Ομάδα Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού
Copyright © Σκαραβαίοι Club - www.sclub.rethymnon.com

1997
Διοργάνωση : ΑΡΓΟΣΧΟΛΟΙ
8ο Κυνήγι Θησαυρού

  1997   afisa

Νικήτρια Ομάδα : "ΜΠΟΥΜΠΟΥΝΕΣ"
Θησαυρός : Μια εικόνα του Κυνόμορφου Αγίου
Σημείο εύρεσης : Στην εκκλησία της Αγίας Αικατερίνης μέσα στη Φορτέτσα

Από αέρος το πρώτο σημείο...

Το παιχνίδι που διοργάνωσαν οι Αργόσχολοι  είχε δεκαπέντε σημεία και ξεκινούσε με κάποιο ηχητικό μήνυμα από το Στούντιο Ρέθυμνο. Οι Αργόσχολοι διάβασαν ένα κείμενο και ακολούθως ακούστηκε ο ήχος κάποιου ελικοπτέρου. Πράγματι το πρώτο σημείο δόθηκε απέναντι απο το καφέ BIZARRE στην παραλία από τα μέλη των Αργόσχολων που περίμεναν για αυτό το σκοπό μέσα σ΄ένα ελικόπτερο. 
Το δεύτερο σημείο ήταν μία κασέτα  που έστελνε τις ομάδες στα παλιά ψαράδικα, στου Αποστόλη το κουτούκι. Ακολούθως οι ομάδες πήγαιναν στο Δημαρχείο όπου έπαιρναν ένα φάκελο που παρέπεμπε στην έκθεση θρησκευτικού γραμματοσήμου στην  αίθουσα Αγίου Φραγκίσκου. Από εκεί ξανά πίσω στο Δημαρχείο όπου με ένα κείμενο οι ομάδες οδηγήθηκαν σε μία σπηλιά που βρίσκεται μετά την Ατσιποπουλιανή γέφυρα. Από το σημείο αυτό οι ομάδες γύρναγαν ξανά στο Δημαρχείο. Στην συνέχεια με ένα αρτουλάκι μνημόσυνου οι ομάδες πήγαιναν στους Τάφους των Τεσσάρων Μαρτύρων στα Καστελάκια. Έπειτα οι ομάδες επέστρεφαν στο Δήμο για να πάρουν ένα κωδικό και να μπουν στο Internet. Στο σημείο αυτό οι Αργόσχολοι βοήθησαν τις ομάδες που είχαν μικρότερη σε ηλικία μέλη και δεν είχαν πρόσβαση στο δίκτυο. Από το δίκτυο λοιπόν οι ομάδες έπαιρναν ένα κείμενο που τις παρέπεμπε στην σπηλιά του Νικόλα που ήταν στον Λόφο του Τιμίου Σταυρού. Ακολούθως επέστρεφαν ξανά στο Δήμο όπου έπαιρναν μια φωτογραφία κάποιας μορφής που ήταν ο Γ. Χορτάτσης  που τις παρέπεμψε σε μια οικοδομή στην οδό Χορτάτση 47. Το επόμενο σημείο ήταν μια φωτογραφία της εκκλησίας Πέτρου και Παύλου στο Γάλλου όπου έπρεπε οι ομάδες να δώσουν εκεί ένα χρηματικό ποσό και με την απόδειξη που έπαιρναν πήγαιναν πίσω στο Δήμο για την παραλαβή του επόμενου γρίφου. Αυτό τους έστελνε στην Λότζια για το επόμενο σημείο. Οι ομάδες αφού πήγαιναν στο Δημαρχείο έπαιρναν ένα σημαιάκι για να πάνε στην πινακίδα αδελφοποίησης με το Πούσκιν της Ρωσίας που βρίσκεται στον Πλατανιά. Ξανά στο Δημαρχείο για να παραλάβουν μια μπάλα πάνω στην οποία γραφόταν ο επόμενος γρίφος που ήταν το σημείο στο κτίριο του παλιού αθλητικού σωματείου ΑΡΑΡΑΤ στην πλατεία Ηρώων. Το σημείο αυτό δυσκόλεψε πολύ τις ομάδες για τον εντοπισμό του αλλά με την βοήθεια της οργανωτικής επιτροπής ο μικρός αυτός ύφαλος ξεπεράστηκε και το παιχνίδι συνεχίστηκε με την παράδοση ενός μικρού γυάλινου κουτιού με νερό όπου μέσα υπήρχε ένα πέτρωμα. Αυτό το σημείο έστελνε τις ομάδες στην οδό Μοσχοβιτών. Μετά δινόταν ένα ρέμπους όπου εικονιζόταν ένα κινητό , ένα βιβλίο και μια αυγοθήκη χωρίς το αυγό. Αυτό ασφαλώς έστελνε τις ομάδες στην Κινητή Βιβλιοθήκη . Έπειτα ο επόμενος γρίφος έστελνε τις ομάδες στο μοναστήρι του Κουμπέ.

Τέλος πήγαιναν στο Δημαρχείο για να πάρουν τον γρίφο του θησαυρού , όπου ήταν στην Φορτέτζα. Εκεί παίχτηκε η τελευταία πράξη για το 8ο Κυνήγι Θησαυρού. 18 ομάδες από τις 62 πήραν το γρίφο του θησαυρού . Κάποιοι από αυτούς ‘έφυγαν άπρακτοι γιατί νόμισαν πως έκαναν λάθος . Άλλοι πήραν κατά πόδας ένα σκυλί που δεν τους οδήγησε πουθενά , και κάποιοι Γαλάτες κατάφεραν να μπουν στο Εκκλησάκι ψάχνοντας τις εικόνες . Στο ‘’ψάξιμο ‘’ τους πέτυχε ένας Μπουμπούνας ο Νικόλας Καψαλάκης , ο οποίος ακολούθησε διαφορετική πλευρά από αυτή που έψαχναν οι Γαλάτες , και εκεί έδωσε την νίκη στην ομάδα μας MΠΟΥΜΠΟΥΝΕΣ
Ο θησαυρός βρέθηκε στην κορυφή της Φορτέτσας μέσα στο ναό της Αγίας Αικατερίνης και ήταν μια εικόνα του Αγίου Χριστόφορου του Κυνόμορφου.


Αγαπητοί, 
Αργόσχολοι σας ευχαριστούμε για το γεμάτο συγκινήσεις παιχνίδι που μας χαρίσατε

JSN Pixel template designed by JoomlaShine.com
24895 Views