Ομάδα Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού
Copyright © Σκαραβαίοι Club - www.sclub.rethymnon.com

Σκαραβαίοι Club - ΚΥΝΗΓΙ 2000

Διοργάνωση : ΑΝΙΧΝΕΥΤΕΣ
11ο Κυνήγι Θησαυρού

2000big

 Νικήτρια Ομάδα : "ΕΚΑΤΣ' Η ΚΟΥΤΣΗ ΚΑΤΣΙΚΑ"

Θησαυρός : Μια πέτρινη Δεκάρα (γλυπτό της Χρ. Μόραλη)
Σημείο εύρεσης : Εικαστικός Παιδότοπος κοντά στη Φορτέτσα

Ραδιοφωνικό Σποτ 2000

Δείτε περισσότερα βίντεο στην σελίδα μας στο youtube
http://www.youtube.com/user/scaraveiclub

 next 24 2000 Ραδιοφωνικό Σποτ.mp3
Την χρονιά του 2000 τραγουδήσαμε το Mambo No.5  -  Lou Bega σε μια απίστευτα καρναβαλική - κυνηγετική  εκδοχή.
Μέγεθος : 2,4 ΜΒ  -  Διάρκεια : 2' min & 11'' sec.

Εις άγραν θησαυρού...

Οι Ανιχνευτές έφτιαξαν ένα κυνήγι που απαιτούσε λιγότερο τρέξιμο και περισσότερη σκέψη .Έφτιαξαν εννέα χωριστές διαδρομές και έτσι δεν μπορούσε η μία ομάδα να κυνηγά την άλλη , ενώ με το φωτογραφικό υλικό που χρησιμοποιήθηκε στους γρίφους δεν μπορούσε να γίνει καταστροφή σημείου.

Το κυνήγι ξεκίνησε το πρωί της Κυριακής με την μετάδοση ενός γερμανικού τραγουδιού "Λιλή Μαρλέν" που έστελνε τις ομάδες στο κτίριο της Κομαντατούρ που βρισκόταν στο σημερινό κτίριο της Εθνικής Τράπεζας δίπλα στο Δημαρχείο. Από εκεί οι ομάδες έπαιρναν γρίφο που έλεγε "Αντισταθείτε .Από την πόλη έρχομαι και στην κορφή κ΄αν έλα" και έπρεπε οι ομάδες να πάνε στο τέρμα της Κων/λεως. Όποιοι έφταναν εκεί παρελάμβαναν φάκελο ο οποίος είχε ένα σχέδιο κτιρίων με γραμμώσεις στα σημεία που έπρεπε να διπλωθούν ώστε να γίνει ένας κύβος σαν μικρό κιάλι ο όποιος σε συνδυασμό με ένα χάρτη τους βοηθούσε στην ανακάλυψη  του θησαυρού .Επίσης έπαιρναν ένα ημερολόγιο και μία σελίδα με φωτογραφίες στις οποίες υπήρχαν αριθμοί.
Στο ημερολόγιο του "Μ. Χαλκυκάκη" που ήταν κάθε μέρα και ένας γρίφος ,χωρίς ωστόσο να παίζουν όλοι οι γρίφοι , έπρεπε να συνδυασθεί μία από τις φωτογραφίες της σελίδας που επίσης περιείχε ο φάκελος . Υπήρχε όμως και ένα χαρτάκι κολλημένο στην 1η σελίδα του ημερολογίου που έδινε μία ημερομηνία και από την οποία έπρεπε να ξεκινήσει η ομάδα. Αυτή θα ήταν η μία από τις εννέα διαδρομές που είχαν μοιρασθεί ανάλογα με τα χαρτάκια οι ομάδες. Ημέρα , ημέρα βάσει των φωτογραφιών τις οποίες αν τις εντόπιζες έπρεπε να πας πίσω ή μπρος  στο ημερολόγιο ανάλογα τον αριθμό που γραφόταν δίπλα τους έφθανες σ΄ένα γρίφο που σε οδηγούσε στην ομάδα των Ανιχνευτών στην οποία αφού ανέφερες τα σημεία που πέρασε η κάθε ομάδα ‘’γραπτώς’’ και έδινες 38,86δραχμές έπαιρνες τον άλλο φάκελο.
Εννέα σημεία έπρεπε να διανύσουν οι ομάδες μέχρι να πάνε στο Δημαρχείο . Από την οδό Δωδεκανήσων μέχρι την βίλλα Clondio στο Χρωμοναστήρι και μέχρι το Βιολί Χαράκι. Επίσης έπρεπε να πάνε στην οδό Μακρή , στους Αγίους Αποστόλους , στην αποβάθρα στο παλιό λιμάνι , στο ξενοδοχείο Φορτέτσα (Παλιά Ηλεκτρική) και σε κτίριο της λεωφόρου που ήταν παλιά το Ταχυδρομείο , Τηλεγραφείο τηλέτυπος .Επίσης το σκίτσο της Θεάς Άρτεμης έστελνε τις ομάδες στο ξενοδοχείο "Θεάρτεμις". Όσες ομάδες πέρασαν από τα σημεία αυτά έπρεπε να περάσουν ακόμα πέντε σημεία που ήταν στο δεύτερο φάκελο και στον οποίο υπήρχαν πρόσθετα υλικά για να φτιάξουν έναν κύβο που αν τοποθετούσαν σ΄αυτόν ένα καλαμάκι από σουβλάκι σε συνδυασμό με ουράνια σώματα του χαρτιού έφθαναν στον θησαυρό που ήταν κρυμμένος στον Εικαστικό Παιδότοπο κάτω από την Φορτέτσα. Οι ομάδες πήγαιναν στην Αγία Άννα , στην Αγία Φωτεινή , στην Σχολή Χωροφυλακής στο μοναστήρι των Παλαιοημερολογιτών στον Τίμιο Σταυρό και στην οδό Δαμβέργη. Όταν έκλειναν και αυτόν τον κύκλο άνοιγε ο δρόμος για τον θησαυρό.
Με τον γρίφο κατανοούμε ότι για ένα παιχνίδι πρόκειται και σαν τέτοιο πρέπει να το αντιμετωπίσουμε ‘’ οι ομάδες έπρεπε σε συνδυασμό με τον κύβο – κιάλι που θα έφτιαχναν να πάνε για παιχνίδι στον Εικαστικό Παιδότοπο..
Οι Ανιχνευτές είχαν κρύψει το κουτί με τον θησαυρό που ήταν μία μεγάλη πεντάρα , γλυπτό της Χρ. Μόραλη σε ένα πλαστό φύλλο της ‘’ Κρητικής Επιθεώρησης ΄΄ που έγραφε 3 Ιανουαρίου του 1944.
Από εκεί η ομάδα ΕΚΑΤΣ Η ΚΟΥΤΣΗ ΚΑΤΣΙΚΑ πήγε πανευτυχείς στο Δημαρχείο όπου και παρέλαβε με την ευχή να διοργανώσει το επόμενο παιχνίδι , μία συλλογή νομισμάτων που ήταν και ο αληθινός θησαυρός.


Αγαπητοί μας ,
Ανιχνευτές σας εκφράζουμε τις θερμές ευχαριστίες μας για την επιτυχημένη διοργάνωση του 11ου Κυνηγιού.

JSN Pixel template designed by JoomlaShine.com
24951 Views