Ομάδα Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού
Copyright © Σκαραβαίοι Club - www.sclub.rethymnon.com

O ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ ΑΚΙΣ ΒΟΥΡΒΑΧΗΣ (Κ.Ε 30/10/2007)

Ένας συμπολίτης μας που μας κάνει περήφανους για τον τόπο μας.
 
Ρέθυμνο, ένας τόπος τραχύς και δύσβατος, ορεινός και δυσπρόσιτος στη μεγαλύτερη έκταση του ,παντέρμο όπως χαρακτηρίστηκε κάποτε. Ένας τόπος όμως που, με την εργατικότητα και την ευστροφία των κατοίκων του παίρνει και δίνει ζωή.
Αυτά τα χαρακτηριστικά έχουν εδώ και αιώνες περάσει στο DNA των Ρεθεμνιωτών, εξακολουθούν να διαμορφώνουν και να καθορίζουν   το πεπρωμένο των ανθρώπων του και οι συμπατριώτες μας δεν παύουν να μας εκπλήσσουν θετικά, ακόμα και τώρα που οι συνθήκες είναι θεωρητικά ευνοϊκές για την πλειοψηφία, ξεχωρίζοντας σε διάφορους τομείς.
Τρανό παράδειγμα ανήσυχου πνεύματος και αγωνιστικότητας, ζυμωμένος με τα παραπάνω, ο Άκις Βούρβαχης έδειξε  από τη νεανική ηλικία ότι δεν θα έμενε απλός θεατής των εξελίξεων. 
 
Γεννημένος σε μια συντηρητική οικογένεια, αντέδρασε γρήγορα στη μετριότητα που του επιβαλλόταν από τον περίγυρό του. Ως έφηβος παρασύρθηκε από τον άνεμο της αλλαγής που φυσούσε στον τόπο και, μαθητής ακόμα,  πήρε ενεργά μέρος σ τους κοινωνικούς αγώνες,. Ανέπτυξε έντονη συνδικαλιστική δράση από το σχολείο και συνέχισε ν’ αγωνίζεται ακόμη και όταν ήταν ήδη ένας φτασμένος επιχειρηματίας. Βλέποντας ότι το εκπαιδευτικό σύστημα δεν είχε να προσφέρει και πολλά, κρέμασε το πτυχίο των ΤΕΙ στο τοίχο του πατρικού του και έφυγε για την Αθήνα. 
 
Μέσα από τους αγώνες των φοιτητικών του χρόνων, ο Άκις ανέπτυξε ισχυρούς δεσμούς με ανθρώπους  συνεπαρμένους από  το ίδιο πάθος για την πολιτική και το συνδικαλισμό, διατηρώντας σχέσεις με παράγοντες της πολιτικής ζωής της χώρας. Μέσα από τους αγώνες γνώρισε και τη μετέπειτα σύζυγό του, Μαρία, αδερφή συμφοιτητή του και κόρη του πρωτοπόρου στον χώρο των κατασκευών και μεγαλομετόχου κατασκευαστικών εταιριών, Παπαχρονόπουλου. Οι γνωριμίες αυτές ήταν η ώθηση για το ξεκλείδωμα της δημιουργικότητας του. Διαβλέποντας την αλματώδη άνοδο του κατασκευαστικού κλάδου τα επόμενα χρόνια και τους Ολυμπιακούς Αγώνες που πλησίαζαν, εισήγαγε τη μικρή εταιρία που δημιούργησε με τη βοήθεια του πεθερού του στο Χρηματιστήριο. Από κει και μετά όλα μοιάζουν σαν φυσική εξέλιξη. Παρόλο που ο γάμος του έληξε άδοξα, δεν τον επηρέασε στο ελάχιστο. Μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες, εξαιρετικά διορατικός,  βλέποντας την αλλαγή στις πρώην Ανατολικές Χώρες, προσεγγίζει την οικονομική και πολιτική ελίτ της Ουκρανίας και με τη βοήθεια της εκεί Ελληνικής κοινότητας , επενδύει στις κατασκευές και στην αγορά παραθαλλάσιων  εκτάσεων στη Μαύρη Θάλασσα με σκοπό τη δημιουργία τουριστικών εγκαταστάσεων.
 
Πλέον ο Άκις αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο του ελληνικού επιχειρείν, βάζοντας την προσωπική του σφραγίδα στις εξελίξεις.  Δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικά άλλωστε, όντας προικισμένος με όλα τα καλά γονίδια αυτού του τόπου, αρμονικά ταιριασμένα με υγιείς φιλοδοξίες. Ο καταξιωμένος επιχειρηματίας , το παιδί με τη ελάχιστη οικονομική επιφάνεια και χωρίς βαρύγδουπους τίτλους σπουδών, ο νέος που είδε την  εξέλιξη της επιχειρηματικότητας μέσα από την πολιτική και το αντίστροφο,  κουβαλά μέσα του το Ρέθυμνο και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των ανθρώπων του, κοσμώντας το επιχειρηματικό στερέωμα. Οι Ρεθεμνιώτες έχουν για ακόμη μια φορά λόγο να αισθάνονται περήφανοι….
JSN Pixel template designed by JoomlaShine.com
25236 Views