Ομάδα Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού
Copyright © Σκαραβαίοι Club - www.sclub.rethymnon.com
Σκαραβαίοι Club - ΚΥΝΗΓΙ 2017

Διοργάνωση : Ανιχνευτές (Αν ειχ’….ναι! Φταις!)
28ο Κυνήγι Θησαυρού

2017 afisa kinigi
 

Web: www.anixneutes.eu

Νικήτρια Ομάδα : Γαλάτες
Θησαυρός : USB φλασάκι
Σημείο εύρεσης : 
Παιδική χαρά στην Πλατεία του Άη Γιώργη του Πεταλιώτη


 2017 anixneytes logo

Κυνήγι Θησαυρού 10-12/2/2017

2017 kynigoi 2017

 

ΚΑΥΤΕΣ ΝΥΧΤΕΣ ΣΤΟ ΚΙΕΒΟ

Σε πελάγη σαμπάνιας συνελήφθη από το φωτογραφικό φακό να πλέει ο Έλληνας bon viveur και ταχύτατα ανερχόμενος επιχειρηματίας στον χώρο των κατασκευών. Έδειχνε να απολαμβάνει τα φλας των παπαράτσι χωρίς να ενοχλείται , παρέα με τις καλλίγραμμες συνοδούς του σε γνωστό και προσιτό σε λίγους club του Κιέβου.

……κακές γλώσσες λένε ότι ξεπέρασε πολύ γρήγορα το χωρισμό από τη σύζυγό του, κόρη μεγάλου ονόματος του κατασκευαστικού τομέα στην Ελλάδα και βλέποντας τις φωτογραφίες  δεν έχουμε λόγο να αμφιβάλλουμε.

Αυτό που εντυπωσιάζει είναι ότι ξέρει να ζει καλά και το δείχνει σε κάθε ευκαιρία, παραδίνοντας μαθήματα καλοπέρασης σε ντόπιους και ξένους celebrities. Χρήμα υπάρχει και δεν το κρύβει…

Όσοι ασχολούνται με το lifestyleτης πρωτεύουσας λένε ότι δεν νοείται  πλέον event στη νυχτερινή ζωή της πόλης χωρίς αυτόν. Απ ότι φαίνεται  ο Ελληνας θα συνεχίσει να μας εντυπωσιάζει για καιρό ….σίγουρα μετά απ αυτόν, το nightlife του Κιέβου δεν θα είναι πια το ίδιο….

O ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ ΑΚΙΣ ΒΟΥΡΒΑΧΗΣ (Κ.Ε 30/10/2007)

Ένας συμπολίτης μας που μας κάνει περήφανους για τον τόπο μας.
 
Ρέθυμνο, ένας τόπος τραχύς και δύσβατος, ορεινός και δυσπρόσιτος στη μεγαλύτερη έκταση του ,παντέρμο όπως χαρακτηρίστηκε κάποτε. Ένας τόπος όμως που, με την εργατικότητα και την ευστροφία των κατοίκων του παίρνει και δίνει ζωή.
Αυτά τα χαρακτηριστικά έχουν εδώ και αιώνες περάσει στο DNA των Ρεθεμνιωτών, εξακολουθούν να διαμορφώνουν και να καθορίζουν   το πεπρωμένο των ανθρώπων του και οι συμπατριώτες μας δεν παύουν να μας εκπλήσσουν θετικά, ακόμα και τώρα που οι συνθήκες είναι θεωρητικά ευνοϊκές για την πλειοψηφία, ξεχωρίζοντας σε διάφορους τομείς.
Τρανό παράδειγμα ανήσυχου πνεύματος και αγωνιστικότητας, ζυμωμένος με τα παραπάνω, ο Άκις Βούρβαχης έδειξε  από τη νεανική ηλικία ότι δεν θα έμενε απλός θεατής των εξελίξεων. 
 
Γεννημένος σε μια συντηρητική οικογένεια, αντέδρασε γρήγορα στη μετριότητα που του επιβαλλόταν από τον περίγυρό του. Ως έφηβος παρασύρθηκε από τον άνεμο της αλλαγής που φυσούσε στον τόπο και, μαθητής ακόμα,  πήρε ενεργά μέρος σ τους κοινωνικούς αγώνες,. Ανέπτυξε έντονη συνδικαλιστική δράση από το σχολείο και συνέχισε ν’ αγωνίζεται ακόμη και όταν ήταν ήδη ένας φτασμένος επιχειρηματίας. Βλέποντας ότι το εκπαιδευτικό σύστημα δεν είχε να προσφέρει και πολλά, κρέμασε το πτυχίο των ΤΕΙ στο τοίχο του πατρικού του και έφυγε για την Αθήνα. 
 
Μέσα από τους αγώνες των φοιτητικών του χρόνων, ο Άκις ανέπτυξε ισχυρούς δεσμούς με ανθρώπους  συνεπαρμένους από  το ίδιο πάθος για την πολιτική και το συνδικαλισμό, διατηρώντας σχέσεις με παράγοντες της πολιτικής ζωής της χώρας. Μέσα από τους αγώνες γνώρισε και τη μετέπειτα σύζυγό του, Μαρία, αδερφή συμφοιτητή του και κόρη του πρωτοπόρου στον χώρο των κατασκευών και μεγαλομετόχου κατασκευαστικών εταιριών, Παπαχρονόπουλου. Οι γνωριμίες αυτές ήταν η ώθηση για το ξεκλείδωμα της δημιουργικότητας του. Διαβλέποντας την αλματώδη άνοδο του κατασκευαστικού κλάδου τα επόμενα χρόνια και τους Ολυμπιακούς Αγώνες που πλησίαζαν, εισήγαγε τη μικρή εταιρία που δημιούργησε με τη βοήθεια του πεθερού του στο Χρηματιστήριο. Από κει και μετά όλα μοιάζουν σαν φυσική εξέλιξη. Παρόλο που ο γάμος του έληξε άδοξα, δεν τον επηρέασε στο ελάχιστο. Μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες, εξαιρετικά διορατικός,  βλέποντας την αλλαγή στις πρώην Ανατολικές Χώρες, προσεγγίζει την οικονομική και πολιτική ελίτ της Ουκρανίας και με τη βοήθεια της εκεί Ελληνικής κοινότητας , επενδύει στις κατασκευές και στην αγορά παραθαλλάσιων  εκτάσεων στη Μαύρη Θάλασσα με σκοπό τη δημιουργία τουριστικών εγκαταστάσεων.
 
Πλέον ο Άκις αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο του ελληνικού επιχειρείν, βάζοντας την προσωπική του σφραγίδα στις εξελίξεις.  Δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικά άλλωστε, όντας προικισμένος με όλα τα καλά γονίδια αυτού του τόπου, αρμονικά ταιριασμένα με υγιείς φιλοδοξίες. Ο καταξιωμένος επιχειρηματίας , το παιδί με τη ελάχιστη οικονομική επιφάνεια και χωρίς βαρύγδουπους τίτλους σπουδών, ο νέος που είδε την  εξέλιξη της επιχειρηματικότητας μέσα από την πολιτική και το αντίστροφο,  κουβαλά μέσα του το Ρέθυμνο και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των ανθρώπων του, κοσμώντας το επιχειρηματικό στερέωμα. Οι Ρεθεμνιώτες έχουν για ακόμη μια φορά λόγο να αισθάνονται περήφανοι….

Έτος 2000

Ο αγωνιστής Μάρκος Χαλκυκάκης με την δραματική, μουντή, μελό ή όπως αλλιώς θέλετε να την χαρακτηρίσετε, ιστορία του, παρέα με τις φωτογραφίες και τις πολλαπλές διαδρομές, ήρθε να ταράξει τα σχετικά ήρεμα νερά του κυνηγιού στο Ρέθυμνο.

Έτος 2006

Η τσαχπίνα κόρη του Μάρκου, η Ευανθούλα - ελάτε τώρα, όλοι την ξέρετε - δίνει εξετάσεις στο γυμνάσιο θηλέων και σεις οι αγαπημένες της συμμαθήτριες παίζετε γελάτε και προσπαθείτε να αριστεύσετε, πάντα φορώντας την ποδιά και την κορδέλα που τόσο σας πάει.

Σωτήριον έτος 2017?

Το ερώτημα που ταλανίζει ακόμα όλες τις ομάδες είναι το αν θα γίνει τριλογία η ιστορία της οικογένειας Χαλκυκάκη ή αν υπάρχει έστω και ένας ανιχνευτής με λίγο πιο ευφάνταστη σκέψη..

Οι επόμενες μέρες θα μας δώσουν τις απαντήσεις που ψάχνουμε. Άλλωστε πώς να περιμένει κανείς λογική από τύπους που αλλάζουν το όνομά τους ασταμάτητα με τελευταίο το αντικειμενικά απαράδεκτο - πλην όμως αποτελεσματικό - Αν ειχ΄ ναι Φταις!

Εσείς τι φταίτε??

Οι «Γαλάτες» θριαμβευτές, τα εύσημα στους «Ανιχνευτές» (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΤΟ 28o ΚΥΝΗΓΙ ΘΗΣΑΥΡΟΥ ΠΟΥ ΚΡΑΤΗΣΕ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΕΝΑΜΙΣΗ ΜΗΝΑ

• Όλη η διαδικασία, οι εκλογές, οι εκρήξεις, τα φλασάκια και οι γρίφοι – στοιχεία σήμερα στο GOODnet.gr

Της Αγγελικής Καλλέργη

Οι Γαλάτες, μετά από 17 χρόνια, είναι και πάλι νικητές του πιο αγαπημένου θεσμού του Ρεθύμνου. Το 28ο Κυνήγι Θησαυρού των Ανιχνευτών, εν μέσω… εκλογών, κλοπών, δολιοφθοράς, εκρήξεων και ανακρίσεων, ολοκληρώθηκε αφήνοντας πίσω του μία γλυκόπικρη γεύση στους χιλιάδες κυνηγούς που συμμετείχαν. Γλυκιά γιατί είναι ομολογουμένως ένα από τα καλύτερα παιχνίδια, που έχουν πραγματοποιηθεί και πικρή γιατί τελείωσε!

Οι διοργανωτές, μέσα από σκληρή όπως αποδείχθηκε δουλειά, κατάφεραν να φέρουν το παιχνίδι σε ένα νέο επίπεδο, χρησιμοποιώντας παραδοσιακά στοιχεία, αλλά και τη νέα τεχνολογία με τέτοιο τρόπο, που αποδείκνυε πως πάνω από όλα «εργάζονταν» για κάτι που αγαπάνε πάρα πολύ. Όπως και όλοι οι υπόλοιποι που συμμετείχαν και με την καλύτερη διάθεση ήταν εκεί για να χειροκροτήσουν τους νικητές και διοργανωτές της επόμενης διοργάνωσης, της 29ης που θα πραγματοποιηθεί το 2018.

JSN Pixel template designed by JoomlaShine.com
7804 Views