Ομάδα Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού
Copyright © Σκαραβαίοι Club - www.sclub.rethymnon.com
Σκαραβαίοι Club - ΚΥΝΗΓΙ 2015

Διοργάνωση : Μαλαγάνες
26ο Κυνήγι Θησαυρού

2015 Afisa KYNHGI

 

Web: www.malaganes.gr

 

Νικήτρια Ομάδα : Γκουσγκούνηδες
Θησαυρός :  Άγιο Νικόλαο στον Κουμπέ
Σημείο εύρεσης : Παλιό λάβαρο της Ρίθυμνας

2015 logo Kynigi

Κυνήγι Θησαυρού 6-8/2/2015

 

 

 

Οι «Γκουσγκούνηδες», μία ομάδα με ιστορία αλλά χωρίς νίκη μέχρι χθες στον αγαπημένο θεσμό του Ρεθύμνου, ευτύχησαν την Κυριακή το βράδυ να πανηγυρίσουν την πρώτη τους κατάκτηση στο 26ο Κυνήγι Θησαυρού των «Μαλαγάνων». Ήταν οι πρώτοι – και μόνοι – που πήραν γρίφο θησαυρού, που κατάφεραν να στήσουν όλα τα κομμάτια του ενετικού φάρου που συγκέντρωσαν με τις σωστές λύσεις των γρίφων που προηγήθηκαν και βάζοντας τις σωστές συντεταγμένες στο χάρτη που τους δόθηκε, να φωτίσουν το σημείο που ήταν καλά κρυμμένο το μυστικό του Μανουήλ του Πολίτη! Ήταν αργά το απόγευμα, εκεί γύρω στις 7, όταν οι Γκουσγκούνηδες έφτασαν στην παραλία του Αγίου Νικολάου στον Κουμπέ και ανακάλυψαν το λάβαρο της Ρίθυμνας. Κρατώντας το έφτασαν στο δημαρχείο θριαμβευτές και καταχειροκροτήθηκαν από τους διοργανωτές «Μαλαγάνες» και τους υπόλοιπους κυνηγούς των 41 ακόμα ομάδων, που συμμετείχαν στη φετινή διοργάνωση.

Η διοργάνωση είχε ξεκινήσει με το διαδικτυακό παιχνίδι από τις αρχές Ιανουαρίου, όμως κορυφώθηκε το τελευταίο τριήμερο, από την Παρασκευή ως και την Κυριακή.

Το βράδυ της Παρασκευής, 6 Φεβρουαρίου, στον χορό του κυνηγιού οι ομάδες παρακολούθησαν ένα σκετς από τους διοργανωτές και πήραν ένα κουτί που είχε μέσα το χειρόγραφο του Μανουήλ και τη βάση για την κατασκευή του φάρου, που θα τους έδινε τη λύση του θησαυρού.

ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ

Το ραντεβού δόθηκε για την επόμενη μέρα, το Σάββατο 7 Φεβρουαρίου, στη μία το μεσημέρι. Οι διοργανωτές είχαν ετοιμάσει ένα θεματικό παιχνίδι για τις ετήσιες αθλητικές διοργανώσεις στο Ρέθυμνο και οι κυνηγοί έψαχναν ταμπελάκια όπως στα παλιά παιχνίδια.

Ξεκίνησε στο Δημοτικό κήπο όπου όλοι μίλησαν έχοντας καταπιεί ένα μπαλόνι με ήλιο. Το μπαλόνι είχε μέσα ένα μήνυμα που τους οδηγούσε στο καινούριο ηλιακό ρολόι στην Πλατεία Αγνώστου Στρατιώτη. Εκεί έβρισκαν το ταμπελάκι για το τουρνουά σκακιού και έπρεπε να πάνε στο Σπίτι του Πολιτισμού. Εκεί υπήρχε ταμπελάκι που τους οδηγούσε στο γήπεδο της Σοχώρας (τερματισμός στα Αρκάδια). Από εκεί, πήγαιναν στο κλειστό καθώς η λύση του γρίφου ήταν το τουρνουά «Πέτρος Οικονομάκης». Το επόμενο ταμπελάκι τους οδηγούσε στο γήπεδο του Πανεπιστημίου του Γάλλου όπου γίνεται τα εργασιακό πρωτάθλημα μπάσκετ. Από εκεί, πήγαιναν στο Δημαρχείο όπου έπαιρναν ένα σταυρόλεξο. Αφού το έλυναν έβγαινε με αναγραμματισμό ΜΕΣΘΕΝΑΙΟΣ, ο πρωτεργάτης του αθλητισμού και πήγαιναν στη στρατολογία. Νικήτρια η ομάδα των Αργόσχολων που πήρε ένα «Φύλλο Πορείας», είχε δηλαδή το δικαίωμα την Κυριακή να λύσει ένα γρίφο χωρίς να φέρει την αντίστοιχη φωτογραφία.

ΤΟ ΚΥΡΙΩΣ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

Η εκκίνηση έγινε στο Δημαρχείο με τη σειρά κατάταξης του Σαββάτου. Οι ομάδες πήραν τους γρίφους τους και έχοντας στα χέρια ένα αριθμό δρομέα, ξεκίνησαν τον μαραθώνιο! Όπως πάντα, το δημαρχείο ήταν το κέντρο του παιχνιδιού, όπου κυρίαρχα χαρακτηριστικά ήταν το κέφι, η πλάκα, η τρεχάλα και κυρίως η ανάγκη για διασκέδαση και συμμετοχή σε έναν θεσμό που έχει λατρέψει η πόλη.

Χιλιάδες κυνηγοί πήγαν και ήρθαν, με μηχανές, αυτοκίνητα και οποιοδήποτε άλλο πρόσφορο μέσο, το διασκέδασαν και έδωσαν ραντεβού για το 2016 με τους διοργανωτές «Γκουσγκούνηδες».

ΟΙ ΓΡΙΦΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΛΥΣΕΙΣ

1ος γρίφος: Ένας χοχλιός με σκουλαρίκι. Λύση: Χοχλίδης, Τούρκος ιερωμένος στον Ευληγιά
2ος γρίφος: Μιλούσε για τις 3 ενετικές κρήνες και οι κυνηγοί έψαχναν αυτήν που είναι κρυμμένη στην οδό Πατελάρου
3ος γρίφος: Ένα ποίημα γραμμένο με 3 διαφορετικές αποχρώσεις του πράσινου που οδηγούσε στα 3 δέντρα στο Πολυκλαδικό γωνία Σάθα με Κονδυλάκη
4ος γρίφος: Συνταγή κοκτέιλ. Από τα γράμματα των συστατικών έβγαινε η λέξη ΑΣΒΕΣΤΗΣ και από την εκτέλεση έπρεπε να πάνε στο ασβεστοκάμινο στους Αγίους Αναργύρους.
5ος γρίφος: Κρυπτόλεξο με ονόματα πρωταγωνιστών από τον Ερωτόκριτο, Ροδολίνο, Πανώρια, Φορτουνάτο, Πατούχα και Ερωφίλη. Η λύση ήταν το θέατρο Διονύσια στην οδό Μίνωος.
6ος γρίφος: Προσευχητάρι που οδηγούσε στην Παναγία Γοργοεπήκοο, προσκυνητάρι του Αγίου Αντωνίου
7ος γρίφος: Οι δίδυμες εκκλησίες Αγίου Αντωνίου και Αγίου Νικολάου στο Μαρουλά.
8ος γρίφος: Ένα κομμάτι που είχε πάνω μια ασπίδα με τα σύμβολα των Άγγλων, των Προσκόπων και των Σταυροφόρων. Λύση ο Άγιος Γεώργιος στους Πετσακάδες.
9ος γρίφος: 15 κάρτες με εικόνες πόλεων, ημερομηνίες και κενά τα ονόματα των πόλεων. Κάθε κάρτα είχε και ένα κομμάτι από το ποίημα «Ελεύθεροι Πολιορκημένοι». Βάζοντας τα κομμάτια στη σειρά και βρίσκοντας τα ονόματα των πολιορκημένων πόλεων στις κάρτες, έβγαινε η φράση ΜΑΛΤΑΣ ΠΟΛΙΟΡΚΙΑ και έπρεπε να πάνε στην οδό Αχελη στα Περιβόλια.
10ος γρίφος: Ένα φλιτζανάκι, ένα μπλε πετσετάκι και ένα κίτρινο σαπούνι. Λύση: Αποδυτήρια του Αστέρα (μπλε-κίτρινο), καφενείο Γρυλλάκη.
11ος γρίφος: Μια παλιά διαφήμιση για ωτοασπίδες. Οδηγούσε στο μιναρέ της Μικρής Παναγίας που τον γκρέμισαν επειδή ο θόρυβος ενοχλούσε τους στρατιώτες.
12ος γρίφος: Μια φωτογραφία του Ψηλορείτη με τη σημαία της αντάρτικης ομάδας των Ανωγείων και ένα στεφάνι. Λύση: οδός Στεφανογιάννη στη Σαρακίνα.
13ος γρίφος: Μια κρητική βράκα που είχε γραμμένο πάνω ένα στιχάκι που οδηγούσε στο καφενείο του Βογιατζή στον Πλατανιά.
14ος γρίφος: CD που οδηγούσε στην Αγία Βαρβάρα. Εκεί ήταν μια κατασκευή σχήματος Π που στήριζε 9 καμπανάκια που τα έπαιζε ένας Ρώσος στρατιωτης.
15ος γρίφος: Καταδικαστική απόφαση Ιεράς Εξέτασης που αναφέρεται στον Τζορντάνο Μπρούνο, ο οποίος καταδικάστηκε σε θάνατο για τις ιδέες του στις 8/2. Ομώνυμη οδός έναντι ξενοδοχείου Μίνως.
16ος γρίφος: Δικαστική απόφαση απόδοσης κυριότητας ακινήτου λόγω χρησικτησίας. Λύση η Μονή Χαλεβή.
17ος γρίφος: Εορτολόγιο Απριλίου 2015. Υπολογίζοντας τις κινητές εορτές και βάζοντας τα αντίστοιχα γράμματα, έβγαινε ο «Μετεωρολόγος» Στρατής, ένας γραφικός Ρεθεμνιώτης που μπορούσε να κάνει υπολογισμούς όλων των κινητών εορτών στο μυαλό του.
18ος γρίφος: Ο καθηγητής Βογιατζάκης μάθαινε στα παιδιά για τους αστερισμούς και είχε έναν σκύλο που τον έλεγαν Ελπίδα (Hope).
19ος γρίφος: Ο γρίφος οδηγούσε στον Ελευθέριο Νουφράκη, ιερέα που έψαλλε τον Ακάθιστο Ύμνο μέσα στην Αγιά Σοφιά 500 χρόνια μετά την Άλωση. Υπάρχουν δύο δρόμοι με το όνομά του και οι κυνηγοί έπρεπε να φέρουν δύο φωτογραφίες.
20ος γρίφος: Ομιλία που οδηγούσε στο γυμναστικό σύλλογο, που στη σφραγίδα του απεικονιζόταν ο Μηριόνης, Βασιλιάς της Κρήτης που έλαβε μέρος στον Τρωικό πόλεμο.
Με κάθε γρίφο οι ομάδες έπαιρναν και κομμάτια του φάρου, τα οποία τοποθετούσαν στην σχετική κατασκευή που είχαν πάρει από την Παρασκευή.

Θησαυρός: Η ομάδα των Γκουσγκούνηδων ήταν η μόνη που πήρε το γρίφο. Έπαιρναν το τελευταίο κομμάτι του φάρου, ένα χάρτη και ένα CD. Στο CD υπήρχαν οι συντεταγμένες σωστής τοποθέτησης του φάρου στο χάρτη και ένα τραγούδι από την Πολίτικη Κουζίνα. Βάζοντας το φάρο στη σωστή θέση και στρίβοντας το τελευταίο κομμάτι του προς το Βορρά, ο φάρος άναβε και έδειχνε πάνω στο χάρτη το σημείο του θησαυρού, κάτω από τον Άγιο Νικόλαο στον Κουμπέ. Ο θησαυρός, ένα παλιό λάβαρο της Ρίθυμνας, ήταν «χτισμένος» σε έναν παλιό τοίχο.

Πηγή : http://goodnet.gr/rethumno-trechonta/articles/stin-istoria-perase-to-26o-kunigi-thisaurou-me-nikites-tous-gkousgkounides-fotografies.html

JSN Pixel template designed by JoomlaShine.com
7792 Views