Ομάδα Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού
Copyright © Σκαραβαίοι Club - www.sclub.rethymnon.com
Σκαραβαίοι Club - ΚΥΝΗΓΙ 2021

Διοργάνωση : Ανιχνευτές
31,5ο Κυνήγι Θησαυρού

Web: https://www.facebook.com/anixneutesreth

Νικήτρια Ομάδα : Alter Ego
Θησαυρός :  Βοήθεια για το 2022 
Σημείο εύρεσης : οδός Κορωναίου (ξύλινος μιναρές)

 

Κυνήγι Θησαυρού από το Internet 28/02/2021

 

Όλο το … 31,5ο Κυνήγι Θησαυρού των Ανιχνευτών – Οι λύσεις και οι φωτογραφίες του φετινού ιδιαίτερου παιχνιδιού

Όλο το … 31,5ο Κυνήγι Θησαυρού των Ανιχνευτών – Οι λύσεις και οι φωτογραφίες του φετινού ιδιαίτερου παιχνιδιού

Κάτω από εντελώς διαφορετικές συνθήκες διεξήχθη το φετινό κυνήγι θησαυρού στο Ρέθυμνο, αν και στην πραγματικότητα το κανονικό παιχνίδι θα διεξαχθεί από τους περσινούς νικητές Ανιχνευτές το 2022.

Το 31,5 κυνήγι πραγματοποιήθηκε την Κυριακή - ημέρα που κανονικά θα πραγματοποιούνταν το 32ο Κυνήγι - αλλά ήταν διαδικτυακό, εναρμονισμένο με τους κανόνες και τα μέτρα προστασίας για τον κορωνοϊό.

Για έξι και πλέον ώρες οι 37 ομάδες που είχαν δηλώσει συμμετοχή έπαιζαν διαδικτυακά μέσω ειδικής πλατφόρμας και αφού έπαιρναν τους γρίφους ραδιοφωνικά από τον TEAM FM 102 και τη σελίδα των Ανιχνευτών στο facebook.

Τελικά, τον θησαυρό βρήκαν οι Alter Ego και υποχρεούνται μέχρι του χρόνου να μην ανοίξουν το μικρό κασελάκι!

Πάντως, ειναι βέβαιο ότι όλοι βρήκαν μέσα τους - μέσα σε όλη αυτή τη δύσκολη περίοδο - και το σκοτάδι και το φως, και την Ντίνα και την Αιμιλία.

 

ΟΙ ΓΡΙΦΟΙ ΚΑΙ Ο «ΘΗΣΑΥΡΟΣ»

Το 31,5ο Κυνήγι Θησαυρού μπορεί να ήταν κατά τα λεγόμενα των Ανιχνευτών «μισαδάκι», αλλά στην πραγματικότητα ήταν μια γενναία και ολόκληρη προσπάθεια να ξεφύγουμε για μία μέρα όλοι από την μίζερη ρουτίνα της ειδικής καθημερινότητας που βιώνουμε από πέρυσι τέτοια εποχή. Ο Team Fm φυσικά δεν μπορούσε να λείπει και ήταν αυτός που έδινε τον ρυθμό και τον τόνο. Παράλληλα η ιδέα αυτή υλοποιήθηκε στον ψηφιακό κόσμο του 2020 με τις επιπλέον συνθήκες που επιβάλλει η πανδημία του κορωνοϊού ο οποίος πρωταγωνιστούσε μέχρι το τέλος του παιχνιδιού.

Έτσι τα αυτιά όλων ήταν στο ραδιόφωνο αλλά τα μάτια τους ήταν στα δωμάτια τηλεδιάσκεψης στα οποία η κάθε ομάδα συγκεντρώθηκε για να παίξει το διαδικτυακό - ραδιοφωνικό «μισαδάκι».

Οι ομάδες είχαν ενημερωθεί ότι όλοι οι γρίφοι θα ανακοινώνονταν από το ραδιόφωνο και στη συνέχεια θα αναρτιούνταν στην πλατφόρμα του facebook στη σελίδα των Ανιχνευτών.

Οποιαδήποτε μετακίνηση εκτός σπιτιού απαγορεύονταν και οι απαντήσεις δίνονταν σε φόρμα google, ο σύνδεσμος της οποίας διαμοιράζονταν μαζί με τον γρίφο.

Το κυνήγι λοιπόν ξεκίνησε στις 10.20 το πρωί με το τραγούδι των Boney M, Daddy Cool και τον DJ να παρακινεί τους ακροατές να χορέψουν μετρώντας: and one and two and three and five. Από το άθροισμα των αριθμών 1+2+3+5 = 11 και το είδος του τραγουδιού, αντιλαμβανόμαστε ότι πρόκειται για την disco eleven, που την δεκαετία του 1980 βρίσκονταν στο 11ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Ρεθύμνου Ηρακλείου στο Σταυρωμένο. 

Στη συνέχεια ένα rapbattle ανάμεσα σε δύο ράπερ, έναν οικοδόμο και έναν αστυνομικό μας δίνει να καταλάβουμε ότι μια σχολή οικοδόμων μετατράπηκε σε σχολή για αστυνομικούς και μας οδηγεί στην σχολή χωροφυλακής που για ένα διάστημα υπήρξε σχολή οικοδόμων.

Ο τρίτος γρίφος μια μπαλάντα αυτή τη φορά, μιλάει για τον Ρήγα του καλοκαιριού, ο οποίος είναι κρυμμένος σε αποθήκη σκοτεινή και περιμένει την επαναφορά του. Η λύση του γρίφου “οδηγεί” στο τελωνείο, στο χώρο του Δήμου όπου τα καλοκαίρια στήνονται τα τραπέζια με τις σκακιέρες από τον ΣΚΟΡ.

Ο τέταρτος γρίφος ήταν μια εικόνα που εικόνιζε δέκα σφουγγαρίστρες. Η λύση του γρίφου σε οδηγεί στο περίπτερο που υπήρχε πάνω από την πλατεία του Πεταλιώτη με τις σημαίες του κόμματος ΜΑΠΠΑ ΔΕΚΑ. 

Στον πέμπτο γρίφο είχε σειρά η κλασσική μουσική. Ο εκφωνητής εξηγεί ότι έχει σημασία να αναγνωρίσουμε τις αρχικές προθέσεις των συνθετών από ένα ποτ πουρί κλασσικών κομματιών που ακολουθεί. Από την ακροστιχίδα των ονομάτων των συνθετών δημιουργείται η λέξη ΝΙΑΤΑ και διαβάζοντας τον γρίφο αντιλαμβανόμαστε ότι αναφέρεται στον καθηγητή Μαθηματικών Βαγγέλη Στεφανάκη που έφερε τα Μουσικά Νιάτα στο Ρέθυμνο.

Στον έκτο γρίφο το παιδικό τραγούδι: το κοκκοράκι κικιρικικι είχε έναν αλλαγμένο στίχο για να μας οδηγήσει στην κυρία νιάου - νιάου την συνταξιούχο δασκάλα Βαγγελιώ Δροσάκη,γνωστή για την τεράστια αγάπη της για τις γάτες,που ζούσε στις τετρακατοικίες. 

Στον έβδομο γρίφο ήταν η σειρά της κρητική μουσικής. Από το ραδιόφωνο ακούγεται μια μαντινάδα που αναφέρεται σε μια μερακλίνα χορεύτρια και σ’ έναν αγωνιστή που την παρατηρεί από απέναντι. Η Βελγίδα Ingrid Moens-Νέτη, λάτρης και δασκάλα κρητικών χορών στο Βέλγιο, απεικονίζεται στο ψηφιδωτό που βρίσκεται μπροστά στα γραφεία του ΙΚΑ στο Μασταμπά, έχει στην απέναντι πλευρά του δρόμου το μνημείο του αγωνιστή Μανώλη Χομπίτη.

Ο τελευταίος γρίφος του παιχνιδιού ήταν μια εικόνα ενός πατέρα που εξηγούσε στο γιο του, δείχνοντας του προς τη θάλασσα, ότι σε εκείνο το πάρκο η μάσκα χρειάζεται να φορεθεί αν θέλεις να τα καταφέρεις να βγεις και όχι να μπεις. Η λύση του γρίφου είναι το καταδυτικό πάρκο που έχει αναγγελθεί ότι θα γίνει στο Γεράνι.

 Σε κάθε σωστή απάντηση των παραπάνω γρίφων στέλνονταν στις ομάδες τρεις φωτογραφίες που έμοιαζαν με φωτογραφίες αναρτημένες στο instagram που περιείχαν μια λέξη εμφανώς κρυπτογραφημένη. 

Στη διάρκεια που παίζονταν οι οκτώ γρίφοι οι ομάδες έπρεπε επίσης να στείλουν μια φωτογραφία της οθόνης ενός υπολογιστή που να τους δείχνει στην πλατφόρμα τηλεδιάσκεψης. Επίσης τους ζητήθηκε να κατασκευάσουν δύο κατασκευές στις οποίες να έχει χρησιμοποιηθεί χαρτί υγείας ώστε με τον τρόπο αυτό να μπορούν να συμμετέχουν και τα νεώτερα μέλη της οικογένειας, και να στείλουν τις φωτογραφίες των κατασκευών. Οι παραπάνω υποβολές ήταν υποχρεωτικές για να έχουν το δικαίωμα να αποκτήσουν τον γρίφο του θησαυρού.

Στις 3.15 πήρε πρώτη τον γρίφο του θησαυρού του 31.5 Κυνηγιού η ομάδα των Αllter Ego που είχε πετύχει τον καλύτερο χρόνο στην επίλυση των γρίφων. Με βάση την διαφορά χρόνου που κατέγραψαν και όλες οι υπόλοιπες ομάδες, έλαβαν τον γρίφο του θησαυρού μέσα σε διάστημα 50 λεπτών. 

Έλαβαν μια φωτογραφία της κοπέλας με το όνομα Ντίνα, γνωστή από την αφίσα του κυνηγιού. Αυτή τη φορά όμως παρουσιάζονταν μεταμφιεσμένη στον.. εαυτό της με το πραγματικό της όνομα Αιμιλία. Το κείμενο που συνόδευε τη φωτογραφία ενημέρωνε τις ομάδες ότι έπρεπε να πράξουν όπως οι Γάλλοι ερευνητές που δήθεν αποκωδικοποίησαν τον ιο με τη μέθοδο του chiffre carre, και αναφέρονταν στην μέθοδο του Γάλλου διπλωμάτη και μαθηματικού Vigenner. Έπρεπε λοιπόν να διαχωρίσουν τις φωτογραφίες σε δύο ομάδες, εκείνες που παρουσίαζαν εικόνες από την καραντίνα, και εκείνες με εικόνες σε έναν κόσμο χωρίς κορωνοϊό. Χρησιμοποιώντας σαν κλειδιά τις λέξεις ΝΤΙΝΑ στην πρώτη ομάδα και ΑΙΜΙΛΙΑ στην άλλη έβρισκαν τον μήνυμα: ΣΤΟΥ ΒΑΙΡΑΛ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΠΕΣΕ ΠΟΛΥ ΞΥΛΟ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΚΑΜΠΑΝΑ

Αυτός ήταν και ο τελευταίος γρίφος που είχαν να επιλύσουν. Ο στρατηγός ο viral είναι ο Πάνος Κορωναίος μιας και το όνομά του παραπέμπει στην λέξη που δυστυχώς ακούγεται περισσότερο από κάθε άλλη από πέρσι. Με το υπόλοιπο μήνυμα η ομάδα των Alter Ego σωστά αντιλήφθηκε ότι γίνεται αναφορά στο γκρέμισμα του ξύλινου μιναρέ στην οδό Κορωναίου. Οι Alter Ego που έλυσαν τον γρίφο έστειλαν ένα μέλος της ομάδας στο σημείο του θησαυρού στο οποίο περίμενε η Ντίνα-Αιμιλία για να τους παραδώσει το κουτί με το θησαυρό.

Η ΚΑΤΑΤΑΞΗ

 1

ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

2

ΤΕΜΠΕΛΟΣΚΥΛΑ

3

ΓΚΟΥΣΓΚΟΥΝΗΔΕΣ

4

ΦΕΛΑΚΙΣΜΕΝΟΙ(Ανιχνευτές εκ. συν.)

5

ΑΔΙΑΦΟΡΟΙ-ΑΔΙΑΦΘΟΡΟΙ

6

ΠΡΑΣΣΕΙΝ ΑΛΟΓΑ

7

ΕΚΑΤΣ Η ΚΟΥΤΣΗ ΚΑΤΣΙΚΑ

8

ΜΠΟΥΜΠΟΥΝΕΣ

9

ΠΛΑΝΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΕΣΤΙΟΙ

10

ΦΕΥΓΑΤΟΙ

11

ΓΑΛΑΤΕΣ

12

ΠΑΡΕ ΦΟΡΑ ΚΑΙ ΚΟΥΤΟΥΛΑ

13

ΑΡΓΟΣΧΟΛΟΙ

14

ΑΜΕΛΕΤΗΤΟΙ

15

ΠΟΘΕΝ ΑΙΣΧΟΣ

16

ΝΑΤΑ ΚΕΦΑΤΑ

17

ΟΙ ΑΛΛΟΙ

18

ΜΑΧΜΟΥΡΛΗΔΕΣ-ΠΕΙΡΑΤΕΣ

19

ΑΝΤΙΚΑΠΝΙΣΤΕΣ

20

ΚΡΑΣΟΚΟΥΡΟΥΠΕΣ

21

ΕΜΕΙΣ Κ ΕΜΕΙΣ

22

ΠΕΝΤΑΞΕΥΡΟΙ

23

ΜΠΑΓΑΣΕΣ

24

ΓΙΑΡΕΜΗΔΕΣ

25

ΤΖΙΤΖΙΚΟΤΡΙΧΗΔΕΣ

26

ΚΑΤΙ ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΑ ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ

27

ΣΚΑΡΑΒΑΙΟΙ

28

ΜΑΣΑ ΣΟΥΡΑ

29

ΠΕΡΙΗΓΗΤΕΣ

30

ΔΕΙΞΕ ΣΤΡΑΒΕ T ΑΛΛΗΘΩΡΟΥ

31

ΑΡΚΑΛΟΙ

32

ΑΝΑΜΑΖΩΞΑΡΗΔΕΣ

33

ΝΑ ΤΟ ΛΥΣΩ ΠΡΙΝ ΜΕΘΥΣΩ

34

ΤΕΛΕΥΤΑΓΩΝΙΣΤΡΙΕΣ

35

ΜΑΜΟΥΝΕΣ

36

ΤΟΞΟΚΡΟΤΑΛΟΙ

37

ΞΕΝΟΜΠΑΝΤΗΔΕΣ ΚΙ Ο ΚΟΥΚΟΣ

Πηγή : https://goodnet.gr/news-item/olo-to-315o-kunigi-thisaurou-ton-anichneuton-oi-luseis-kai-oi-fotografies-tou-fetinou-idiaiterou-paichnidiou.html

 

 

JSN Pixel template designed by JoomlaShine.com
7535 Views