Σκαραβαίοι Club - ΚΥΝΗΓΙ 2004
Φωτογραφίες
2004 Ραδιοφωνικό Σποτ.mp3
Την χρονιά του 2004 τραγουδήσαμε το Sex Bomb - TOM JONES! Το τραγούδι της Ολυμπιακής μας Χρονιάς - 2004!!!
Μέγεθος : 3,5 ΜΒ - Διάρκεια : 2' min & 30'' sec.
Όλα ξεκίνησαν από τη βραδιά του χορού που οι Άρκαλοι, και μπράβο τους, έδωσαν πανελλήνια εμβέλεια στο παιχνίδια με την κίνησή τους να φέρουν το γνωστό παρουσιαστή Γρηγόρη Αρναούτογλου. Όλες οι ομάδες τη βραδιά του χορού πήραν ένα αθλητικό σακίδιο που περιείχε ένα μπουκάλι νερό, μια αθλητική φανέλα (ταυτότητα) κι ένα αναμνηστικό δίπλωμα. Οι ομάδες με καθυστέρηση (οι περισσότερες) κατάλαβαν ότι κάτι κρυβόταν πίσω από την ετικέτα του μπουκαλιού.
Σύντομα όμως όλες οι ομάδες ανακάλυψαν ότι πρόκειται για το θύρωμα της Αγίας Ειρήνης όπου οι Άρκαλοι σφραγίζοντας το χέρι τους ,τους έδιναν ένα film προς εμφάνιση το οποίο έδειχνε μια φωτογραφία με την κρήνη στο Ρουσσοσπίτι όπου αφού πήγαινε εκείνος που είχε τη σφραγίδα στο χέρι έπαιρναν ένα πυρσό αλλά και ένα πιστοποιητικό βαρών από τον Αρκαλοφύλακα με ημερομηνία Κυριακής (8/2/04) . Το οποίο παρέπεμπε τις ομάδες στην επόμενη μέρα.
Την Κυριακή το πρωί ο 1ος γρίφος που πήραν οι ομάδες ήταν:
"Μη περπατάς σκυφτός στο λαβύρινθο της πόλης τούτης διαβάτη.
Διώξε την απόγνωση, τη πίκρα και το πόνο.
Στήσε το κορμί ορθό, κράτα το κεφάλι ψηλά και κοίτα…
Τα αγγελόπουλα γυμνά σε καλωσορίζουν,
Απλώνουν τα χέρια να πιάσουν πουλιά και σου προσφέρουν την απάντηση που η ψυχή αναζητά :
"Όποιος ελπίζει στο Θεό, θα ανακουφιστεί"
Η λύση ήταν στην Οδό Κλειδή 13, θήρωμα στην παλιά πόλη, με διάκοσμο από αγγέλους.
Να σημειώσουμε ότι σε κάθε σημείο που εντόπιζαν οι ομάδες υπήρχε και το όνομα ενός αθλήματος, ενώ σε κάθε νέο φάκελο που έπαιρναν υπήρχαν και πέντε κομμάτια από ένα πάζλ.
Ο 2ος γρίφος που πήραν οι ομάδες ήταν ένα ρέμπους και έγραφε:
"Σφύριζε για κολατσιό στις 12 παρά"
Με αυτό το γρίφο, οι ομάδες έπρεπε να πάνε στη ΒΙΟ, όπου παλιά οι εργάτες έπαιρναν το κολατσιό τους στις 12 παρά.
Ο 3ος γρίφος είχε αναφορά στη μεγάλη μας ηθοποιό Κατίνα Παξινού για τη συμμετοχή της στο "Για ποιον κτυπά η καμπάνα". Και παρέπεμπε τις ομάδες στην οδό Παξινού - Μινωτή.
Ο 4ος γρίφος παρέπεμπε τις ομάδες στο ιδιωτικό εκπαιδευτήριο της κας Αμαλίας Μανουσάκη - Ζανιδάκη, στην οδό Τσουδερών. Οι ομάδες αυτό έπρεπε να το καταλάβουν από το ημερολόγιο μιας μαθήτριας, αλλά και από τα ναυτάκια στο εξώφυλλο του ημερολογίου, που ήταν και η στολή του ιδιωτικού εκπαιδευτηρίου.
Ο 5ος γρίφος ήταν ξεκάθαρος και έστελνε τις ομάδες στο ΙΚΑ του Μασταμπά, ο οποίος και έγραφε.
"Ακούστε τώρα να σας πώ την πονεμένη μου ιστορία …, φτύσιμο , φτύσιμο μια ζωή κι ας είχα μεγαλη αξία!!!
Με κόπους και με βάσανα όλοι με αποκτούσαν και μέχρι τα γεράματα για μένα αγωνιούσαν….
Μα ένα μεγάλο φτύσιμο ήταν η ανταμοιβή μου..."
Ο 6ος γρίφος που ήταν ένας τιμοκατάλογος από ένα καφενείο προβλημάτισε ιδιαίτερα τις ομάδες, που στην αρχή έψαξαν για το λα'ίκό ζωγράφο Μούρμουρα, ο οποίος και υπογράφει την επιγραφή του καφενείου. Όμως η λύση βρισκόταν στην ακροστοιχίδα μπροστά από τα είδη του καφενείου και έβγαζε τη λέξη "ΚΑΡΑΝΤΕΜΙΡΗΣ". Ο γρίφος έστελνε τις ομάδες στο καφενείο του Καραντεμίρη στην Καλλιθέα, σημερινό κατάστημα Κατσάνη.
Ο 7ος γρίφος ήταν σε σκίτσο το σήμα της ΑΣΕΑΡ και αφού οι ομάδες έψαξαν πρώτα στα δελφίνα στο μώλο κατάλαβαν ότι πρόκειται για το σήμα της ΑΣΕΑΡ και πολύ γρήγορα ανέβηκαν στα Τρία Μοναστήρια, όπου στην είσοδο της Ενώσης βρήκαν και το πολυπόθητο σημείο.
Το απόκομμα της εφημερίδας 'ΆΝΑΓΕΝΝΗΣΙΣ" που ήταν και ο επόμενος γρίφος και αναφέρεται στα εγκαίνια του γυμναστηρίου έστελνε τους κυνηγούς στη σημερινή Σχολή Χωροφυλακής, παλαιότερο γυμναστήριο Ρεθύμνου.
Η συνέχεια του παιχνιδιού προπόνησε καλά τις ομάδες, αφού τις έστελνε στην οδό Εργατικής Πρωτομαγιάς, που δεν είναι άλλη από τα 165 σκαλιά στον Κουμπέ, δίπλα στο βενζινάδικο Παπαδάκη. Τ ο σημείο βρέθηκε εύκολα, αλλά από δω ξεκίνησαν και τα πρώτα σημάδια κούρασης των κυνηγών.
Στην συνέχεια οι ομάδες έπαιρναν μια φωτογραφία από ένα φαρμακείο όπου γραφόταν και η ιατρική συνταγή. Πρόκειται για την παρασκευή του φαρμάκου CALOMELE. Στη φωτογραφία φαινόταν η φαρμακοποιός Ζολώτα, η οποία εργαζόταν στο φαρμακείο Σταυρίδη, στην οδό Χατζηγρηγοράκη. Οι ομάδες έπρεπε να θυμηθούν να ψάξουν και να τρέξουν να βρουν το σημείο.
Ο 11ος γρίφος αφορούσε τον Άη Γιώργη στο Ελιδάκη (Γρότα του Άη Γιώργη). Πρόκειται για το πολύ γνωστό "Τ" που σχηματίζει ο αδιέξοδος δρόμος προς την εκκλησία του Άη Γιώργη.
Και έτσι λοιπόν ήρθε η ώρα για έναν από τους πιο δύσκολους γρίφους του παιχνιδιού, Ο γρίφος με την εξίσωση. Οι ομάδες έπρεπε να σκεφτούν να αντικαταστήσουν τους τρεις αγνώστους Χ, Ψ, Ζ με τους μήνες που αντίστοιχα είχαν 28, 30 και31 ημέρες, Λύνοντας την εξίσωση και μεταφέροντας τους αγνώστους κάτω καταλάβαιναν μετά την αφαίρεση των μηνών με τα αρχικά γράμματα Ι,Μ,Μ,Ι,Α ότι ο γρίφος τους παραπέμπει στην οδό 28ης Οκτωβρίου, και συγκεκριμένα στο Νο 18.
Όπως είχαμε αναφέρει και προηγούμενα, σε κάθε γρίφο οι ομάδες έπαιρναν και πέντε κομμάτια από ένα παζλ. Με το γρίφο 13 το παζλ ολοκληρώθηκε.
"Τώρα η εικόνα, στα μάτια σου φανερώθηκε πια .Μη χάνεις χρόνο, τρέξε εκεί που σε οδηγεί…Μα μην ξεχνάς, τη λύση του "προβλήματος" μαζί σου την κρατάς !!!"
Οι κυνηγοί διέκριναν πάνω στο παζλ το γιατρό Θεμιστοκλή Μοάτσο. Κάτω δεξιά απεικονίζονταν το απολυμαντήριο που έφτιαξε ο ίδιος στο σημερινό Νο 44 της οδού πού φέρει το όνομά του. Όσο δε για το καμπαναριό της Μικρής Παναγίας, που υπήρχε στην εικόνα του πάζλ (το οποίο και δεν έπαιξε), πρόκειται για τη δωρεά της ανιψιάς του Υππατίας, προς την Κυρία των Αγγέλων λίγο πριν πεθάνει.
Ο επόμενος γρίφος που παρέλαβαν οι ομάδες έγραφε:
"Κρασί ε δα µα ΄ναι λειψό κι όλοι το αποζητάτε Από το κρασοπουλειό το πήραμε που είναι μη ρωτάτε. Όταν το βρείτε όμως κι εσείς μεζέ θε να κρατείτε γιατί αλλιώς ξεροσφύρι θα το πίειτε"
Πρόκειται για έναν αριστοτεχνικά φτιαγμένο γρίφο, ο οποίος βρισκόταν δεμένος πάνω στο φελό ενός μπουκαλιού με κρασί, που οι ΑΡΚΑΛΟΙ κέρασαν τις ομάδες. Οι κυνηγοί έπρεπε να ανοίξουν το μπουκάλι με το τιρμπουσόν, που οι διοργανωτές είχαν ζητήσει από πριν και να ανακαλύψουν ένα πλαστικοποιημένο ταμπελάκι που "έσερνε" μαζί του ο φελός. Αυτό που έπρεπε να καταλάβουν ήταν ότι το κρασί δεν πίνεται ξεροσφύρι και γι' αυτό έπρεπε να παραδώσουν φαγητό στους διοργανωτές.
Στο σημείο αυτό τελείωσε η Πρώτη ενότητα του παιχνιδιού. Οι παίκτες στην συνέχεια πήραν ένα βιβλίο στα χέρια τους, το οποίο περιείχε επτά γρίφους, και αφού μάζευαν και τα επτά σημεία έπρεπε να τα παραδώσουν στους διοργανωτές για να πάρουν τον τελικό γρίφο.
Πριν σας παρουσιάσουμε τις λύσεις των επτά σημείων θα σας δώσουμε μια γεύση από το περιεχόμενο του βιβλίου των ΑΡΚΑΛΩΝ, το οποίο όπως έγραψαν οι ίδιοι πρόκειται για μηνιαίο περιοδικό ποικίλης ύλης, με ιδρυτές ΑΡΚΑΛΟΙ και ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ Α.Ε. και το οποίο περιείχε επτά διαφορετικά κείμενα με τις παρακάτω ενότητες και κατ΄ επέκταση λύσεις:
Γραφικοί τύποι του Ρεθύμνου Καφενείο Κόκκινος, παλαιός Δημοτικός Κήπος
Αφού λοιπόν οι ομάδες έλυναν σωστά τους παραπάνω γρίφους έπαιρναν ένα χάρτη που πάνω στον οποίο σημείωναν τα επτά προηγούμενα σημεία. Αυτό που έβγαινε ήταν η μεγάλη άρκτος. Με τους κατάλληλους συσχετισμούς κατάφερε η ομάδα "'ΕΚΑΤΣ' Η ΚΟΥΤΣΗ ΚΑΤΣΙΚΑ" να φτάσει στη βυζαντινή εκκλησία που βρίσκεται στα Τρία Μοναστήρια. Εκεί σε μια ελιά ήταν ένα κλουβί με ένα περιστέρι και ένα συγχαρητήριο μήνυμα για τη νικήτρια ομάδα.
Το βραβείο, το οποίο ήταν ένα μπρούτζινο στεφάνι (κότινος), το παρέλαβε η νικήτρια ομάδα από τη βάση των ΑΡΚΑΛΩΝ, που ήταν στην άρση βαρών, όπου το πανηγύρι κράτησε για τα καλά, με όλες τις ομάδες να δίνουν συγχαρητήρια σε νικητές και διοργανωτές.
Η αλήθεια είναι ότι το παιχνίδι των Άρκαλων ήταν ευρηματικό ως προς τους γρίφους , είχε πολύ τρέξιμο και αγωνία και μας διασκέδασε πολύ .
Αγαπητοί μας ΑΡΚΑΛΟΙ σας ευχαριστούμε θερμά για το παιχνίδι που με τόσο κόπο ετοιμάσατε για εμάς...