Ομάδα Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού
Copyright © Σκαραβαίοι Club - www.sclub.rethymnon.com

Σκαραβαίοι Club - ΚΥΝΗΓΙ 2001

Διοργάνωση : ΕΚΑΤΣΕ'Η ΚΟΥΤΣΗ ΚΑΤΣΙΚΑ
12ο Κυνήγι Θησαυρού

  2001big

Νικήτρια Ομάδα : "ΓΑΛΑΤΕΣ"
Θησαυρός : Μια Κουδούνα
Σημείο εύρεσης : Στο Καμπαναριό της Μητρόπολης

Ραδιοφωνικό Σποτ 2001

Δείτε περισσότερα βίντεο στην σελίδα μας στο youtube
http://www.youtube.com/user/scaraveiclub

next 24 2001 Ραδιοφωνικό Σποτ.mp3
Την χρονιά του 2001 τραγουδήσαμε το Black Magic Woman -  Santana και όπως λέει και το τραγούδι "Eίναι ομάδα ... δεν πίνουν πορτοκαλάδα ....αλλά...."
Μέγεθος : 2,1 ΜΒ  -  Διάρκεια : 2' min & 12'' sec.

Ρεθυμνόπολη αντί Μονόπολη...

Ένα παιχνίδι που διάφερε από όλα τα άλλα , έξυπνο , διασκεδαστικό που ακόνισε για τα καλά τα μυαλά των παικτών αφού απαιτούσε καλές γνώσεις της ιστορίας της πόλης μας. Όλο το παιχνίδι ήταν στημένο στην φιλοσοφία ,του να τιμηθεί το Ρέθυμνο ως πόλη ων γραμμάτων και των Τεχνών γι΄ αυτό και το παιχνίδι παιζόταν σε μια ειδικά σχεδιασμένη "Ρεθυμνόπολη" που παρέπεμπε στο γνωστό επιτραπέζιο "Μονόπολη".
Οι Κατσίκες πρωτοτύπησαν και στην περίοδο που επέλεξαν για το κυνήγι. Δεν έβαλαν γρίφους από το Ενετικό Ρέθυμνο ή το Ρέθυμνο της Τουρκοκρατίας αλλά κινήθηκαν στο Ρέθυμνο, της δεκαετίας του 1960-1970 , το "Ρομαντικό Ρέθυμνο" όπως το χαρακτήρισε ένας από τους διοργανωτές του 12ου Κυνηγιού , ο Μάνος Τσάκωνας. Και όσοι δεν τον γνώριζαν, τον γνώρισαν ως Μάνο Γράπωνα στο βιβλιαράκι με τίτλο "Στην κόψη του Ξυραφιού", που ο ίδιος έγραψε για να εντάξει τις ομάδες στο χρονικό πλαίσιο του Κυνηγιού .

Το βιβλιαράκι πήραν οι Ομάδες στα χέρια τους στο χορό της Παρασκευής .Σ΄ αυτό υπήρχε μια ιστορία από το Ρέθυμνο της δεκαετίας του ΄60 –’70 πριν εισβάλλει ο Τουρισμός και επέλθει η οικονομική ανάπτυξη που υπάρχει σήμερα.

Την Κυριακή η εκκίνηση του παιχνιδιού γίνεται σε ένα μικρό κουρείο της παλιάς πόλης , όπου εν μέσω δύο ξυρισμάτων, ο κουρέας αναπολεί το Ρέθυμνο του ρομαντισμού που χάνεται, αφηγείται την εισβολή των τουριστών , τα σπίτια που γίνονται ενοικιαζόμενα, τα οικόπεδα ξενοδοχεία , για να ακολουθήσει το χρήμα, οι τράπεζες , οι συναλλαγές….
Ακόμη αφηγείται και μια ιστορία: Εκείνες τις δεκαετίες ένας παλιός Ρεθυμνιώτης χωρίς κληρονόμους αγοράζει ένα μεγάλο οικόπεδο και αναθέτει στο συμβολαιογράφο , 30 χρόνια ακριβώς μετά την αγοραπωλησία , να κρύψει το συμβόλαιο με τον όρο όποιος το βρει να γίνει και ο ιδιοκτήτης του οικοπέδου που τότε ( το 2001 ) θα είναι πραγματικός θησαυρός.
Οι παίχτες παραλαμβάνουν από το κουρείο ένα παιχνίδι .Μία πόλη των γραμμάτων και των Τεχνών .Παίρνουν στα χέρια τους την Ρεθυμνόπολη και το παιχνίδι μόλις που είχε αρχίσει!!!!!!

Με το ταμπλό της Ρεθυμνόπολης σε κάθε ΄΄κέντρο επιχειρήσεων΄΄ , οι κυνηγοί προσπαθούσαν να αναγνωρίσουν σημεία , να λύσουν γρίφους και να συναλλαγούν με την Goat Bank  που τους παρείχε μέχρι και πιστωτική κάρτα.!!!!.
Οι πρώτοι γρίφοι ήταν τέσσερεις επιστολές (Πόλη των Γραμμάτων βλέπετε) που παρέπεμπαν αναλυτικά στην Μικρασιατική Εστία ( στην οδό Γοβατζιδάκη) , στο σουβλατζίδικο του Ανδρέα, στο παλιό παγοποιείο στον Κουμπέ και στον Φούρνο του Μαμαγκάκη.
Ακολούθως διάφοροι γρίφοι που προέρχονταν από τον χώρο των Τεχνών παρέπεμπαν σε διάφορα σημεία της πόλης και παράλληλα τιμούσαν πνευματικές και καλλιτεχνικές προσωπικότητες.
Ο γρίφος με τον αρχιτέκτονα παρέπεμπε στα Εφκαφικά στην Γερακάρη , ένας άλλος γρίφος στην οδό Φουσταλιεράκη , ενώ το άγαλμα της Κοιμωμένης του Χαλεπά παρέπεμπε στο άγαλμα του Τσουδερού του γλύπτη Χαλεπά στην πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου.
Ένας άλλος θεατρικό γρίφος παράπεμπε στον Ρεθυμνιώτη ηθοποιό Λευτέρη Κορωνάκη ενώ μέσω άλλου γρίφου οι ομάδες πήγαιναν στην οδό Τζανέ Μπουνιαλή όπου υπάρχει η εκπληκτική τοιχογραφία του Γαληνού.
Ακόμα ο ομάδες περνούσαν και από το πρώην Ιδαίον Αντρον  απέναντι από την Καθολική Εκκλησία καθώς και από σημείο στα Περιβόλια που παλιά υπήρχε ο Κινηματογράφος "Αύρα".

Όσες ομάδες περνούσαν τους παραπάνω"σκόπελους" έφθαναν σε έναν άλλο γρίφο με 9 βούλες  ( το γνωστό τρι- τρι για αυτούς που ξέρουν...)που παρέπεμπε στους εννέα θόλους του Τζαμιού Φυσικής Ιστορίας.
Από εκεί έπαιρναν έναν ακόμα γρίφο που έστελνε τις ομάδες στην Νομαρχία και ακολουθεί ο φάκελος του θησαυρού με έναν χάρτη και έναν πηκτό οπτικό δίσκο , όπου ο συμβολαιογράφος 30 χρόνια μετά την αγοραπωλησία λέει στον κουρέα να πάνε να κρύψουν το συμβόλαιο .κατόπιν χάνονται στα σοκάκια , στα λιμάνια καθώς ακούγεται και το πρώτο μήνυμα του κυνηγιού με το τραγούδι του Μ. Θεοδωράκη. Εξηγούν όμως τι βλέπουν. Το καράβι στο λιμάνι και την πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου.

Δύο συντεταγμένες με σημείο τομής το Καμπαναριό της Μητρόπολης.

Η ώρα της λήξης του κυνηγιού ανήκει στους ΓΑΛΑΤΕΣ. Δεν βρίσκουν όμως το συμβόλαιο .Ανακαλύπτουν μία μεγάλη κουδούνα σύμβολο της διοργανώτριας ομάδας και μία νέα συνομιλία του συμβολαιογράφου και του κουρέα κάτω από καταρρακτώδη βροχή την ώρα που σκάβουν.


Αγαπητές μας,
Κατσίκες σας ευχαριστούμε για το τόσο πρωτότυπο και διασκεδαστικό παιχνίδι που μας χαρίσατε.

JSN Pixel template designed by JoomlaShine.com
42520 Views