Ομάδα Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού
Copyright © Σκαραβαίοι Club - www.sclub.rethymnon.com

1996
Διοργάνωση : ΟΙ ΑΛΛΟΙ
7ο Κυνήγι Θησαυρού

  1996   afisa

Νικήτρια Ομάδα : "ΑΡΓΟΣΧΟΛΟΙ CLUB"
Θησαυρός : Εικόνα της "Παναγιάς της Οδηγήτριας"
Σημείο εύρεσης : Στο άγαλμα "Η Γυναίκα της Κρήτης" δίπλα στο Λύκειο Ελληνίδων

Την προηγούμενη χρονιά μετά το τέλος του Κυνηγιού και αφού οι ομάδες βρέθηκαν και συζήτησαν μεταξύ τους,  για το ποιος θα διοργανώνει κάθε χρόνο το παιχνίδι , κατέληξαν ότι το πιο σωστό και δίκαιο , είναι την διοργάνωση να την αναλαμβάνει η ομάδα που κερδίζει στο εκάστοτε παιχνίδι .
Έτσι λοιπόν αφού στο 6ο Κυνήγι Θησαυρού νικήτρια ομάδα ήταν ΟΙ ΑΛΛΟΙ ανέλαβαν με προσοχή και σύνεση την διοργάνωση του 7ου Κυνηγιού. Έτσι λοιπόν ξεκίνησε αυτή η τακτική ή οποία συνεχίζεται μέχρι και σήμερα...

Μεθόδιος Γοργολαϊνης......

Το κυνήγι που διοργάνωσαν ΟΙ ΑΛΛΟΙ για εμάς  βασιζόταν σε τρεις θεματικές ενότητες που λειτουργούσαν μεταξύ τους σαν αλυσίδα. Κάθε ενότητα παρέπεμπε τις ομάδες στο Δημαρχείο και από εκεί η οργανωτική επιτροπή έδινε το επόμενο βήμα.
Η κάθε ενότητα ήταν ένα κείμενο της ιστορίας και έφερε κατά σειρά τους τίτλους : Η φυγή, η επιστροφή, η εντολή, ο θησαυρός .
Από το πρώτο κείμενο οι ομάδες πήγαιναν σε τρία σημεία : Στην Φορτέτζα, στο Αντλιοστάσιο της ΔΕΥΑΡ στον Άγνωστο (Άμμος Πόρτα) και στην Σχολή Καλών Τεχνών στον Εβληγιά.
Το δεύτερο κείμενο παρέπεμπε τις ομάδες στην εκκλησία της Κυρίας των Αγγέλων , στην εκκλησία του Αγίου Ιωάννη στην οδό Φουρλάνου , στο μαγαζάκι με τα βότανα στην οδό Σουλίου στις Βενετσιάνικες Αλυκές κάτω από το εργοστάσιο Καλοτεράκη και στα παλιά Οινοποιεία της Ένωσης πλησίον του Κολυμβητηρίου (Κελάρια).
Το τρίτο κείμενο οδηγούσε τις ομάδες στην Πανεπιστημιούπολη στου Γάλλου , σε δρομάκια απέναντι από το Πανεπιστήμιο στα Περιβόλια όπου υπήρχε τζαμί , (πρώην Άγιος Στέφανος ) στην πλατεία Ιερολοχιτών και σε παλιά καθολική εκκλησία πλησίον του Ωδείου.

Παράλληλα οι ομάδες έπαιρναν και κομμάτια ενός παλιού χάρτη Ρέθυμνου που αφού τα συναρμολούσαν έβρισκαν με την βοήθεια της τέταρτης ενότητας (στίχοι του Ελύτη) ένα σημείο Σταυρού που τους οδηγούσε στο άγαλμα της Γυναίκας που βρίσκεται απέναντι από το λύκειο Ελληνίδων και όπου κρυβόταν θαμμένος ο θησαυρός που ήταν μια εικόνα της Παναγίας Οδηγήτριας.

Στο κυνήγι αυτό έφθασαν στο σημείο του θησαυρού σχεδόν μαζί δύο ομάδες η ΈΚΑΤΣ Η ΚΟΥΤΣΗ ΚΑΤΣΙΚΑ και ΟΙ ΑΡΓΟΣΧΟΛΟΙ όπου και κέρδισαν. Επίσης πρέπει να σημειωθεί ότι μια καινοτομία της ομάδας των Άλλων ήταν η θεατρική παράσταση που δόθηκε στην Αύρα και την παρακολούθησαν έξι μέλη από κάθε ομάδα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της επιτροπής μετείχαν 52 ομάδες που στο σύνολό τους αριθμούσαν περίπου 1500ατομα.

Αγαπητοί μας,
"ΑΛΛΟΙ" σας  ευχαριστούμε θερμά , για την διοργάνωση του 7ου Κυνηγιού Θησαυρού που ετοιμάσατε για εμάς με τόση αγάπη και κόπο.

JSN Pixel template designed by JoomlaShine.com
24887 Views