Ομάδα Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού
Copyright © Σκαραβαίοι Club - www.sclub.rethymnon.com
Σκαραβαίοι Club - ΚΥΝΗΓΙ 2023

Διοργάνωση : Γκουσγκούνηδες
33ο Κυνήγι Θησαυρού

 2023 Afisa kynigi gousgounides

Web: http://www.gousgounides.gr/

Νικήτρια Ομάδα : Τεμπελόσκυλα
Θησαυρός :  Eπίχρυσο ρολόι Jefferson Golden Hour του 1954
Σημείο εύρεσης : Tέρμα της οδού Αποστολάκη στην Σαρακήνα

2023 thysavros kinigi

33o Κυνήγι Θυσαυρού στις 10-12/2/2023

25o Παιδικό Κυνήγι Θυσαυρού στις 5/3/2023 (ακύρωση 4-5/2/2023)

2023 KynigiThisavroy

Στην ιστορία το 33ο κυνήγι θησαυρού με νικητές τα «Τεμπελόσκυλα»

ΠΗΓΗ : https://www.goodnet.gr/news-item/stin-istoria-to-33o-kunigi-thisaurou-me-nikites-ta-tempeloskula-oloi-oi-grifoi-kai-i-katataxi.html

Της Αγγελικής Καλλέργη

Ένα κυνήγι γρήγορο, έξυπνο, ευφάνταστο και πολύ καλά οργανωμένο, που έδινε τη δυνατότητα σε όλους τους κυνηγούς να φτάσουν μέχρι τέλους προσέφεραν οι «Γκουσγκούνηδες» στις 37 ομάδες, που συμμετείχαν στο 33ο Κυνήγι Θησαυρού του Ρεθύμνου.

Ένα παιχνίδι που κατέληξε με θριαμβευτές μία ομάδα, που κέρδισε το πρώτο της αστέρι, τα «Τεμπελόσκυλα», που τα τελευταία χρόνια είχαν αποδείξει πως είναι μία ανερχόμενη με προοπτική ομάδα και κατάφεραν να κάνουν το όνειρο τους πραγματικότητα.

Το απόγευμα της Κυριακής σήκωσαν τον θησαυρό – και μάλιστα με τον πρωτότυπο τρόπο που σκέφτηκε η διοργανώτρια ομάδα ενώπιον όλης της ομάδας των νικητών – και έφτασαν καταχειροκροτούμενοι στο δημαρχείο!

 Η ΠΡΟ ΚΥΝΗΓΙΟΥ ΠΕΡΙΟΔΟΣ

Προ του τριημέρου του κυνηγιού, οι διοργανωτές είχαν φροντίσει να βάλουν τις ομάδες στην λογική του παιχνιδιού. Είχαν δημοσιεύσει την εικονογραφημένη ιστορία με τον «άνθρωπο Σκιά», ο οποίος απειλούσε την πόλη με μία μεγάλη καταστροφή. Έτσι, η ομάδα καλούσε κάθε μία από τις συμμετέχουσες ομάδες να … προσφέρει έναν υπερήρωα για να ενταχθεί στην ομάδα G SPOT για να αποτρέψουν την καταστροφή.

Παράλληλα, οι Γκουσγκούνηδες μας «σύστησαν» με τον Σωτήρη, έναν εργαζόμενο ως διανομέα στο Papi, ο οποίος …ξυπνούσε επί ένα χρόνο κάθε μέρα και ήταν Κυριακή! Τα βίντεο, που δημοσίευαν είχαν τελικά τον δικό τους ρόλο, αφού, όπως αποδείχθηκε, «αποκάλυπταν» κάποιους γρίφους!

 Ο ΧΟΡΟΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Ο χορός του 33ου κυνηγιού πραγματοποιήθηκε στο νυχτερινό κέντρο «Λούβρο» το βράδυ της Παρασκευής, με τις 37 ομάδες να προσέρχονται στο κέντρο με τους υπερήρωές τους!

Ο χορός χάρισε μπόλικο γέλιο στους παρευρισκόμενους, που βρήκαν την ευκαιρία να περάσουν καλά με τους υπερήρωες κάθε ομάδας που αποτελούν πλέον μέλη της ομάδας G SPOT.

Οι υπερήρωες έπαιξαν σημαντικό ρόλο στο παιχνίδι, προκειμένου να σταματήσουν την δράση του «Ανθρώπου Σκιά», με τον οποίο ήδη μας είχαν συστήσει οι «Γκουσγκούνηδες» από καιρό και απειλούσε την πόλη με μία μεγάλη καταστροφή!

ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ

Στις 3 το μεσημέρι του Σαββάτου (όπως είχαν ενημερωθεί από τον χορό) οι ομάδες συντονίστηκαν με τον Team FM 102, που είναι πάντα ο σταθμός που στηρίζει τον θεσμό. Εκεί έπεσε ο πρώτος από τους γρίφους, που παρουσιάζονται παρακάτω:

1. Παιδικό τραγούδι από τον Team FM 102 που οδηγούσε στον δημοτικό κήπο. Από εκεί οι ομάδες έπαιρναν τον επόμενο γρίφο.

2. Εικονογραφημένη εικόνα με έναν ασθενή σε γιατρό, ο οποίος αναφερόταν στα φλέ(γ)ματα του ασθενή και του πρότεινε να πάρει μία «ισχυρή δόση γερουνδίου των 4». Οδηγούσε στην οδό Φλέμινγκ 4.

3. Μία πρόσκληση για εκδηλώσεις στην Περιφέρεια Θεσσαλίας. Από την κοινοποίηση στους δήμους της Περιφέρειας Θεσσαλίας, οι ομάδες οδηγούνταν στην οδό Κιλελέρ, το οποίο ανήκε στο παρελθόν στον δήμο Κυψέλης (που υπήρχε μεταξύ των αναφερόμενων δήμων).

4. Οι ομάδες πήραν ένα κουτάκι, το οποίο περιείχε σουσάμι και πάνω ανέφερε: «Το δώρο της φύσης στην κουζίνας. Άνοιξε το… Made in Rethymno. 100% organic: 40 gr». Οι κυνηγοί έπρεπε να καταλάβουν πως μέσω της φράσης «Σουσάμι Άνοιξε» από τον Αλή Μπαμπά και τους 40 κλέφτες έπρεπε να οδηγηθούν στον τάφο του Αλή Μπαμπά στον Ευληγιά.

5. Μία πρόσκληση της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κρήτης καλούσε έναν ιερέα να αναλάβει τα καθήκοντά του ως δάσκαλος σε σχολείο του Ρεθύμνου στις 6 Αυγούστου, τελώντας παράλληλα τις απαραίτητες δοξασίες λόγω της ημέρας. Οδηγούσε στο Ατσιπόπουλο όπου υπάρχει ο Ι.Ν. Μεταμόρφωσης του Σωτήρα Χριστού (εορτή 6 Αυγούστου) και παράλληλα υπάρχει και σχολείο δίπλα του.

6.Ένα βίντεο στο youtube, που έδινε οδηγίες για την πλεξούδα «ψαροκόκκαλο», που οδηγούσε στην ταβέρνα στου Ψαρά (Σανδαλάκη) στην Μικρή Παναγία, που στην ταμπέλα έχει ένα ψαροκόκκαλο.

 

7.Απόσπασμα από την συνέντευξη του αείμνηστου δημάρχου Δημήτρη Αρχοντάκη στην Κρητική Επιθεώρηση, που αναφερόταν στην απόφασή του για την διάσωση της παλιάς πόλης οδηγούσε στο δημαρχείο.

Εκεί ουσιαστικά ολοκληρώθηκε η πρώτη μέρα του κυνηγιού. Οι διοργανωτές παρέδωσαν στους κυνηγούς έναν φάκελο με ένα μπλοκάκι τσεκαρίσματος, μία κόκκινη μπέρτα του υπερήρωα και οδηγίες για την λειτουργία της εφαρμογής που εγκατέστησαν στα κινητά τους, προκειμένου να γίνει το τσεκάρισμα των σημείων μέσω των QR κωδικών την Κυριακή.

ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

Ο τρόπος του τσεκαρίσματος

Οι ομάδες καλούνταν σε κάθε σημείο να βρουν ένα ταμπελάκι με έναν κωδικό QR, τον οποίο έπρεπε να σκανάρουν μέσω της εφαρμογής, ώστε οι διοργανωτές να γνωρίζουν ότι «πέρασαν» από το σημείο. Σε κάθε ταμπελάκι υπήρχε η φωτογραφία ενός κυνηγού, από διάφορες ομάδες, και ο κάθε κυνηγός βρισκόταν σε ένα πλαίσιο είτε κόκκινο είτε μπλε. Αυτά ήταν στοιχεία που βοηθούσαν για την  λύση του γρίφου του θησαυρού.

ΟΙ ΓΡΙΦΟΙ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

Το παιχνίδι της Κυριακής ξεκίνησε στις 8.40 το πρωί μέσω του TEAM FM 102, όπως ήδη είχαν καταλάβει εδώ και καιρό οι κυνηγοί από τα βίντεο με τον Σωτήρη που ζούσε και ξαναζούσε – σαν τη Μέρα της Μαρμότας – κάθε μέρα μία Κυριακή και ξυπνούσε καθημερινά στις 8.40 με το ξυπνητήρι να «παίζει» Τeam FM και την έναρξη του κυνηγιού.

1.Ακούστηκε ένα ηχητικό, από την νίκη του Πύρρου Δήμα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1996 με τον προπονητή του, Ιακώβου, να του φωνάζει το γνωστό «κάτσε κάτω από τη μπάρα». Οι ομάδες πήγαν στο «Σπίτι της Άρσης Βαρών». Νωρίτερα βέβαια τέσσερις «Σωτήρηδες» με μηχανάκια κυκλοφόρησαν στην πόλη και κορνάροντας έκαναν αισθητή την παρουσία τους. Κάποιοι κυνηγοί που τους κατάλαβαν, τους ακολούθησαν και πήγαν στον «Ηρακλή», όπου κατάλαβαν πως ήταν το σημείο του πρώτου γρίφου.

2.Ένα διαφημιστικό φυλλάδιο που μιλούσε για Shopping Therapy, έδινε στοιχεία για τα χρώματα του λογότυπου της δημόσιας υγείας και η παραποιημένη ονομασία γνωστής μάρκας, οδηγούσε στο ΤΟΜΥ Ρεθύμνου στην οδό Ζαμπελίου.

3.Μία ανάρτηση στο facebook, που αφορούσε μία ΜΚΟ που βρίσκεται σε αδιέξοδο. Οδηγούσε στην οδό Ερυθρού Σταυρού, που βρίσκεται σε αδιέξοδο.

4.Μία διαφάνεια αρχειοθέτησης, που αν την κοιτούσες με προσοχή, έβλεπες να έχει «γραμμένα» τέσσερα γράμματα, που σχημάτιζαν την λέξη ΑΡΧΗ. Οδηγούσε στην αρχή διαφάνειας, στην οδό Μελισσινού 11.

5.Μία συνταγή για καφέ Αμερικάνο οδηγούσε στο καφενείο του Γεώργιου Ζολώτα (Αμερικάνο) στην οδό Πορτάλιου.

6.Ένα λουκέτο με καρδιά πάνω οδηγούσε στο γνωστό μπαλκόνι του περιφερειακού, όπου οι ερωτευμένοι τοποθετούν λουκέτα για να δηλώσουν την αγάπη τους. Αξίζει να σημειώσουμε ότι σε ένα από τα βίντεο του Σωτήρη, τον είχαμε δει στο συγκεκριμένο σημείο και «υπερήρωες» με την κόκκινη κάπα τον είχαν ρωτήσει για το σημείο.

7.Μία αφίσα – διαφήμιση ενός σούπερ μάρκετ, που είχε μία φωτογραφία του Μανχάταν και μιλούσε για προσφορές με αγορές πάνω από 50.100 δραχμές. Η γραμματοσειρά παρέπεμπε σε ηλεκτρονικά παιχνίδια και οδηγούσε στα ηλεκτρονικά του Παπατζανή, που ονομάζονταν Μανχάταν και είναι εκεί που σήμερα είναι το Κέντρο Πρόληψης κατά των Ναρκωτικών με τηλέφωνο 50100.

8.Μία φωτογραφία με την O2 Aρένα στο φόντο, και το διακριτικό O2 KM και μπροστά από αυτό έναν πραματευτή με ένα γαϊδουράκι φορτωμένο με κουβαρίστρες και βελονάκια. Οδηγούσε στο Ωδείο Κώστα Μουντάκη καθώς το τραγούδι «ο πραματευτής» ήταν δικό του. Το ωδείο βρίσκεται στον Σταυρωμένο.

9.Μία εικόνα με τους 222 κινέζους μάρτυρες. Το πρόσωπο ενός ήταν κρυμμένο και μέσω του γραπτού μηνύματος που υπήρχε σε αυτήν οι ομάδες οδηγούνταν στην οδό Ιερομόναχου Μητροφάνη.

10. Ένα κείμενο, που αναφερόταν σε έναν «νομομαθή και ασυμβίβαστο λογοτέχνη και σεμνό σπουδαγμένο βιολιστή και ζωγράφο μεταφραστή και ακέραιο ποιητή και ταπεινό», ο οποίος «έλαβε την χάρη του Άη Αντρέα του Αυστραλού». Οδηγούσε στην οδό Σπύρου Λίτινα, ο οποίος τιμήθηκε από τον Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας Στυλιανού με τον σταυρό του Αγίου Αντρέα της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας. Τον εν λόγω γρίφο τον είχε αναφέρει και πάλι σε βίντεο προ του παιχνιδιού ο Σωτήρης.

11.Μία τράπουλα με στάσεις από το κάμα σούτρα ύπνου, που μέσα στο κουτί είχε ένα χαρτάκι με γράμματα. Ζητούσε από τις ομάδες να βρουν το τέλειο ζευγάρι και να οδηγηθούν στην οδό Ελεύθερνας, αφού έβγαινε το όνομα ΑΜΗΤΩΡ, που ήταν αρχαίος Έλληνας επικός και σατυρικός ποιητής, κιθαρωδός και συνθέτης ερωτικών τραγουδιών και καταγόταν από την Ελεύθερνα. Κάθε κάρτα είχε δύο αριθμούς, ο ένας ήταν η δύναμη και ο άλλος η στάση. Τα νούμερα ήταν από το 1 ως το 24. Από τα γράμματα στο χαρτάκι έκανες αντικατάσταση με τους αριθμούς. Με τον σωστό συνδυασμό έβγαινε η λέξη ΑΜΗΤΩΡ. (Ήταν ο κώδικας του Κάμα Σούτρα)


12.Φωτογραφία με τον Αριστείδη τον Δίκαιο και δίπλα ένα τραπέζι με καφέδες. Οδηγούσε στο καφενείο του Γιαννούλη (Δίκαιου) στα Πεταλάδικα.


13.Φωτογραφία με το μνημείο των Μικρασιατών από την ομώνυμη πλατεία. Οι ομάδες έβγαζαν τα γράμματα από τις πόλεις που αναφέρονται στο μνημείο και τα οποία είχαν διαφορετικό χρώμα. Προέκυπτε η λέξη Άγιος Νεκτάριος και οι ομάδες πήγαιναν στην πλατεία Μικρασιατών, όπως τους ζητούσε το καρτελάκι με το Papi «να πάνε επί τόπου». Έβρισκαν το papi του γνωστού Σωτήρη και το αντίστοιχο καρτελάκι με λύση τον Άγιο Νεκτάριο. (Και στην εκκλησία του Αγίου Νεκταρίου στον Τσεσμέ υπήρχε ταμπελάκι, αλλά υπήρχε το εναλλακτικό τσεκάρισμα της πλατείας).


14.Ένα σχολικό τετράδιο, το οποίο στην ταμπέλα είχε την «φίρμα Durex» καθώς και το διακριτικό σήμα με κουτάλι-μαχαίρι-πιρούνι και εσωτερικά είχε γραμμένα ραντεβού με Γερμανικά ονόματα. Οδηγούσε στο 3ο δημοτικό σχολείο στην Σοχώρα, όπου λειτουργούσαν επί γερμανικής κατοχής τα γερμανικά εστιατόρια και εκεί οι πόρνες της εποχής συναντούσαν γερμανούς στρατιώτες.

15. Ένα βίντεο στο you tube με το τραγούδι «Άσπρα, κόκκινα, κίτρινα, μπλε» που έδειχνε καράβια με σημαίες πολλών χρωμάτων που είχαν γράμματα. Απομονώνοντας τα γράμματα των επίμαχων χρωμάτων έβγαινε η φράση «Ακοή μηδέν, χαρίσαμε καράβι». Οδηγούσε στο Λιμενικό Ταμείο, όπου ο Σύλλογος Κωφών είχε χαρίσει μία μακέτα από το καράβι Αρκάδι της Ρεθυμνιακής.

16. Ένα κείμενο, που μιλούσε κάποιος «Γιάννης» για την εμπειρία του από την μάχη της Κρήτης και μία ομαδική εκτέλεση και το γεγονός ότι ο ίδιος, καθώς και ο Γιάννης (Λαγουδάκης), ο Μανούσος (Μανουσάκης) και ο Δημήτρης (Λαδιάς) είχαν γλυτώσει. Αναφερόταν στον Γιάννη Τερζιδάκη, επιζώντα, του οποίου το σπίτι και η επιχείρηση ήταν στην οδό Γραμβούσας.

17. Ο γρίφος έδειχνε μία εικόνα με έναν δάσκαλο και έναν μαθητή να μιλούν στα αγγλικά για μία πλατεία, η οποία δεν είναι τετράγωνη. Ο καθηγητής λεγόταν Άντονι και οι κυνηγοί έπρεπε να καταλάβουν πως έπρεπε να πάνε στην πλατεία Τάκη Δασκαλαντωνάκη, η οποία είναι τριγωνική και είναι στην περιοχή των Περιβολίων.

18. Ένα κείμενο με νότες, που ήταν κώδικας. Οι παρτιτούρες με τις συγχορδίες είχαν όλες 24 συνδυασμούς και παράλληλα έδιναν ένα παράδειγμα. Αντικαθιστούσες τα γράμματα με τις συγχορδίες. Έβγαινε το κείμενο «200 κιθάρες για τον Μάνο», που οδηγούσε στο Ωδείο. Όπως ανέφερε ο μουσικός Βαγγέλης Μπουντούνης, «η ιστορία με τις ορχήστρες από κιθάρες ξεκινά το 1984. Τη χρονιά εκείνη έκανα το πρώτο Σεμινάριο Κιθάρας στο Ρέθυμνο όπου είχαν μαζευτεί αρκετοί κιθαριστές απ' όλη την Ελλάδα. Στο κλείσιμο του σεμιναρίου σκεφτήκαμε να κάνουμε μια συναυλία. Επειδή όμως ήμασταν πολλοί και η συναυλία θα ήταν τεράστια, αποφάσισα να παίξουμε κάτι όλοι μαζί. Μοίρασα νότες και αρχίσαμε να μελετάμε και να κάνουμε πρόβες. Ο Μάνος Χατζιδάκις, που, μετά από πρόσκληση μου, ήρθε στο Ρέθυμνο να διδάξει στο Σεμινάριο, άκουσε αυτή την «παράξενη» ορχήστρα, ενθουσιάστηκε από αυτόν τον νέο ήχο και αποφάσισε να διευθύνει ο ίδιος τις πρόβες και την ιστορική πρώτη συναυλία των «Κιθαριστών» στο «Τζαμί» του Ρεθύμνου».

19. Μία φωτογραφία με ένα ελεφαντάκι Ντάμπο και δίπλα ένα πηγάδι. Σε παρέπεμπε στο πηγάδι του Νταμπάκη στο Ατσιπόπουλο.

20.Ένα σταυρόλεξο, που έπρεπε να συμπληρώσεις διάφορες οδούς. Μία έλειπε και λόγω του ότι ήταν κάθετη στην οδό Σταυριανίδη, έπρεπε να καταλάβεις πως ήταν η οδός Γαλερού, που είναι όντως κάθετη προς τον συγκεκριμένο δρόμο.

21.Ένα κουτί γάλα, που είχε μία τιμή στα βουλγαρικά λέβα. Οδηγούσε στον βούλγαρο γαλατά Κοστώφ στην οδό Δρουλίσκου.

22. Οι ομάδες έπαιρναν έναν «Δίσκο του Αινεία», στον οποίο, διά της «διαδρομής» του κορδονιού, έβγαζαν την λέξη ΤΖΟΥΡΙΟΣ, που οδηγούσε στον πρώτο φαροφύλακα Νίκο Μαλανδράκη.

23. Συνομιλία στο messenger, που η «Ιώ» δέχεται μήνυμα να πάει στην Oxford Street και απαντάει πως «μόλις πέρασε από εκεί και έχει φτάσει στην Μικρασιατών. Πόσο βόδι είμαι;». Η Ιώ είχε μεταμορφωθεί σε βόδι από τον Δία και έφτασε στην Μικρά Ασία μέσω του Βοσπόρου, ενώ και το Oxford (οχ - βίδι / ford - πέρασμα, πόρος) οδηγούσε στην οδό Βοσπόρου.

24. Μία φωτογραφία με τον γνωστό πίνακα από το Ολοκαύτωμα του Αρκαδίου, που δείχνει τον ηγούμενο Γαβριήλ να απελευθερώνει ένα περιστέρι και να του λέει «φύγε εσύ να σωθείς και να μεταφέρεις την ιστορία μας». Οδηγούσε στην οδό Αδάμ Παπαδάκη, ο οποίος ήταν ο αγγελιοφόρος του Αρκαδίου και είχε σωθεί από το ολοκαύτωμα.

25. Ο επόμενος γρίφος ήταν ηχητικός και περιέγραφε την ιστορία που διηγούνταν μία γυναίκα. Επρόκειτο για μία καμπάνα, από τις 3 που βρέθηκαν, στην Κυριάννα και οδηγούνταν στο μικρό μουσείο του χωριού, όπου εκτίθενται. Οι καμπάνες βρέθηκαν πριν από 18 χρόνια θαμμένες. Πιο συγκεκριμένα, «το 2005, κατά τη διάρκεια εργασιών διαμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου του ναού της Κοίμησης της Θεοτόκου στην Κυριάννα Ρεθύμνου, εντοπίστηκαν θαμμένες στο χώμα τρεις βενετσιάνικες καμπάνες. Στην ιστορία του γρίφου μία γιαγιά (η μεγαλύτερη καμπάνα σε μέγεθος που κατασκευάστηκε το 1641) περιγράφει την ιστορία της σε ένα παιδί σήμερα, 18 χρόνια από όταν ήρθαν στο φως το 2005. Οι άλλες δύο καμπάνες είναι οι μικρότερες σε μέγεθος και κατασκευασμένες παλαιότερα, περίπου 100 χρόνια πριν την μεγάλη καμπάνα».

26. Ένα έγγραφο από την Πολεοδομία, με άδεια μικρής κλίμακας για αποπεράτωση στέγης. Μέσω των στοιχείων που ανέφερε οδηγούσε στο καφενείο – σπίτι της Σεβαστής Αλιφιέρη στον Κουμπέ απέναντι από την εκκλησία της Αγίας Φωτεινής.

27. Ποίημα, που απευθυνόταν στον Δ. και μιλούσε για έναν Γιώργο και έναν Γιάννη και τους τίτλους ποιημάτων του Γιώργου Σεφέρη και του Γιάννη Ρίτσου. Έπρεπε να καταλάβεις ότι τα ποιήματα των δύο σπουδαίων ποιητών ήταν αριστερά και δεξιά αντίστοιχα στοιχισμένα και πως ο Δ. ήταν ο Δομίνικος Θεοτοκόπουλος. Οδηγούσε στην διασταύρωση των οδών Σεφέρη και Ρίτσου στην Θεοτοκοπούλου.

28. 15 μικρά χαρτονομίσματα τοποθετημένα με την μορφή σκάλας. Με μεγεθυντικό φακό καταλάβαινες πως ήταν χαρτονομίσματα κυπριακής λίρας και οδηγούσε στην οδό Κύπρου, που έχει τα 15 σκαλοπάτια.

29. Ήταν δύο αγγελίες στο ιντερνέτ. Η μία έδειχνε μία μνήμη RAM και η άλλη ότι πουλιόταν ένα αυτοκίνητο DODGE RAM. Από τις τιμές με το 25% της έκπτωσης προέκυπταν οι ημερομηνίες 1897-1905, που ήταν οι πολωνοί στρατιώτες στο Ρέθυμνο και οδηγούσε στο Πολωνικό Νεκροταφείο. (Ram σημαίνει και κριάρι – οδός Κριάρη).

30. Ένα κείμενο όπου έχουν αντιγραφεί διάφορα χωρία από το έργο του Άγγελου Τερζάκη «Πριγκιπέσα Ιζαμπώ» και με διάφορες προσαρμογές του κειμένου αναπαρίσταται μια μυθιστορηματική ιστορία κατά την οποία ένα παλληκάρι δεν προλαβαίνει να φτάσει στο Ρέθυμνο πριν βραδιάσει και κλείσουν οι πύλες και αναγκάζεται να μείνει σε αυτό το σπίτι (ό,τι και ήταν αυτό, πανδοχείο, χάνι κτλ.,). Το πρωί σηκώνεται και βλέπει την πέτρινη σκάλα που ανεβαίνει στο επάνω όροφο (εναέρια), και δεν πρόκειται για σπίτι, απλά για μια εκκλησία. Εκεί του έρχεται στο μυαλό η κλίμακα τοῦ Ἰακώβ, «καὶ ἰδοὺ κλίμαξ ἐστηριγμένη ἐν τῇ γῇ, ἧς ἡ κεφαλή ἀφικνεῖτο εἰς τὸν οὐρανόν, καὶ οἱ ἄγγελοι τοῦ Θεοῦ ἀνέβαινον καὶ κατέβαινον ἐπ’ αὐτῆς». Η εκκλησία που βρίσκεται κτισμένη στην σκεπή ενός πετρόκτιστου κτηρίου σήμερα απέναντι από το Δημοτικό Κοιμητήριο. Δεν γνωρίζουμε με βεβαιότητα ποια εκκλησία ήταν ούτε η λειτουργία της δομής. Πιθανόν πρόκειται για την Παναγία καθολική (ή Υπαπαντής) και η δομή ήταν ένα αρχαίο χάνι που φιλοξενούσε όσους δεν προλάβαιναν να φτάσουν στο Ρέθυμνο της Ενετοκρατίας πριν κλείσουν οι πύλες των τειχών της πόλης κατά τη δύση του ήλιου. Στην τελευταία φράση «ἄλλη πανάγια στιγμὴ ποὺ καθ’ ὅλα τὸν ἐξαγνίζει καὶ τὸν ὑποδέχεται» αναφέρονται οι λέξεις ΠΑΝΑΓΙΑ - ΚΑΘ’ΟΛΑ (που έμμεσα παραπέμπουν στην Παναγία Καθολική) και ΥΠΟΔΕΧΕΤΑΙ (που έμμεσα παραπέμπει στην Υπαπαντή). Οδηγεί στην εκκλησία της Υπαπαντής στα Τρία Μοναστήρια δίπλα στο δημοτικό κοιμητήριο.

 ΓΡΙΦΟΣ ΘΗΣΑΥΡΟΥ

Μετά από τον γρίφο της Υπαπαντής, οι ομάδες έπαιρναν τον γρίφο του θησαυρού. Αυτός ήταν ένα βίντεο με τον Σωτήρη, ο οποίος είχε αναρτήσει σε έναν πίνακα όλες τις φωτογραφίες όλων των κυνηγών, που είχαν βγάλει οι διοργανωτές καθ’ όλη τη διάρκεια της προηγούμενης περιόδου. Στο βίντεο φαινόταν να έχει περάσει με πινέζες πάνω από τις φωτογραφίες των κυνηγών, που έβρισκαν σε κάθε σημείο οι κυνηγοί κορδόνια. Ένα άσπρο, ένα μπλε και ένα κόκκινο. Έτσι, έπρεπε να ακολουθήσουν την «διαδρομή», βάζοντας στην σωστή θέση τα 8 νούμερα που έβρισκαν στις αντίστοιχες φωτογραφίες από τις οποίες περνούσαν τα δύο κορδόνια, το μπλε και το κόκκινο, και τελικά σχημάτιζαν δύο συντεταγμένες: 35.362129 και 24.465004.

Οδηγούνταν στο τέρμα της οδού Αποστολάκη στην Σαρακήνα. Εκεί πήγαιναν και έβρισκαν έναν ανοιχτό λάκκο με μία μεγάλη σκαλίδα μέσα! Τα «Τεμπελόσκυλα» που έφτασαν πρώτοι (η μία από τις 2 ομάδες που πήραν τον γρίφο του θησαυρού) απογοητεύτηκαν, θεωρώντας ότι άλλοι είχαν φτάσει και είχαν σκάψει και βρει τον θησαυρό.

Εκεί βρήκαν τον .. Τάκη, τον φίλο του Σωτήρη στα βίντεο. Τον ρώτησαν τι είχε συμβεί και ποιος βρήκε τον θησαυρό και εκείνος τους έδωσε ένα κλειδί. Επέστρεψαν στο αρχηγείο τους με το κλειδί, όπου βρήκαν τον Σωτήρη με το μηχανάκι τους και το κουτί της διανομής αλυσοδεμένο!

Έτσι, παρουσία όλης της ομάδας άνοιξαν το λουκέτο με την αλυσίδα και έβγαλαν τον θησαυρό από το κουτί της διανομής!Ο θησαυρός ήταν ένα επίχρυσο ρολόι Jefferson Golden Hour του 1954, το οποίο μάλιστα έχει συλλεκτική αξία.

JSN Pixel template designed by JoomlaShine.com
42513 Views