Ομάδα Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού
Copyright © Σκαραβαίοι Club - www.sclub.rethymnon.com

Οι «Γαλάτες» θριαμβευτές, τα εύσημα στους «Ανιχνευτές» (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΤΟ 28o ΚΥΝΗΓΙ ΘΗΣΑΥΡΟΥ ΠΟΥ ΚΡΑΤΗΣΕ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΕΝΑΜΙΣΗ ΜΗΝΑ

• Όλη η διαδικασία, οι εκλογές, οι εκρήξεις, τα φλασάκια και οι γρίφοι – στοιχεία σήμερα στο GOODnet.gr

Της Αγγελικής Καλλέργη

Οι Γαλάτες, μετά από 17 χρόνια, είναι και πάλι νικητές του πιο αγαπημένου θεσμού του Ρεθύμνου. Το 28ο Κυνήγι Θησαυρού των Ανιχνευτών, εν μέσω… εκλογών, κλοπών, δολιοφθοράς, εκρήξεων και ανακρίσεων, ολοκληρώθηκε αφήνοντας πίσω του μία γλυκόπικρη γεύση στους χιλιάδες κυνηγούς που συμμετείχαν. Γλυκιά γιατί είναι ομολογουμένως ένα από τα καλύτερα παιχνίδια, που έχουν πραγματοποιηθεί και πικρή γιατί τελείωσε!

Οι διοργανωτές, μέσα από σκληρή όπως αποδείχθηκε δουλειά, κατάφεραν να φέρουν το παιχνίδι σε ένα νέο επίπεδο, χρησιμοποιώντας παραδοσιακά στοιχεία, αλλά και τη νέα τεχνολογία με τέτοιο τρόπο, που αποδείκνυε πως πάνω από όλα «εργάζονταν» για κάτι που αγαπάνε πάρα πολύ. Όπως και όλοι οι υπόλοιποι που συμμετείχαν και με την καλύτερη διάθεση ήταν εκεί για να χειροκροτήσουν τους νικητές και διοργανωτές της επόμενης διοργάνωσης, της 29ης που θα πραγματοποιηθεί το 2018.

Και όλα αυτά πια, με το Κυνήγι να έχει αλλάξει επίπεδο έχοντας κατακτήσει τον τίτλο του μεγαλύτερου κυνηγιού θησαυρού παγκοσμίως με τη βούλα των Ρεκόρ Γκίνες. Ένα βραβείο, που απένειμε ο κριτής του Guiness, ο κ. Τζακ από την Αγγλία, που βρέθηκε στην πόλη μας και παρακολούθησε τη διαδικασία καταμέτρησης. Μία καταμέτρηση που «έκλεισε» την Κυριακή με 1468 κυνηγούς, επιβεβαιώνοντας ότι πρόκειται για το μεγαλύτερο κυνήγι.

Το πανηγύρι το απόγευμα της Κυριακής στο δημαρχείο για τους Γαλάτες ήταν έντονο, αφού απέδειξαν ότι ήθελαν πάρα πολύ να στεφθούν νικητές.
Σήμερα η Κρητική Επιθεώρηση, στηρίζοντας διαχρονικά το θεσμό, παρουσιάζει αναλυτικά το σύνολο του παιχνιδιού, που ξεκίνησε την Παρασκευή το βράδυ με τον καθιερωμένο χορό.

Ο ΧΟΡΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Ως γνωστόν, οι διοργανωτές «Ανιχνευτές» ήδη από την περίοδο του διαδικτυακού παιχνιδιού είχαν ανακοινώσει πως λόγω προστριβών μεταξύ των συνιστωσών της ομάδας, αδυνατούσαν να διεξάγουν το κυνήγι. Έτσι, προκήρυξαν εκλογές για την ανάδειξη του νικητή, που θα αναλάμβανε την διοργάνωση του 29ου παιχνιδιού.

Στον χορό της Παρασκευής, οι υποψήφιοι «πρόεδροι» των ομάδων κλήθηκαν να βγάλουν έναν λόγο, διαδικασία που πρόσφερε άφθονο γέλιο.
Εκεί, οι διοργανωτές έδωσαν στα μέλη των ομάδων ένα εκλογικό βιβλιάριο, με το οποίο θα συμμετείχαν στις εκλογές.

Πάντως, οι ομάδες σε ανύποπτο χρόνο και… χωρις να πάρουν χαμπάρι, βρήκαν στα τραπέζια τους έναν φακό black light και μία κενή λευκή κόλλα, στην οποία ήταν «κρυφό» το μήνυμα: «τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται».

ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ

Το παιχνίδι του Σαββάτου ξεκίνησε στις 2.15 το μεσημέρι από την συχνότητα του Team FM στους 102, από όπου ακούστηκε ένα ηχητικό μήνυμα από το μετρό της Αθήνας. Οδηγούσε στην οδό Κατεχάκη (επόμενη της στάσης Πανόρμου). 
Από εκεί οι ομάδες έπαιρναν ένα πιάτο που έγραφε «Ενθύμιο διαΜονης» και οδηγούσε στο παλιό ξενοδοχείο Αρκάδι στην οδό Αρκαδίου. Εκεί έβρισκαν ένα ταμπελάκι που έγραφε: «Μάθε που ψηφίζεις». 
Έτσι, οδηγούνταν στο 1ο Γενικό Λύκειο, όπου θα γινόταν η καταμέτρηση για το Γκίνες και οι «εκλογές».

Μετά την ολοκλήρωση όλων των διαδικασιών στο σχολείο, οι διοργανωτές ανακοίνωσαν στους κυνηγούς ότι εκλάπη το φλασάκι, που περιείχε τα αποτελέσματα των εκλογών. Επομένως, δεν μπορούσαν να ανακοινώσουν τίποτα.

Νωρίς το απόγευμα, γύρω στις 6 μ.μ., οι ομάδες έλαβαν ένα e-mail από την «δικαστική αντιπρόσωπο», που τους ενημέρωνε ότι στο δωμάτιο που βρίσκονταν οι διοργανωτές έγινε μία έκρηξη και κλάπηκε το φλασάκι με τα αποτελέσματα. Τους ενημέρωνε ακόμα ότι κρατούσε τους 25 «Ανιχνευτές» για ανάκριση και ότι έπρεπε να κατεβάσουν μία «εφαρμογή» από το google play, που είχαν φτιάξει οι ίδιοι. Εκεί, στη διάρκεια των «ανακρίσεων» θα έμπαιναν οι συντεταγμένες, που θα χρησιμοποιούνταν σε κάποια τσεκαρίσματα.

Ακολούθησε ένα e-mail του Ε.Δ. (Επαναστάτης Διοργανωτής), ο οποίος ενημέρωνε τις ομάδες ότι «αυτός ή αυτή πήρε το φλασάκι», λέγοντας ότι δεν συμφωνούσε με τις εκλογές, θεωρώντας ότι ο διοργανωτής του 29ου έπρεπε να προκύψει από το κυνήγι και όχι από εκλογές. Ενημέρωνε, λοιπόν, τους κυνηγούς ότι σύντομα θα είχαν νέα του.

Στις 9 το βράδυ, έστειλε ο Ε.Δ. μήνυμα στα κινητά των ομάδων, που έλεγε: «Τα ‘μαθες Αρετούσα μου τα θλιβερά μαντάτα, μεσάνυχτα με πέψανε στην εδική σου στράτα». Οι κυνηγοί πήγαιναν στις 12 τα μεσάνυχτα στην οδό Αρετούσας. Σε ένα αυτοκίνητο τους περίμεναν δύο κοπέλες, συνεργοί του επαναστάτη, και φορώντας μάσκες, έδιναν σε κάθε έναν κυνηγό ξεχωριστά ένα συμφωνητικό μεταξύ του Ε.Δ. και των ομάδων για το παιχνίδι του επαναστάτη την επόμενη ημέρα, με την προϋπόθεση να μην αποκαλύψει τίποτα.

ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

Οι ομάδες συγκεντρώθηκαν στις 8.45 στο δημαρχείο. Εκεί, μέσα από την συχνότητα του Team FM, άκουσαν την πρώτη ανάκριση της δικαστικού στο Νικόλα: εξήγησε η δικαστικός ότι είναι τρεις κοινές ερωτήσεις για όλους και σε καθέναν έβρισκε ένα ύποπτο στοιχείο. Ζητούσε από τις ομάδες να βρίσκουν τι το σημαίνει το στοιχείο αυτό για να πάνε στο επόμενο.

Οι κοινές ερωτήσεις που έκανε η δικαστικός στους 25 Ανιχνευτές ήταν οι εξής: 
1. Που ήσουν ακριβώς πριν την έκρηξη;
2. Τι παρατήρησες μετά που μπήκες στο δωμάτιο;
3. Έχεις κάτι άλλο αξιοσημείωτο να προσθέσεις;

Κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού προκύπτει ότι οι καταθέσεις είναι αντικρουόμενες.
Πάνω στον Νικόλα βρέθηκε ένα cd, που έλεγε το τραγούδι: «Πάμε στου Καραϊσκάκη και αυτή την Κυριακή». Οι ομάδες πήγαιναν στην οδό Καραισκάκη πίσω από αστυνομία. Εκεί βρίσκανε ένα ταμπελάκι με το μήνυμα: Δ.Ρ – ΓΚΟΛΦΙΝΟΣ.
Γυρνούσαν στο δημαρχείο, έλεγαν τη φράση και έπαιρναν έναν μεγάλο μαγνητικό πίνακα που είχε πάνω τις ερωτήσεις της δικαστικού, ένα καρτελάκι με την ανάκριση του Νικόλα και τις οδηγίες ταυτοποίησης. Οι ομάδες μπορούσαν να ταυτοποιήσουν τα στοιχεία στα σημεία με πέντε τρόπους. Είτε έβρισκαν ταμπελάκι, είτε έβγαζαν φωτογραφία, είτε έφερναν κάποιο αντικείμενο (δωράκι), είτε άκουγαν από μία μορφή πειρατικού ραδιοφώνου στους 108 μία λέξη ανά ομάδα, είτε χρησιμοποιούσαν την εφαρμογή που τους είχε ζητηθεί, βάζοντας τον κωδικό που είχαν στα «στοιχεία» για να ταυτοποιήσουν το ακριβές σημείο.

ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

- Μαζί με τον πίνακα έπαιρναν και τη 2η κατάθεση (Γιάννης) με το στοιχείο – γρίφο του Γιάννη. Ήταν μία τροχονομική κλήση ενός ενετικού οχήματος, που οδηγούσε στο παλιό ενετικό ρολόι στην Αρκαδίου, επειδή δεν μπορούσε να περάσει. Το ρολόι κατεδαφίστηκε με στόχο να διαπλατυνθεί ο δρόμος.
- Τρίτη κατάθεση (Χριστόφορος). Μία κλήτευση τεσσάρων (μαρτύρων) για να καταθέσουν για μία ‘εκρηξη «λόγω της καθημερινής σας συνύπαρξης με τον παραπάνω αναφερθέντα». Οδηγούσε στους 4 Μάρτυρες.
- Τέταρτη κατάθεση (Μαιρούλα). Βίντεο στο youtube με γερμανική κλασσική μουσική με τη μετάφραση (για βρύση βουνίσια) να οδηγεί στη βρύση στο δρόμο προς τα Πευκάκια, όπου δίπλα βρίσκεται ένα γερμανικό φυλάκιο.
- 5η κατάθεση (Βιργινία). Αναγεννησιακός πίνακας του Giorgione, που ο εικονιζόμενος φορούσε ένα ποδοσφαιρικό παπούτσι και το κείμενο μιλούσε για περιβόλια και οδηγούσε στο γήπεδο του Ταύρου, όπου έπαιζε η ομάδα Αναγέννηση Περιβολίων
- 6η κατάθεση (Κωστής). «Ζουν ανάμεσα μας». Περιγράφει μία μάχη μεταξύ γηγενών και εισβολέων σε λιβάδια και έχει φωτο ένα λιβάδι. Καλούσε τους κυνηγούς να πάνε στο δημαρχείο με ξινίδες, είναι το φυτό εισβολέας από την νότια Αφρική.
- 7η κατάθεση (Ειρήνη): ένα cd που ακουγόταν ένα ρολόι και ένα απολυτίκιο της κοιμήσεως της Θεοτόκου. Οδηγούσε στην Παναγία του Μασταμπά (Ρολόγαινα)
- 8η κατάθεση (Γιώργος): σύμβαση κατασκευαστικής εταιρείας Modulo με την ελληνική πολιτεία. Έδινε ημερομηνίες καταθέσεων σε τράπεζες, από τις οποίες με αποκρυπτογράφηση προέκυπτε το όνομα Χρίστος Μακρής (ο αείμνηστος φιλόλογος και σπηλαιολόγος). Οδηγούσε στο σπίτι του στην Χατζημιχάλη Γιάνναρη.
- 9η κατάθεση (Χρυσή): κόμικ του Αρκά το οποίο οδηγούσε στην πρώτη τράπεζα της Ελλάδας στο Ρέθυμνο το 1952, που είχε τρεις εισόδους, στις οδούς Καστρινογιαννάκη και Τσουδερών.
- 10η κατάθεση (Δέσποινας). Δόθηκε χωρίς «στοιχείο».
- 11η κατάθεση (Τάκης): Αναφερόταν σε δύο καταστροφές του ελληνισμού που μένουν η μία απέναντι στην άλλη και οδηγούσε στην οδό Ασκούτση, όπου βρίσκονται τα βομβόπληκτα από τη μία και ο προσφυγικός συνοικισμός από την άλλη.
- 12η κατάθεση (Ντίνα): μία γαλλική εγκύκλιος της Ε.Ε., που με αποκρυπτογράφηση έβγαζε στα γαλλικά «600 +1 μολύβια από τη Σορβόννη» και οδηγούσε στην έκθεση της Ελένης Γλύκατζη – Αρβελέρ δίπλα στο Σπίτι του Πολιτισμού.
- 13η κατάθεση (Tsilos): μία ψεύτικη ανάρτηση στο GOODnet.gr, που αναφερόταν σε διαμαρτυρία για μία απεντόμωση που είχε γίνει πριν από 2 χρόνια στο Ρέθυμνο. Οδηγούσε στη νησίδα στου Κόρακα την Καμάρα, όπου για καιρό υπήρχε η καρναβαλική ακρίδα. Εκεί οι Ανιχνευτές είχαν πετάξει πλαστικά έντομα και οι ομάδες έπρεπε να πιάσουν ένα και να το πάνε στο δημαρχείο! Για την ιστορία, κάποιες ομάδες πήγαν στο δημαρχείο με ζωντανές κατσαρίδες και αράχνες!
- 14η κατάθεση (Στελλίτσα): διάλογος αρχιτεκτόνων που μιλούσε για μία εκκλησία ψηλά με θέα και αναφερόταν στην Παλαιοημερολογίτικη εκκλησία στην οδό Μαρκέλλου. Η εκκλησία βρίσκεται σε …όροφο πολυκατοικίας, από τη μία πλευρά.
- 15η κατάθεση (Εμμανουήλ): μία αφίσα για μια έκθεση ξυλογλυπτικής, που οδηγούσε απέναντι από το Λύκειο Ελληνίδων στην παραλία, όπου για χρόνια είχε εκτεθεί ο κορμός μίας αιωνόβιας ελιάς. Εκεί γινόταν και το τσεκάρισμα για το Γκίνες.
- 16η κατάθεση (Κλέαρχος): Οι ομάδες έπαιρναν ένα χαρτί με γράμματα μπρος πίσω και με οδηγίες χαρτοκοπτικής, έφτιαχναν ένα μικρό βιβλίο. Κόβοντας με χαρτοκόπτη τις άκρες, έβγαινε η έκφραση αντίστροφα «Γεώργιος Κουρμούλης αντίστροφον λεξικόν». Οδηγούνταν στην οδό Κουρμούλη 1.
- 17η κατάθεση (Μαρία): Οι ομάδες πήγαιναν στον 2ο όροφο του δημαρχείου όπου οι Ανιχνευτές είχαν στήσει ένα βιβλιοπωλείο. Ζητούσαν τα 10 ευρώ από τις ομάδες και τους έλεγαν να διαλέξουν τρία διαφορετικα βιβλία με κοινό χαρακτηριστικό τα όπλα. Οδηγούνταν στο βιβλιοπωλείο – οπλοπωλείο του Τσερβάκη στην οδό Αρκαδίου.
- 18η κατάθεση (Μιχάλης): ποίημα που αναφερόταν στον αδικοχαμένο πιλότο Κωσταντίνο Ηλιάκη. Οδηγούσε στον Κάστελλο, όπου υπάρχει τιμητική επιγραφή.
- 19η κατάθεση (Σταύρος): «Σολφέζ εις Αγγλοπαίδας» που διαβάζοντας στα αγγλικά έβγαινε η λέξη DEF επαναλαμβανόμενα και πήγαινε στο σύλλογο Κωφών στην πλατεία Νομαρχίας.
- 20η κατάθεση (Μάνος): μία φωτογραφία που απεικόνιζε λαχανικά σε συγκεκριμένες διαστάσεις και οδηγούσε στον δημοτικό λαχανόκηπο στον Τσεσμέ. Από εκεί οι κυνηγοί πήγαιναν λαχανικά στο δημαρχείο.
- 21η κατάθεση (Καίτη): Μιλούσε για μία κατασκευή flat iron Νέας Υόρκης με παραδοσιακές νότες και οδηγούσε πίσω από το άγαλμα του Μουντάκη σε μία πολύ ιδιαίτερη πολυκατοικία.
- 22η κατάθεση (κα Στέλλα): το μέγα ετυμολογικό λεξικό (από τα σημαντικότερα μεσαιωνικά βιβλία που εκδόθηκε στη Βενετία. Οι συντελεστές αυτής της έκδοσης ήταν ο Μάρκος Μουσούρος, Νίκος Βλαστός και Ζαχαρίας Καλλέργης. Οι κυνηγοί οδηγήθηκαν στις οδούς Μουσούρου και Ζαχ. Καλλέργη. 
- 23η κατάθεση (Χριστίνα): πίνακας της «Μελαγχολίας» του Ντίρερ, που το μαγικό τετράγωνο που είχε μέσα με αποκρυπτογράφηση έβγαινε το όνομα «Φανή Παπαδουράκη». Οδηγούσε στην ομώνυμη οδό.
- 24η κατάθεση (VanGos): Το στοιχείο έλεγε: «Η σύγχρονη προσέγγιση της εθνικής μας άμυνας στηρίζεται ουσιαστικά σε τούρκικες υποδομές». Οδηγούσε στην τούρκικη γέφυρα, κάτω από το στρατόπεδο, στον Κουμπέ.
- 25η κατάθεση (Βούδας): Οι ομάδες έπαιρναν την κατάθεση χωρίς στοιχείο, αλλά συγκεντρωτικά σε ένα φύλλο όλες τις καταθέσεις που είχε συγκεντρώσει η δικαστικός. Οι Ανιχνευτές τους έλεγαν ότι δεν έχουν κάτι άλλο να τους δώσουν.

ΠΑΡΑΛΛΗΛΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Ο «Επαναστάτης Διοργανωτής» είχε φτιάξει το δικό του κυνήγι, όπως είχε προαναγγείλει στις ομάδες.

Στις 10 το πρωί έφτασαν στα αρχηγεία όλων των ομάδων ντιλίβερι με τον πρώτο γρίφο του Ε.Δ. και τις οδηγίες του παιχνιδιού του. Οι ομάδες έπρεπε να λύσουν τον γρίφο, να χρησιμοποιήσουν το κλειδάκι που είχε μέσα ο γρίφος στο σημείο, να πάρουν το αντίστοιχο λουκέτο και να το πάνε στο κάτω κτήριο του ξενοδοχείου Theartemis, το οποίο είχε προκύψει από τις συντεταγμένες που έδινε ο Ε.Δ. στον γρίφο.
Εκεί κάθε ομάδα είχε μία κάρτα ενός δωματίου, ξεχωριστό για κάθεμια. Σε κάθε γρίφο έπαιρνε ένα αντικείμενο και μία «κρυφή» πρόταση γραμμένη στους τοίχους του δωματίου που αποκαλυπτόταν μόνο με φακό black light, που τους είχε δώσει την Παρασκευή «μυστικά» στον χορό.

1ος γρίφος: κατασκευή χάρτινη, από την οποία προέκυπτε ένα κτήριο και οδηγούσε στο 16ο δημοτικό σχολείο. Πήγαιναν στο σχολείο έπαιρναν το λουκέτο. Στο δωμάτιο του ξενοδοχείου έβρισκαν τις φωτογραφίες του Νικόλα και της Μαιρούλας και την έκφραση στον τοίχο «Πωπω φοβερή κοπέλα αυτή! Του άλλου δεν του έχω καμιά εμπιστοσύνη!»

2ος γρίφος: με συντεταγμένες οδηγούνταν στου Γάλλου λίγο πριν το χωριό, όπου υπήρχε ένα ταμπλό με ενοικιαστήρια. Ένα από αυτά παρέπεμπε στο μπαλκόνι του περιφερειακού, απέναντι από το γήπεδο της Σοχώρας, όπου ερωτευμένοι κρεμάνε τα λουκέτα τους. 
Στο δωμάτιο έβρισκαν καρύδια και το μήνυμα στον τοίχο: «Μην τα φας για θα πρηστείς. Κάπου θα τα χρειαστείς».

3ος γρίφος: πρωτοσέλιδα της εφημερίδας «Καταπράσινη» που αναφερόταν σε έναν αγώνα μπάσκετ μεταξύ λαγών και ασβών, με πολύ ψηλούς ακίνητους θεατές, όπου δεν έπεφτε «βελόνα». Οδηγούσε στο γηπεδάκι μπάσκετ στα Πευκάκια.
Στο δωμάτιο έβρισκαν ένα φλασάκι με την έκφραση «Βάλτο γρήγορα εκεί που ξέρεις». Οι ομάδες το έβαζαν στον υπολογιστή τους και διάβαζαν ότι «ένα τέτοιο ψάχνεις στο τέλος, αλλά όχι αυτό».

4ος γρίφος: με συντεταγμένες που έφταναν με μήνυμα από τον Ε.Δ. οδηγούνταν στην παραλία, στο ύψος του Αγνώστου, στο σημείο που παρκάρει το τρενάκι. Ο γρίφος τους πήγαινε στην είσοδο του Ξενία από την πλευρά της οδού Ψαρρού. 
Στο δωμάτιο έβρισκαν μία καρτ ποστάλ του Ρεθύμνου, που από πίσω έγραφε 35.?? ?? ?? , 24.?? ?? ?? και την έκφραση στον τοίχο «Το ψέμα μου έχει ιδιαίτερη αξία για σένα».

ΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ

Την ώρα που οι ομάδες έπαιρναν από τους Ανιχνευτές όλες τις καταθέσεις, χωρίς νέο στοιχείο, και αφού είχαν τελειώσει και τους τέσσερις γρίφους του παράλληλου, δέχονταν ένα τηλέφωνο από τον συνεργό του Επαναστάτη Διοργανωτή, που τις καλούσε να πάνε αμέσως στο ξενοδοχείο.

Από εκεί, έπαιρναν τον τελευταίο γρίφο του παράλληλου, που ήταν και ο τελευταίος γρίφος πριν τον τελικό. Ο συνεργός τους έλεγε διά ζώσης ότι όλοι οι μάρτυρες είχαν πει στις καταθέσεις τους δύο αλήθειες και ένα ψέμα, εκτός από τον Νικόλα που έλεγε μόνο ψέματα και τη Μαιρούλα που έλεγε μόνο αλήθεια. Τους έλεγε ακόμα ότι αφού λύσουν αυτόν τον γρίφο, θα μπουν για τελευταία φορά στο δωμάτιο και μετά θα έχουν στα χέρια τους τα πάντα, σε συνδυασμό με τις ανακρίσεις, για να λύσουν τον γρίφο του θησαυρού.

Ο γρίφος μιλούσε για ένα ραντεβού μαθητών και με αποκρυπτογράφηση του κώδικα teovnra έβγαινε η λέξη «rotanev» (είναι ο δεύτερος αστερισμός του Delphinous) που οδηγούσε στα Δελφίνια στη μαρίνα. Από εκεί έπαιρναν το λουκέτο, επέστρεφαν στο ξενοδοχείο και μέσα στο δωμάτιο έβρισκαν τη σωστή λίστα ηλικιών όλων των μαρτύρων «Ανιχνευτών». Ήδη, οι κυνηγοί είχαν στα χέρια τους τις ταμπέλες με τις καταθέσεις, που ανέφεραν τις ηλικίες των μαρτύρων. Οι γυναίκες είχαν δηλώσει δύο χρόνια λιγότερα. Επίσης, έβρισκαν στον τοίχο το μήνυμα του Ε.Δ.: «Εγώ είμαι ο τελευταίος που μπήκα στο δωμάτιο και οι ηλικίες των έξι τελευταίων που μπήκαν μέσα συμπληρώνουν τα ερωτηματικά».

ΤΕΛΙΚΟΣ ΓΡΙΦΟΣ

Οι ομάδες έπρεπε πρώτα να βρουν την αλήθεια και το ψέμα όλων των καταθέσεων. Από τις καταθέσεις της δεύτερης ερώτησης έβρισκαν την σειρά των έξι τελευταίων που μπήκαν στο δωμάτιο όπου έγινε η έκρηξη. Για την ιστορία, η Στελλίτσα ήταν ο «Επαναστάτης Διοργανωτής». Η Στελλίτσα είχε αναφέρει στην κατάθεση της ότι οι γυναίκες πρέπει να μείνουν ενωμένες. Έτσι, αφού το «ψέμα της είχε ειδική αξία», έπρεπε να συμπληρώσουν τα ερωτηματικά στους αριθμούς που βρήκαν πίσω από την καρτ ποσταλ (35.?? ?? ?? , 24.?? ?? ??), βάζοντας πρώτα ενωμένους τους άντρες και μετά τις γυναίκες.

Έτσι, το σημείο που ήταν κρυμμένο το φλασάκι ήταν το 35.364741, 24.487350. 
Οι συντεταγμένες οδηγούσαν στην παιδική χαρά στην Πλατεία του Άη Γιώργη του Πεταλιώτη. Σε ένα μικρό παρτέρι, είχαν θάψει σε ένα κουτάκι το φλασάκι και από πάνω είχαν ρίξει καρύδια!

Η ΣΕΙΡΑ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ

Η σειρά των 10 πρώτων ομάδων, όπως αυτές ολοκλήρωσαν τις ανακρίσεις από το δημαρχείο, μιας και ο Επαναστάτης Διοργανωτής δεν είχε τσεκάρισμα με χρόνους (αν και πραγματικά μικρή σημασία έχει) ήταν η εξής:

1. Γαλάτες
2. Μπουμπούνες
3. Αμελέτητοι
4. Γκουσγκούνηδες
5. Κατσίκα
6. Αργόσχολοι
7. Νατα Κεφατα
8. Αδιάφοροι – Αδιάφθοροι
9. Πάρε Φόρα και Κουτούλα (ΠΑ.ΦΟ.Κ.)
10. Πόθεν Αίσχος

Αξίζει να σημειωθεί ότι 34 από τις 42 ομάδες ολοκλήρωσαν τις ανακρίσεις στο δημαρχείο και άλλες περισσότερο και άλλες λιγότερο πλησίασαν στο φλασάκι. 
Την τελική κατάταξη θα την ανακοινώσουν τις επόμενες ημέρες οι διοργανωτές.

ΤΑ «ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ» ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

Για την ιστορία, οι «Ανιχνευτές» έχουν και τα αποτελέσματα των «εκλογών» που πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο το μεσημέρι μετά την καταμέτρηση για το Γκίνες στο 1ο Λύκειο. Αυτά, για την ιστορία, έχουν ως εξής:
1. ΕΚΑΤΣ’ Η ΚΟΥΤΣΗ ΚΑΤΣΙΚΑ 121
2. ΓΑΛΑΤΕΣ 91
3. ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ 76
4. ΓΙΑΡΕΜΗΔΕΣ CLUB 54
5. ΜΠΟΥΜΠΟΥΝΕΣ 53
6. ΠΑ.ΦΟ.Κ.Κ. - ΔΑΚ 49
7. ΓΚΟΥΣΓΚΟΥΝΗΔΕΣ 44
8. ALTER EGO 39
9. ΑΡΓΟΣΧΟΛΟΙ CLUB 38
10. Πλάνητες & Ανέστιοι 29
11. ΤΟΞΟΚΡΟΤΑΛΟΙ 29
12. ΝΑΤΑ ΚΕΦΑΤΑ 29
13. ΣΟΙ ΑΝΑΜΑΖΩΞΑΡΗΔΩΝ 28
14. ΑΜΕΛΕΤΗΤΟΙ 27
15. ΠΟΘΕΝ ΑΙΣΧΟΣ 24
16. Περιηγητές Club 24
17. ΔΕΙΞΕ ΣΤΡΑΒΕ Τ’ΑΛΛΗΘΩΡΟΥ 23
18. ΠΕΙΡΑΤΙΚΗ ΡΥΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ (ΠΕΙΡΑ.Ζ.Α.) 23
19. ΑΝΕΜΟΜΥΑΛΟΙ CLUB 23
20. Φευ...γάτοι 21
21. ΤΖΙΤΖΙΚΟΤΡΙΧΗΔΕΣ 21
22. Τεμπελόσκυλα 21
23. ΠΑΙΞΕ-ΓΕΛΑΣΕ 21
24. ΜΑΛΑΓΑΝΕΣ 20
25. ΑΔΙΑΦΟΡΟΙ-ΑΔΙΑΘΦΟΡΟΙ 19
26. ΜΑΜΟΥΝΕΣ 17
27. Αλλοι(οι) 17
28. ΑΓΓΟΥΡΟΞΥΠΝΗΜΕΝΟΙ 16
29. Καρνίβαλοι 15
30. Πράσσειν Άλογα 15
31. ΚΡΑΣΟΚΟΥΡΟΥΠΕΣ 14
32. Άρκαλοι 13
33. Μπαγάσες 9
34. ΜΑΣΑ - ΣΟΥΡΑ 9
35. Αντικαπνιστές club 5
36. Αφόρτιστοι CLUB 3
37. Σκαραβαίοι club 2
38. ΚΑΤΙ ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΑ ΠΑΛΛΙΚΑΡΙΑ 1

Γενικό Άθροισμα 1083

Πηγή : http://www.goodnet.gr/rotator/articles/oi-galates-thriambeutes-ta-eusima-stous-anichneutes-fotografies.html 

JSN Pixel template designed by JoomlaShine.com
7899 Views