Σκαραβαίοι Club - ΚΥΝΗΓΙ 2008
Παρασκευή 22/02/2008
Κυνήγι Θησαυρού 22-24/02/2008
Αδελφότητα Ροκκαίας Δράσης...
Την Παρασκευή του βράδυ οι ομάδες συγκεντρώθηκαν μετά από πολλά χρόνια στο ΑΣΤΡΟ και ήρθαν για λίγο μόνο, σε οπτική επαφή με τον θησαυρό τον οποίο έπρεπε να κυνηγήσουν τις επόμενες δύο ημέρες.
Μετά αφού βγήκε ο τελάλης και μας είπε τα "νέα" και αφού μας διάβασαν οι διοργανωτές για την Αδελφότητα της Ροκκαίας Δράσης μας μοίρασαν τα δωράκια μας ,όπου το πιο σημαντικό από αυτά ήταν το βιβλίο της Αδελφότητας όπου μέσα είχε τα άρθρα του Καταστατικού της και αρκετούς γρίφους. Η βραδιά συνεχίστηκε με πολύ κέφι και χορό με το συγκρότημα των ΟΝΑΡ που είχαν φέρει οι διοργανωτές για εμάς.
Το μεσημέρι του Σαββάτου το παιχνίδι ξεκίνησε μέσα από το ραδιόφωνο όπου μας κάλεσαν να πάμε στο Παλιό Δημαρχείο στη Μελιδόνι , και ακολούθως έπαιξαν αρκετοί γρίφοι από το βιβλίο που είχαμε παραλάβει την προηγούμενη βραδιά .
Στις 16: 00 οι αρχηγοί των ομάδων βρέθηκαν στον Τίμιο Σταυρό ,όπου από εκεί οι διοργανωτές την προηγούμενη χρονιά είχαν ξεκινήσει το ταξίδι τους για τον θησαυρό, και ξεκίνησαν την ίδια πορεία για να φτάσουν μέχρι το Ενετικό Λιμάνι .
Στην διαδρομή αυτή οι αρχηγοί έφαγαν ντολμαδάκια "ορφανά", άκουσαν λίρα και τραγούδι από τους μουσικούς που τους συνόδευαν , έκαναν μια στάση στο Λαογραφικό Μουσείο για να πάρουν ένα ντοσιέ με βιογραφίες γνωστών ανθρώπων της πόλης μας, και έξω από την Λότζια σταμάτησαν για να δώσουν τον όρκο του Καλού Κυνηγού. Και κάπου εδώ έληξε το παιχνίδι του Σαββάτου.
Την Κυριακή η εκκίνηση δόθηκε μέσω ραδιόφωνου όπου οι ομάδες έπρεπε να καταλάβουν και να πάνε στον Ελληνικό Οργανισμό Γάλακτος στο Μυσσίρια για να πιούν το γάλα τους…Από εκεί έπαιρναν τρεις γρίφους .
Ο πρώτος εφιστούσε την προσοχή όλων για την τήρηση του ΚΟΚ με κάποιες πράξεις που έπρεπε να κάνουν οι ομάδες έβγαινε 130Τ και έτσι οδηγούνταν στην Γρότα, οδός 130 επί Ρώσων.
Ο δεύτερος γρίφος απεικόνιζε ένα στόχο με βελάκια όπου η λύση του σου έδινε το σύνθημα "Ένα είδον, Δύο είδον, Πυρ," που παρέπεμπε στο παλιό σκοπευτήριο στο Κουμπέ.
Ο τρίτος γρίφος απεικόνιζε το Γερμανικό Πουλί που επί Γερμανικής Κατοχής βρισκόταν στο γήπεδο της Σοχώρας όπου έπρεπε να πάνε οι κυνηγοί.
Με την λύση αυτών των γρίφων οι ομάδες έπαιρναν μια ιατροφαρμακευτική ασφάλιση , ασφάλεια κατοικίας και οικοσυσκευής Restia οι ομάδες οδηγούνταν στον Οίκο Ναύτου στην οδό Χατζηδάκη.
Στον επόμενο γρίφο οι ομάδες πήραν φάκελο με δύο τηλεγραφήματα. Στο πρώτο από αυτά ο Πρόεδρος ενός Σωματείου ζητούσε από τον Πρόεδρο της Κυβερνήσεως άμεση αποστολή 800.000 οκάδων πυρηνέλαιου προκειμένου να αντιμετωπιστεί η κρίση που έπληττε τον κλάδο και ασφαλώς αφορούσε το Σωματείο των Σαπουνεργατών και το δεύτερο τηλεγράφημα είχε αποσταλεί από την Αλεξάνδρεια προς τον Διευθυντή της ΚΕ από τον ανταποκριτή της εφημερίδας που είχε ακολουθήσει την περιοδεία ενός Κρητικού συγκροτήματος Καραβίτη – Λαγού – Μπαξεβάνη και του χορευτικού συγκροτήματος του Σταμάτη Παπαδάκη στην Αίγυπτο το 1939. Οι διοργανωτές ζητούσαν από τις ομάδες την φωτογράφηση της συμβολής των οδών Πετυχάκη ( βρισκόταν τα γραφεία του σωματείου )και Παλαιολόγου (βρισκόταν το κουρείο του Πρωτοχορευτή της Κρήτης Σταμάτη Παπαδάκη).
Στην συνέχεια δόθηκε απόκομμα εφημερίδας της 30 Ιανουαρίου 1962 που είχε πρόσκληση εγκαινίων εμποροραφείου ανήμερα της εορτής της Υπαπαντής . Η λύση του γρίφου ήταν η εκκλησία την Υπαπαντής στα Μυσσίρια που ανεγέρθηκε με δωρεά του συλλόγου εμποροραφτών. Εκεί οι διοργανωτές περίμεναν τις ομάδες δίνοντας μια νέα ομάδα τριών γρίφων .
Στον πρώτο από αυτούς οι ομάδες έφτιαχναν ένα 20εδρο και έπρεπε να διαβάσουν με την σωστή σειρά τα γράμματα στις έδρες του. Το κείμενο παρέπεμπε στην κατοικία του γιατρού των Ρώσων (Σπανδάγος ) στη οδό Χαιρέτη.
Ο δεύτερος γρίφος έστελνε τις ομάδες "να φάνε δροσερά" και τους οδηγούσε στην ταβέρνα Δροσιά στην περιοχή Ορφανοτροφείου, ενώ ο επόμενος στην εκκλησία του Αγίου Χριστόφορου στους Αρμένους.
Με την λύση αυτών των γρίφων οι ομάδες έπαιρναν ένα λευκό πουκάμισο με τυπωμένο στο ταμπελάκι του το εθνόσημο της Αρμενίας. Οι ομάδες έπρεπε να γνωρίζουν την ύπαρξη Αρμένισσας ράπτριας Συρανούς που έμενε πλησίον της Καθολικής Εκκλησίας.
Από τα στοιχεία που μάζεψαν από ένα χάρτη της πόλης που είχε δοθεί στις ομάδες και με τον σωστό αναγραμματισμό σχηματίστηκε η λέξη SBORATORE που ήταν το ενετικό κανάλι στην ΒΔ πλευρά του παλιού λιμανιού και αποσκοπούσε στην προστασία της λιμενολεκάνης από την προσάμμωση.
Ο επόμενος γρίφος παρέπεμπε μέσω ενός κειμένου στις Γερμανικές βενζιναποθήκες στον Περιφερειακό και κάτω από την Φορτέτζα εκεί που τώρα είναι τα Ηλιοβασιλέματα.
Στον επόμενο γρίφο οι ομάδες αφού προσδιόρισαν τα ονοματεπώνυμα και τις ημερομηνίες θανάτου σημαντικών Ρεθυμνιωτών έπρεπε με συγκεκριμένη λογική να επιλέξουν ένα γράμμα από κάθε λέξη και προέκυπτε η λέξη "ΣΕΙΡΙΟΣ" που ήταν το ψευδώνυμο της Λέλας Κουνουπα.
Αμέσως μετά δόθηκε μια πρόσκληση στον συνήθη τόπο εκδηλώσεων Θεατρικού Συλλόγου. Η λύση ήταν στην οδό Τομπάζη που ήταν η αίθουσα Τριών Ιεραρχών και τόπος εκδηλώσεων του Συλλόγου "Αι Μουσαι".
Λύνοντας αυτόν τον γρίφο οι ομάδες έπαιρναν φάκελο που οδηγούσε στο ΡΔ8 του Καταστατικού (Ενετική Γέφυρα Πλατάνια) όπου είχε παιχτεί και την προηγούμενη ημέρα.
Εκεί οι Αμελέτητοι περίμεναν κυνηγούς όπου να σημειωθεί ότι πήγαν μόνο οι ΜΠΟΥΜΠΟΥΝΕΣ και πήραν τον τελικό γρίφο και το κλειδί για να ξεκλειδώσουν τον θησαυρό .Ο τελικός γρίφος ήταν ένα κείμενο που παρέπεμπε σε μια παιδική χαρά στα Καστελλάκια , όπου κάτω από ένα παγκάκι βρισκόταν ένα γραμματοκιβώτιο που περιείχε το πρωτότυπο βιβλίο της Ροκκαίας Δράσης.
Οι Μπουμπούνες πήραν το γραμματοκιβώτιο για να το παραδώσουν στο Δημαρχείο στους διοργανωτές όπου και παρέλαβαν τον πραγματικό θησαυρό που ήταν μία ασημένια πλάκα με χαραγμένο ένα πολύ ωραίο κείμενο για τους κυνηγούς και ένα πιστό αντίγραφο του πύργου του Ενετικού Ρολογιού .
Αγαπητοί μας ΑΜΕΛΕΤΗΤΟΙ , που μάλλον πολύ καλά διαβασμένοι είστε, σας ευχαριστούμε θερμά για το έξυπνο και καλό παιχνίδι που στήσατε για εμάς...