν μια πέτρα που έγραφε "102". Ήταν η συχνότητα του ραδιοσταθμού "Team Fm". Ξανά πίσω λοιπόν στο σταθμό, από ‘κει συνθηματικά στο Τούρκικο σχολείο και ΕΚΕΙ…


Εκεί ήταν ο προτελευταίος σταθμός του παιχνιδιού, για όσους είχαν μεταφράσει σωστά τα μηνύματα: Μέσα στην κουφάλα ενός δέντρου ήταν κρυμμένο το μαγνητικό κλειδί, που θα άνοιγε «συμβολικά» το «θησαυρό» που βρισκόταν στο δημαρχείο.

Πρώτοι έφτασαν στο τούρκικο οι «ΝΤΕΛΙΚΑΝΣ», ακολούθησαν οι «ΑΡΓΟΣΧΟΛΟΙ» και λίγο μετά οι «ΡΕΜΠΕΣΚΕΔΕΣ» και όσο περνούσε η ώρα έφτασαν σχεδόν όλες οι ομάδες.
Επειδή όμως η ώρα περνούσε και είχε νυχτώσει για τα καλά , η οργανωτική επιτροπή του Κυνηγιού απόφασισε να δώσει λήξη στο παιχνίδι έχοντας τον φόβο μην συμβεί κανένα ατύχημα.
Έτσι το 4ο Κυνήγι Θησαυρού έληξε χωρίς νικητή αφού καμία ομάδα δεν μπόρεσε να βρεί το κρυμμένο κλειδί……………….

Αγαπητοί μας,
εκπρόσωποι του ΤΕΑΜ FM , σας ευχαριστούμε για το έξυπνο και πρωτότυπο παιγνίδι του 4ου Κυνηγιού Θησαυρού  που ετοιμάσατε για εμάς. Αλλά και για την πρωτοβουλία σας να θέσετε τις ομάδες να δώσουν λίγο αίμα στο σταθμό αιμοδοσίας του Νοσοκομείου…

JSN Pixel template designed by JoomlaShine.com
7768 Views