Eίναι η χρονιά που η διοργάνωση του παιχνιδιού φεύγει από τα χέρια των ατόμων του ΤΕΑΜ FM και περνά σε μια ομάδα που τόσα χρόνια έπαιζε. Την διοργάνωση λοιπόν του 6ου Κυνηγιού Θησαυρού έχουν αναλάβει οι ΑΡΓΟΣΧΟΛΟΙ...
Βαλιδέ Σουλτάνα Ρεμπιά Γκιουλνούς...
Σε ένα μαραθώνιο αγώνα αναζήτησης που ξεκίνησε στις 10 το πρωί με πρώτο σημείο , ραδιοφωνικό μήνυμα του Μανώλη Ψαρουδάκη Ψαρουδάκη , μέλους των ΑΡΓΟΣΧΟΛΩΝ, "ότι πίνει τον καφέ του στον Δημοτικό Κήπο" , η εξέλιξη ήταν δραματική γιατί αφού ακολούθησε μια ανακατωσούρα περίπου δυο χιλιάδων κυνηγών που διασκορπίστηκαν σε κάθε γωνιά της πόλης , ο θησαυρός ήταν τελικά …στην αφετηρία : λίγα μέτρα από τον Δημοτικό Κήπο, στο άγαλμα του Κ. Γιαμπουδάκη.
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με την σειρά που εξελίχθηκαν .
Από το Ρ/Σ Studio Ρέθυμνο στις 10 το πρωί δόθηκε το 1ο σημείο που ήταν όπως προαναφέραμε ο Δημοτικός κήπος. Από εκεί έπαιρναν μήνυμα "για ποιον κτυπά..." , που παρέπεμπε στο καμπαναριό της Μητρόπολης. Το 3ο κατά σειρά μήνυμα έλεγε "Αμα δεν φας χουρμάδες, που δεν θα φας, χέσε ψηλά και αγνάντευε" που αντιστοιχούσε στην Φορτέτζα.
Το επόμενο μήνυμα που λάμβαναν οι ομάδες ήταν ένα σκίτσο με κοχύλια και αφορούσε το μουσείο Ενάλιας Ζωής στην οδό Θεσσαλονίκης στην Παλιά Πόλη.
Η συνέχεια δινόταν με ένα σκίτσο ενός μωρού που έπαιζε λύρα και αφορούσε την πρώην κλινική "Λυράκη".
Το ζευγάρι που ήταν καθισμένο σε μια μοτοσικλέτα και έλεγε "Δηλαδή θα πάμε για λουκουμάδες;" έστελνε στην συνέχεια τις ομάδες στην Πινακοθήκη Κανακάκη.
Στην συνέχεια δόθηκε ένα σκίτσο που έδειχνε την παλιά Ατσιποπουλιανή Γέφυρα.
Μια επιταγή από την Τράπεζα Αθηνών που πήραν οι ομάδες ως επόμενος γρίφος ,τις έστελνε στην Λέσχη της παραλίας όπου βρισκόταν πριν αρκετές δεκαετίες η ομώνυμη τράπεζα.
Το κείμενο "Ο Μπραϊμης ήταν από αυτούς που αλλαξοπιστήσανε και μπήκανε στον δρόμο του Θεού μας …Θαύματα μεγάλα έκανε όντα έπιανε πηλό και τόνε μάλασε" έστελνε τις ομάδες στην Εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνα.
Τα μουστάκια σε σκίτσο … που πήραν οι ομάδες σε σκίτσο και το οποίο τις ταλαιπώρησε αρκετά δεν ήταν άλλο από το σήμα των Γερμανών αλεξιπτωτιστών και οι ομάδες έπρεπε να πάνε στα Μυσσίρια στο μνημείο 110 Ηρώων Μάχης Κρήτης.
Ο μαθηματικός τύπος του Πυθαγορείου θεωρήματος που δινόταν στην συνέχεια έστελνε τους κυνηγούς στο σπίτι του Πυθαγόρα ενός παλιού γραφικού Ρεθυμνιώτη που πουλούσε ασβέστη.
Ο επόμενος γρίφος ήταν μια φωτογραφία και η φράση "Καβάλα παν και οι εκκλησιές" και αφορούσε την Υπαπαντή που είναι πάνω σε ένα τζαμί στα 3 Μοναστήρια.
Το επόμενο σημείο που έπρεπε να βρουν οι κυνηγοί ήταν το πρώτο Νοσοκομείο στην οδό Χατζηγρηγοράκη και οι ομάδες πήγαινα εκεί μέσω μιας επιστολής με ημερομηνία 26/2/1874 κάποιου αρρώστου.
Το σταυρόλεξο με νούμερα που δόθηκε στην συνέχεια με λύση "Παει ένας χρόνος να δω τους συμμαθητές μου. Θα πάω και φέτο ..." αφορούσε τα δελφίνια στο μώλο σήμα κατατεθέν του Ρεθύμνου.
Το προτελευταίο μήνυμα για τις ομάδες ήταν το σήμα κινδύνου του ΚΟΚ για ανέμους, και οδηγούσε στον Περιφερειακο ( Εθνική οδό) στη γέφυρα.
Ο γρίφος του θησαυρού, ήταν η διαθήκη της Βαλιδέ Σουλτάνας και έστελνε τον Χατζηιωσήφ να κρύψει το χρυσάφι που έκαμε μια ζωή να το μαζέψει , και προοριζόταν για ιερό σκοπό , με προσοχή .
Το σημείο που εξηγούσε με όμορφο και έξυπνο τρόπο η Βαλιδέ και κατ επέκταση οι Αργόσχολοι ήταν στο Άγαλμα του Κ. Γιαμπουδάκη , όπου πρώτοι από όλους
ΟΙ ΑΛΛΟΙ κατάφεραν να το βρουν και να στεφτούν νικητές στο 6ο κυνήγι Θησαυρού.
Ο πολυπόθητος θησαυρός ήταν ένα μεταλλικό κασελάκι γεμάτο με σοκολατένιες λίρες και ένα σημείωμα που έγραφε: "1695-1995 .Τριακόσιες ευχές σας ακολουθούν .Μπράβο είστε οι νικητές".
Αξίζει να αναφέρουμε ότι στο κυνήγι αυτό απονεμηθεί για πρώτη και τελευταία φορά δεύτερο έπαθλο στον μαθητή Δημοτικού που ξάφνιασε με τις επιδόσεις του , αφού βρήκε ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ εφτά σημεία τρέχοντας με το ποδήλατό του .Πρόκειται για τον τότε μικρό Μάρκο Μ. Γασπαρη που σε κάποιες περιπτώσεις … έβρισκε το σημείο , αλλά δεν έφτανε να το διαβάσει.
Αγαπητοί,
Αργόσχολοι σας ευχαριστούμε για την διοργάνωση του 6ου Κυνηγιού Θησαυρού το οποίο ήταν γεμάτο από κέφι, ενθουσιασμό , πούσια δράση , καλά κρυμμένα μυστικά και πάνω από όλα πολύ τρέξιμo.