Ομάδα Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού
Copyright © Σκαραβαίοι Club - www.sclub.rethymnon.com

1990
Διοργάνωση : Ραδιοφωνικός Σταθμός 
ΤΕΑΜ FM (102MHz) - ΔΗΜΟΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

1o Κυνήγι Θησαυρού

 Νικήτρια Ομάδα : "ΓΑΛΑΤΕΣ"
Θησαυρός : Μπαούλο με κάρβουνο (άνθρακας ο θησαυρός)
Σημείο εύρεσης : Παραλία κάτω από το "ΔΙΜΙΤΟ"

Σας παραθέσουμε το 1ο Επίσημο Κυνήγι Θησαυρού που διοργάνωσαν οι συντελεστές του ΤΕΑΜ FM για εμάς το 1990. Στο σημείο αυτό,  θέλουμε να δείξετε κατανόηση γιατί η σειρά των γρίφων δεν είναι η σωστή και γιατί κάποιοι από αυτούς  λείπουν.  Βλέπετε όταν ξεκίνησε αυτό το παιχνίδι κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί πόσο μεγάλες διαστάσεις θα έπαιρνε και πόσο αγαπητό θα ήταν στους Ρεθυμνιώτες..

Το πρώτο επίσημο κυνήγι και ο θησαυρός ήταν κάρβουνα ....

Το παιχνίδι ξεκίνησε στις 25 Φεβρουαρίου ημέρα Κυριακή, από τον ΤΕΑΜ FM με το μήνυμα
"Η βασίλισσα Ελισάβετ ήρθε στο Ρέθυμνο για διακοπές", που  παρέπεμπε στο κάμπινγκ Elisabeth στα ΜυσσίριαΣτην συνέχεια στο κάμπινγκ οι κυνηγοί διάβαζαν,  "Να πάτε σ΄αυτόν που έκλεινε κάθε βράδυ στους παλιούς Ρεθυμνιώτες το μάτι" και έπρεπε να πάνε στον φάρο του Ενετικού  λιμανιού .
Στην πόρτα του φάρου ήταν γραμμένο το επόμενο μήνυμα «Στις 17 του Γεναριού , ανήμερα τα Αγιαντωνιού , όχι του νιού μα του παλιού » που έστελνε τις ομάδες στον Αγιο Αντώνιο, κάτω από την γέφυρα του ΑτσιποπούλουΟι ομάδες έβρισκαν στην πόρτα της εκκλησίας το τηλέφωνο του ΤΕΑΜ FM με λατινικούς χαρακτήρες. Ετσι λοιπόν , έπρεπε να τηλεφωνήσουν για να λάβουν τον επόμενο γρίφο που οδηγούσε στην Καθολική Εκκλησία.
Στην Καθολική Εκκλησία έβρισκαν μια επιγραφή που οδηγούσε τις ομάδες στο Πολωνικό Νεκροταφείο, και από εκεί η συνέχεια δινόταν στο παλιό Ηλιακό Ρολόι στην ΑρκαδίουΤο μήνυμα που έπαιρναν στην συνέχεια ήταν "Μπάρμπα Γιάννη με τις στάμνες και τα σταμνάκια σου". Το μήνυμα αυτό οδηγούσε στην τρόμπα του ΚουμπέΟ επόμενος γρίφος οδηγούσε στο γραφείο κηδειών Μαθιουδάκη, δίπλα στην Αγία Βαρβάρα. Ο δέκατος γρίφος που οδηγούσε στον Προμαχώνα του Αγίου Πνέυματος στην Φορτέτζα ήταν
"Με την βοήθεια του Αγίου Πνεύματος να πάτε στο σωστό baluardo". 
Στην συνέχεια οι κυνηγοί, μέσω ενός γρίφου , έπρεπε να πάνε στο παρκάκι της ΝομαρχίαςΜετέπειτα  έλαβαν γρίφο ό οποίος τους προπόνησε για τα καλά "Θα ανέβεις Χ σκαλιά, θα κατέβεις Ψ σκαλιά .Εκεί που τα βήματα συναντιόνται θα με βρείς". Προσθέτοντας τον αριθμό των σκαλιών, οι ομάδες καταλάβαιναν ότι αυτό το μήνυμα τους οδηγούσε στην οδο Εργατικής Πρωτομαγιάς στον ΚουμπέΕκεί έβρισκαν ένα σκίτσο με ένα πειρατικό καράβι, όπου η λύση του ήταν στο τουριστικό πειρατικό καράβι στο Ενετικό ΛιμάνιΠάνω στο κατάρτι του καραβιού υπήρχε ένα τετράγωνο πλαίσιο με το νούμερο «100» και το μήνυμα "Το 100 θα σου δείξει την επόμενη κίνηση ho ho ho captain Morgan".  Οι κυνηγοί έπρεπε να το ερμηνεύσουν ως την συχνότητα του Ρ/Σ Ράδιο Ρέθυμνο στην οδό Επιμενίδου Μαρούλη.  Εκεί οι παίχτες έλεγαν ho ho ho ….κλπ στους διοργανωτές και έπαιρναν τον επόμενο γρίφο. 
Ο επόμενος γρίφος οδηγούσε τους παίχτες στο σαντουιτσάδικο Μini Grill στην Μοάτσου.
Και αισίως λοιπόν όσες ομάδες κατάφεραν να λύσουν τους παραπάνω γρίφους πήραν τον γρίφο που οδηγούσε στον πολυπόθητο θησαυρό. 
Ο γρίφος του θησαυρού έγραφε "Εχθές αργά , μια καρέτα – καρέτα βγήκε στην άμμο , έσκαψε με τις διό της μίτες και εναπόθεσε τα χρυσά της αυγά". Οι κυνηγοί έπρεπε να πάνε στην άμμο απέναντι από την γκαλερί Δίμιτο . Εκει οι διοργανωτές είχαν μιμηθεί τα ίχνη που αφήνει η χελώνα όταν πάει να γεννήσει τα αυγά της. Με τον τρόπο αυτό οι κυνηγοί ήξεραν ακριβώς που να σκάψουν. Το πρώτο έπαθλο που δόθηκε σαν θησαυρος ήταν μια κασέλα ΜΕ ΚΑΡΒΟΥΝΑ …… και οι τυχεροί που το κέρδισαν ήταν οι ΓΑΛΑΤΕΣ.

Αγαπητοί , συντελεστές του ΤΕΑΜ FM σας ευχαριστούμε που διοργανώσατε το 1Ο Επίσημο Κυνήγι Θησαυρού και που χάρη σε εσάς αλλά και στην παρέα του Πλάτανου μπορούμε να παίζουμε εμείς μέχρι σήμερα.

Πηγή : Μπουμπούνες

JSN Pixel template designed by JoomlaShine.com
24934 Views