Ομάδα Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού
Copyright © Σκαραβαίοι Club - www.sclub.rethymnon.com

Σκαραβαίοι Club - ΚΥΝΗΓΙ 2006

Διοργάνωση : ΑΝΙΧΝΕΥΤΕΣ
17ο Κυνήγι Θησαυρού

2006 afisa big-1

WEB Site : http://www.anixneytes.gr
Νικήτρια Ομάδα : ΑΡΓΟΣΧΟΛΟΙ
Θησαυρός : Παιδική κούκλα & Λεύκωμα
Σημείο εύρεσης : Παραλία Κουμπέ

 2006 xoros001 big 2006 xoros002 big
2006 xoros004 big 2006 xoros003 big

Χορός για το Κυνήγι Θησαυρού
"Μέγαρο" - Παρασκευή 17/02/2006

 Σαν καλές συμμαθήτριες φορέσαμε τις σχολικές ποδιές μας, φάγαμε, χορέψαμε...

2006 kynigi01 big  2006 kynigi02 big

Κυνήγι Θησαυρού 18-19/02/2006

Δείτε περισσότερα βίντεο στην σελίδα μας στο youtube
http://www.youtube.com/user/scaraveiclub

next 24 2006 Ραδιοφωνικό Σποτ.mp3
Την χρονιά του 2006 είμαστε στα 60s με μια διασκευή και τραγουδάμε με τρέλα το τραγούδι μας : "Σε περιμένω μες στο Δημαρχείο να έχεις στο χέρι το τελευταίο στοιχείο.." 
Μέγεθος : 2,3 ΜΒ  -  Διάρκεια : 2' min & 27'' sec.

Ευανθούλα Χαλκυκάκη...

Οι δρόμοι της πόλης μας πλημμύρισαν το Σαββατοκύριακο κυνηγούς που συνέθεταν οι 52ομάδες που πήραν μέρος, και που προσπαθούσαν εναγωνίως να βρουν τα ίχνη του θησαυρού της Ευανθούλας...

Ο πρώτος γρίφος δόθηκε στις ομάδες το βράδυ της Παρασκευής κατά την διάρκεια του χορού των ομάδων . Η βραδιά ξεκίνησε με την εντυπωσιακή είσοδο των αρχηγών των ομάδων που είχαν μεταμφιεστεί σε συμμαθήτριες της Ευανθούλας, όπου η διοργανώτρια ομάδα των Ανιχνευτών παρουσίασε την ιστορία της Ευανθούλας η οποία αποτέλεσε το χρονικό πλαίσιο για το φετινό κυνήγι.

Το μεσημέρι του Σαββάτου οι πενήντα δύο ομάδες  παρέδωσαν στους διοργανωτές μία Φανουρόπιτα, όπως τους είχε ζητηθεί το βράδυ του χορού, ενώ στην συνέχεια αναχώρησαν για την εκκλησία της Αγίας Ειρήνης στον Κουμπέ όπου κα έπρεπε να διαδηλώσουν κατά των πυρηνικών με τα απαραίτητα πλακάτ που είχαν φτιάξει οι ομάδες.
Παράλληλα, στους κυνηγούς δόθηκε ένα σαπούνι με άρωμα σκόρδου, το οποίο φυσικά τους παρέπεμπε στην Σαπωνοποιεία Σκορδίλη. Αξίζει να σημειωθεί εδώ ότι αρκετές ομάδες προκειμένου να ανακαλύψουν την φύση του σαπουνιού δεν δίστασαν ακόμη κα να το δοκιμάσουν.
Ο επόμενος γρίφος τους έστειλε σε ένα φροντιστήριο, ενώ η πρώτη ημέρα έκλεισε με μια σχολική εκδρομή με λεωφορείο, όπου ένα μέλος από κάθε ομάδα κλήθηκε να φυτέψει ένα δένδρο στο « Άλσος του κυνηγού ».

Το πρωί της Κυριακής οι κυνηγοί συγκεντρώθηκαν στο 3ο Γυμνάσιο Ρεθύμνου , το παλιό Θηλέων, όπου έκαναν και την προσευχή τους και προμηθεύτηκαν το πρόχειρο  τετράδιο της μαθήτριας Ευανθούλας Χαλκυκάκη.
Το τετράδιο περιλάμβανε δεκατρείς γρίφους από τους οποίους οι ομάδες έπρεπε να λύσουν τις δέκα. Ο πρώτος γρίφος παρέπεμπε τους κυνηγούς στο καφενείο του τροχονόμου στα Περιβόλια, ο δεύτερος στον ΟΚΑΝΑ, ο τρίτος στο 1ο ιδιωτικό παιδικό σταθμό «Χελιδόνια», ο οποίος δεν υπάρχει πλέον, ο τέταρτος στο παλιό                κονσερβοποιείο Δομαζάκη, ο πέμπτος σε ένα αρωματοπωλείο , ο έκτος στην παλιά οδό Οδυσσέα Ανδρούτσου και ο έβδομος στο γραφεί του ΕΟΤ στην οδό Ιερολοχιτών. Η σπαζοκεφαλιά της ημέρας παρέπεμπε τους επίδοξους κυνηγούς στο παλιό αλατιού στην οδό Γρηγοράκη, ενώ ένα σχεδιάγραμμα του 1924 της οικίας Schroder στην Ουτρέχτη στα δημόσια ουρητήρια κοντά στην καφετέρια «Living Room» .Ένα ακόμη σχεδιάγραμμα της γραμμής «Κηφισιά – Πειραιάς» του ΗΣΑΠ στην Αθήνα οδήγησε του κυνηγούς στο καφέ «Κηφισιά» στην Καλλιθέα , μία άλλη σπαζοκεφαλιά στο ΚΕΚΑΝΑΡ , ένας γλωσσοδέτης στο παλιό ταχυδρομείο στην Κόρακα Καμάρα , ενώ ο δέκατος τρίτος γρίφος και ο τελευταίος του πρώτου μέρους στο εμφυαλωτήριο στον Κουμπέ.         
Οι ομάδες έπρεπε να συμπληρώσουν σωστά το τετράδιο της Ευανθούλας και στην συνέχεια έπαιρναν τα «θέματα του πρακτικού των απολυτηρίων εξετάσεων του 1967 του γυμνασίου θηλέων Ρεθύμνου », το οποίο περιείχε δώδεκα θέματα, και οι «μαθήτριες », κυνηγοί έπρεπε να λύσουν εννέα, ένα από κάθε μάθημα
.Τα μαθήματα στα οποία εξετάστηκαν ήταν Μαθηματικά, Χημεία, Γεωγραφία και Φυσικές επιστήμες.
Οι ερωτήσεις των μαθηματικών ήταν πέντε στο σύνολο τους και οδηγούσαν τις «συμμαθήτριες» στην οδό Ρέντεκ , στο ΙΓΜΕ , στο 1ο Δημοτικό σχολείο , στη ρίζα του Ελιδάκη και στο υδάτινο ντουλάπι στα Μυσσίρια αντίστοιχα.  

Οι λύσεις των θεμάτων στην Χημεία έστελναν τους κυνηγούς στην παλιά κλινική του γιατρού Κοκονά και στους Αγίους Ανάργυρους ,

ενώ τα θέματα της Γεωγραφίας στο παλιό γήπεδο του Κεραυνού και στο Μιναρέ του Ωδείου.

Τέλος , οι λύσεις των θεμάτων των φυσικών επιστημών οδηγούσαν στο παλιό χυτήριο του Βαλαράκη , στον Άγνωστο Στρατιώτη και στην οδό Τομπάζη.

Μετά τις εξετάσεις του πρακτικού ακολούθησαν φυσικά οι εξετάσεις του κλασσικού , όπου οι κυνηγοί καλούνταν να λύσουν αρχικά πέντε και στην συνέχεια εφτά γρίφους από τους τελευταίους έντεκα  που τους δόθηκαν .
Οι γρίφοι οδηγούσαν τους κυνηγούς στις οδούς Καραολή και Δημητρίου , στον Άγιο Ιωάννη το Ριγολόγο στον Πλατανιά , στην πλατεία της Νομαρχίας , στην πλατεία 25ης Μαρτίου στο κτίριο της ΧΕΝ , στο στιβανάδικο του Κουτσούρη , στην εκκλησία των Τεσσάρων Μαρτύρων , στην οδό Δαφέρμου , στο κτήριο της Παλιά Ιονικής Τράπεζας , στο Τελωνείο στην παλιά Λέσχη των Ρώσων και στο Δεσποτικό.

Να σημειωθεί ότι οι ομάδες έπρεπε κάθε φορά να τσεκάρουν τις σωστές απαντήσεις με σημεία που έβρισκαν στις τοποθεσίες που τους παρέπεμπαν οι γρίφοι , ενώ έπρεπε παράλληλα να εξηγήσουν στους διοργανωτές το σκεπτικό που τους οδήγησε στην λύση των γρίφων προκειμένου να συνεχίσουν την αναζήτηση του θησαυρού.
Η ομάδα των Αργόσχολων κατόρθωσε να λύσει τον τελευταίο γρίφο και να βρει την τουβλοποιία Τσουρλάκη . Αφού υπολόγισε το μέσο των γραπτών επικοινώνησε με το  131 και 11888, ζήτησε το τηλέφωνο της Ευανθούλας Χαλκυκάκη και συνομίλησε με το σύζυγό της το Βίκτωρα. Λίγα λεπτά μετά η Ευανθούλα επικοινώνησε μαζί τους μέσω κινητού και τους ζήτησε να πάνε στην ραδιενεργή αμμουδιά με το τοξωτά μπετά και να βρουν το θησαυρό της .
ΟΙ ΑΡΓΟΣΧΟΛΟΙ επέστρεψαν στην παραλία της Αγίας Φωτεινής , βρήκαν μία βρύση και ένα κουτί ακριβώς από κάτω με την κούκλα της Ευανθουλας.

Oι γρίφοι του 17ου Κυνηγιού χαρακτηρίστηκαν από όλες τις ομάδες ευρηματικοί , πολύ έξυπνοι και απαιτούσαν πολύ καλή γνώση του Ρεθύμνου και της Τοπικής Ιστορίας. «Δείξατε την ακινησία  της ακόλουθης κίνησης : 1ε4……..» , Εντοπίσατε το χώρο όπου διαδραματίζεται το γνωστό διήγημα «Η βραχύτερη νύχτα των νυχτοφυλάκων », άγνωστου νεάνίδος .1η έκδοση 1984, επανεκδόσεις 1990 και 2001» , « να εξηγήσετε τους λόγους για τους οποίους η ισχυροποίηση της πίστεως στα Ιόνια οδήγησε στον εκμηδενισμό των αναφάλβητων» , «υπολογίσατε το άθροισμα των παρακάτω τριών στοιχείων , κάνοντας χρήση της φιλανδικής μεθόδου: Ε(83284660,68685274,Τ9) = »…….και πολλοί άλλοι είναι ορισμένοι μόνο από τους γρίφους, οι οποίοι υποδηλώνουν το υψηλότατο επίπεδο των απαιτήσεων που πρέπει να πληρούν οι συμμετέχοντες.

Αγαπητοί, Ανιχνευτές σας ευχαριστούμε για το ευρηματικό και έξυπνο παιχνίδι που μας χαρίσατε αλλά και για τις δύο σπουδαίες ιδέες σας την συλλογή υπογραφών για την αναστήλωση και ανάδειξη του μοναδικού πλέον σαπουναριού των ΑΦΩΝ ΣΚΟΡΔΙΛΗ αλλά και για την δενδροφύτευση στο "Αλσος του Κυνηγού"...

JSN Pixel template designed by JoomlaShine.com
7172 Views