Ομάδα Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού
Copyright © Σκαραβαίοι Club - www.sclub.rethymnon.com

1991
Διοργάνωση : Ραδιοφωνικός Σταθμός 
ΤΕΑΜ FM (102MHz) - ΔΗΜΟΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

1991

2o Κυνήγι Θησαυρού

Νικήτρια Ομάδα : "DELICANS"
Θησαυρός : Χρυσόμαλλο Δέρας
Σημείο εύρεσης : Μέσα σε μια βάρκα στο μέσο του παλιού λιμανιού

 

"Γίνε αργοναύτης να πάρεις το χρυσόμαλλο δέρας……"

 Το παιχνίδι αυτό το διοργάνωσε ο ΤΕΑΜ FM  και συμμετείχαν δειλά ακόμα, λίγες ομάδες που ευτυχώς οι περισσότερες υπάρχουν ακόμα. Το κυνήγι ξεκίνησε με τους στίχους από ένα γνωστό τραγούδι "στου Προφήτη Ηλία τα σοκάκια" ,όπου και παρέπεμπε τις ομάδες στον Προφήτη Ηλία.

Εκεί οι ομάδες έβρισκαν τη φωτογραφία μίας γνωστής πόρτας και στην πόρτα αυτή έβρισκαν το ακόλουθο γρίφο "Μπουφ 1,2,3,4,5 και αν δεν το βρείς θα τα φυλάς. Αχ μανούλα μου."Η λύση του γρίφου ήταν το 5ο Δημοτικό Σχολείο όπου εκεί υπήρχε ο επόμενος γρίφος, ο οποίος ήταν "Σηκώνει βάρη και δεν κλατάρει".Από εκεί οι ομάδες έπρεπε να πάνε στο Κλειστό Γυμναστήριο , όπου και έβρισκαν το πορτοκαλί σήμα του ΤΕΑΜ FM. 
Αυτό σήμαινε ότι οι κυνηγοί έπρεπε πλέον να πάνε στον ΤΕΑΜ FM και να πάρουν τον επόμενο φάκελο που έκρυβε μια φωτογραφίας της πόρτας του Υδραγωγείου. Στην πόρτα αυτή βρήκαν οι ομάδες το παρακάτω κείμενο "Ρουφήκτε το ιώδιο , σήμερα τελειώνει το τριώδιο & με το σωστό ζώδι."
Οι ομάδες έπρεπε να συμπεράνουν ότι ο γρίφος παρέπεμπε τις ομάδες στο γνωστό μαγαζί ΖΥΓΟΣ στα Τρία Μοναστήρια.
Φτάνοντας λοιπόν στον ΖΥΓΟ βρήκαν γραμμένο "Ήρθατε στα μπουζούκια χωρίς τσιγάρα;".
Ξεκινούν λοιπόν οι ομάδες στην αναζήτηση του σωστού περιπτέρου όπου δεν ήταν άλλο από το περίπτερο απέναντι από το παλιό μαγαζί Σολφέζ .
Το επόμενο σήμα που έβρισκαν έγραφε "Κρείσσων ημέρα μία εν τις αυλές σου υπέρ χιλιάδας".
Αυτό σήμαινε ότι οι κυνηγοί έπρεπε να πάνε στην Αγία Μαρίνα στον Ευληγιά και από εκεί έπαιρναν τον επόμενο γρίφο που έβρισκαν γραμμένο "Εκεί θάφτηκε το χρονικό μιας πολιτείας".
Ήταν οφθαλμοφανές ότι οι ομάδες έπρεπε να πάνε στον Τάφο του Παντελή Πρεβελάκη που βρίσκεται στον Αη Γιάννη στον Εβληγιά . Εκεί οι ομάδες βρήκαν το πορτοκαλί σήμα του ΤΕΑΜ FM .
Στον ΤΕΑΜ FM οι διοργανωτές έδιναν στις ομάδες τον επόμενο φάκελο που περιείχε μέσα μία φωτογραφία πόρτας που ήταν μια πόρτα στην οδό Σμύρνης .
Εκεί γραμμένος ήταν και ο επόμενος γρίφος "Αρματώσου με τον γουβά σου να δείς τι θα βγάλει η γουβαδιά σου". Η πρόταση αυτή παρέπεμπε τις ομάδες στο πηγάδι που βρίσκεται στην Φορτέτζα.
Ο επόμενος γρίφος ήταν η φωτογραφία μίας μαύρης γάτας , όπου η λύση του ήταν το Βar  "Μαύρος Γάτος" και από εκεί η συνέχεια δόθηκε με τον ακόλουθο γρίφο "Η/e + 6% ΦΠΑ = 100".

Ο γρίφος αυτός έστελνε τις ομάδες σε ένα ουζερί στην Παλιά Εφορεία όπου και έβρισκαν το παρακάτω "Πάρε ένα κοκαλάκι κι έχει ένα σκυλάκι άμα το καλοπιάσεις το επόμενο μήνυμα θα σου δώσει" ΥΓ Νο socialist price. Aυτός ο γρίφος λυνόταν σωστά αν οι ομάδες πήγαιναν στο μαγαζί Καραδάκι και έβλεπαν το "Κόκκινα τούβλα , κάποιος φορτίζει μία μπαταρία".
Αυτό παρέπεμπε τις ομάδες στο φουγάρο της ΒΙΟ όπου έπαιρναν το μήνυμα "Στη Γαλήνη τρως & πίνεις χωρίς να σε ενοχλήσει κανείς".
Η λύση του γρίφου αυτού ήταν στο Νεκροταφείο "Γαλήνη"όπου εκεί οι ομάδες έβλεπαν το σήμα του ΤΕΑΜ FM.

Οι ομάδες που πήγαν στον ΤΕΑΜ FM  πήραν και τον τελευταίο φάκελο που έκρυβε το γρίφο του πολυπόθητου θησαυρού.
Ο γρίφος έγραφε "Γίνε αργοναύτης να πάρεις το χρυσόμαλλο δέρας".

 Οι ΝΤΕΛΙΚΑΝΣ  που έφτασαν πρώτοι στο Ενετικό Λιμάνι αντίκρισαν στη μέση του λιμανιού μια βάρκα όπου σ΄ αυτήν βρισκόταν "Το χρυσόμαλλο δέρας" και κάποιοι από τους διοργανωτές . 

Και επειδή ο σωστός κυνηγός , αυτός που θέλει απεγνωσμένα η ομάδα του να πάρει τον θησαυρό , δεν υπολογίζει το ότι είναι Φλεβάρης μήνας και έχει τόσο κρύο , ο πιο τολμηρός κυνηγός , όπως τον βαφτίσαμε εμείς ο Γιώργος Γιακουμάκης βούτηξε στα παγωμένα νερά του λιμανιού για να πάρει τον θησαυρό και να στέψει την ομάδα του νικητές για το 1ο επίσημο κυνήγι Θησαυρού.
Κάπως έτσι τελείωσε το κυνήγι αυτό με τους περαστικούς να κοιτάζουν γεμάτοι απορία τον βρεγμένο παίχτη και τους συμπαίχτες του να πανηγυρίζουν σαν τρελοί, αδυνατώντας να καταλάβουν τι είχε συμβεί!!.

Αγαπητοί,
Συντελεστές του ΤΕΑΜ FM, σας ευχαριστούμε για το 2ο Κυνήγι Θησαυρού που διοργανώσατε για εμάς.

Πηγή : Μπουμπούνες

JSN Pixel template designed by JoomlaShine.com
24907 Views