Η αέναη αναζήτηση κεραιών και πομπών!
Στις 9 το πρωί της Κυριακής πάλι μέσα από τον Team FM 102 που για τις ανάγκες του παιχνιδιού λεγόταν… EraRethymno (ο σταθμός των διοργανωτών), δόθηκε το έναυσμα για το κυρίως μενού του παιχνιδιού. Οι 34 ομάδες – ραδιοπειρατές διαγωνίστηκαν για να πάρουν την μία και μοναδική άδεια νόμιμου σταθμού, αναζητώντας όλη την ημέρα να πιάσουν στο σήμα της εφαρμογής τους τις 9 πολυπόθητες κεραίες και τους πομπούς γύρω από αυτές.
Η τελική φάση του παιχνιδιού
Έχοντας συγκεντρώσει 9 κεραίες, κάθε ομάδα περνούσε στην τελική φάση του παιχνιδιού, παίζοντας πάνω στον χάρτη του PIKEMAN.
Η αναζήτηση του θησαυρού ξεκινούσε απ' το σημείο Ι5 του χάρτη του παιχνιδιού του ΡΙΚΕΜΑΝ. Το μέιλ που έπαιρναν οι παίκτες που είχαν ολοκληρώσει την εύρεση και των 9 κεραιών της ΕΡΑ στην ηλεκτρονική έκδοση του παιχνιδιού τους έλεγε να ξανακούσουν τις ειδήσεις της ΕΡΑ Ρεθύμνου. Οι ειδήσεις της 19ης/2 τους έλεγαν ότι το σημείο νοτίως του ναού των 4 Μαρτύρων, δηλαδή το σημείο Ι5 του χάρτη, θα μετατραπεί σε σύγχρονο πάρκινγκ με διαγράμμιση.
Στο αυτοκίνητο των διοργανωτών, που ήταν παρκαρισμένο στη θέση Ι5 της νέας ελεγχόμενης στάθμευσης της πόλης μας, τους περίμεναν δύο μέλη της ομάδας των Ανιχνευτών που τους έδιναν το πρώτο καρτελάκι μετακίνησης πάνω στον χάρτη για την εύρεση του θησαυρού, το Ι5 και τους έστελναν μέιλ με τον γρίφο που θα τους οδηγούσε στην επόμενη θέση στάθμευσης.
Ήταν ένας ηχητικός γρίφος που τους οδηγούσε σε μία απόφαση δημοσιευμένη στη Διαύγεια (diavgeia.gov.gr) για την ανάθεση των 5 δημόσιων τουαλετών του Δήμου σε ιδιώτη και για την ακρίβεια στην 5η από αυτές, δηλαδή σ αυτές που είναι στην παραλία κάτω απ΄το ξενοδοχείο «Κρήτη». Στη θέση αυτή στον χάρτη του παιχνιδιού ήταν το σημείο Α12, οπότε οι παίκτες έπρεπε να μεταβούν στη θέση Α12 της ελεγχόμενης στάθμευσης, όπου έβρισκαν άλλα δύο μέλη των Ανιχνευτών μέσα στο παρκαρισμένο αυτοκίνητο τους που τους έδιναν μία ακόμα μετακίνηση πάνω στον χάρτη, την Α12 και τον επόμενο γρίφο.
Ο επόμενος γρίφος τους οδηγούσε στο μοναδικό σημείο της πόλης μας που συναντιούνται οι χώροι που διέπρεψαν δύο Ρεθεμνιώτες αθλητές με το ίδιο επίθετο, ο Δημήτρης και ο Γιώργος Κοκολάκης. Ψάχνοντας ένα χώρο εντός πόλης που έχει δίπλα δίπλα ένα γήπεδο μπάσκετ κι ένα ποδοσφαίρου, πήγαιναν στη Σχολή Χωροφυλακής που στο χάρτη του παιχνιδιού ήταν δίπλα στο σημείο Κ9, δηλαδή στην ελεγχόμενη θέση στάθμευσης Κ9 όπου έπαιρναν από ένα ακόμα παρκαρισμένο αυτοκίνητο με μέλη των Ανιχνευτών την επόμενη μετακίνηση δηλαδή την Κ9, μία λίστα με ακόμα 4 θέσεις στάθμευσης που θα τους έδιναν και τις υπόλοιπες μετακινήσεις που χρειαζόταν για να βρουν το θησαυρό κι ένα κλειδί αυτοκινήτου ΤΟΥΟΤΑ.
Καταλαβαίνοντας απ΄ το κλειδί ΤΟΥΟΤΑ ότι το κλειδί για τη λύση του γρίφου ήταν το γράμμα γιώτα ξεκινούσαν τη διαδρομή τους πάνω στο χάρτη απ΄ το σημείο του Ι5 κάνοντας "με τη βοήθεια του ΡΙΚΕΜΑΝ" κατά σειρά τις μετακινήσεις που τα γράμματα του ονόματος του τους υποδείκνυαν, δηλαδή τις μετακινήσεις που έπαιρναν από τις θέσεις στάθμευσης Ρ1, Ι5, Κ9, Ε5, Μ12, Α12 και Ν6. Η διαδρομή αυτή τελείωνε στο σημείο Ν3 του χάρτη, που βρίσκεται δίπλα σ΄ένα παρτέρι στο πλάι του 15ου Δημοτικού σχολείου όπου τους περίμενε όχι βέβαια ο ίδιος ο ΡΙΚΕΜΑΝ, αλλά ένα άγαλμα του που ήταν και ο θησαυρός του παιχνιδιού.
Για την ιστορία, η διετής λόγω COVID διαδρομή του 32ου Κυνηγιού του Θησαυρού έληξε δίπλα στο σχολείο που είχε γίνει η συνάντηση όλων των ομάδων του παιχνιδιού, εν μέσω πανδημίας. Οι Ανιχνευτές επέλεξαν να παραδώσουν τη διοργάνωση του παιχνιδιού στους επόμενους νικητές εκεί από όπου είχαν πάρει την εξουσιοδότηση απ’ όλες τις Ομάδες να κρατήσουν τη διοργάνωση του για δυο χρόνια.
Φόρος τιμής σε δύο «απόντες»: τον Χάρη Καλαϊτζάκη και τον Γρηγόρη Κουκουβάγια
Οι «Ανιχνευτές» θέλησαν να τιμήσουν έναν σημαντικό άνθρωπο της πόλης μας, έναν άνθρωπο που αγάπησε το κυνήγι, το υπηρέτησε, το πήγε πολλά βήματα μπροστά: τον δικηγόρο Χάρη Καλαϊτζάκη. Ο Χάρης Καλαϊτζάκης έφυγε πέρυσι από τη ζωή, άφησε όμως την δική του παρακαταθήκη. Και οι «Ανιχνευτές» ξεκίνησαν το παιχνίδι της Κυριακής με έναν γρίφο φόρο τιμής στον Χάρη, που μας «βλέπει» από ψηλά και είναι πάντα παρών, έστω και αν δεν είναι εδώ. O γρίφος ήταν ένα ποίημα από την εισαγωγή του βιβλίου του Χάρη Καλαϊτζάκη, στο οποίο είχαν προστεθεί στίχοι από τους διοργανωτές, που έδειχναν πως μιλούσε ο ίδιος ο τιμώμενος προς τους κυνηγούς, οι οποίοι πήγαιναν στο δικηγορικό του γραφείο στην οδό Βίκτωρος Ουγκώ και έβρισκαν το πρώτο σημείο.
Ο δεύτερος άνθρωπος που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή και τιμήθηκε διά των Ανιχνευτών ήταν ο Γρηγόρης Κουκουβάγιας. Ο γρίφος, με μία κουκουβάγια και ένα κείμενο που οδηγούσε στο μαγαζί του στην παλιά πόλη, ήταν άλλος ένας φόρος τιμής σε έναν σημαντικό απόντα.
Το πλήθος των γρίφων δεν επιτρέπει την πλήρη δημοσίευση τους από την Κρητική Επιθεώρηση και το GOODnet. Οι διοργανωτές πρόκειται τις επόμενες ημέρες να τους αναρτήσουν όλους την ιστοσελίδα τους.
ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ
- ΓΚΟΥΣΓΚΟΥΝΗΔΕΣ
- EKΑΤΣ’ Η ΚΟΥΤΣΗ ΚΑΤΣΙΚΑ
- TΕΜΠΕΛΟΣΚΥΛΑ
- ΜΠΟΥΜΠΟΥΝΕΣ
- AΔIAΦOPOI- AΔIAΦΘOPOI
- AΛΛOI
- KEΦATA
- AMEΛETHTOI
- ΠΑΡΕ ΦΟΡΑ ΚΑΙ ΚΟΥΤΟΥΛΑ
- ΓAΛATEΣ
- (ANTI)KAΠNIΣTEΣ
- ΠEPIHΓHTEΣ
- ΠPAΣΣEIN AΛOΓA
- AΛTEP EΓKO
- APKAΛOI