Ομάδα Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού
Copyright © Σκαραβαίοι Club - www.sclub.rethymnon.com

Σκαραβαίοι Club - ΚΥΝΗΓΙ 2002

Διοργάνωση : ΓΑΛΑΤΕΣ
13ο Κυνήγι Θησαυρού

2002 afisa big

 Νικήτρια Ομάδα : "ALTER EGO"
Θησαυρός : Μια ξύλινη κασέλα με ένα πέτρινο ηλιακό ρολόι
Σημείο εύρεσης : Στο τριγωνικό κηπάκι πίσω από την Νομαρχία

Ραδιοφωνικό Σποτ 2002

Δείτε περισσότερα βίντεο στην σελίδα μας στο youtube
http://www.youtube.com/user/scaraveiclub

next 24 2002 Ραδιοφωνικό Σποτ.mp3
Την χρονιά του 2002 τραγουδήσαμε το Jailhouse Rock - Elvis Presley και πάμε όλοι μαζί "Everybody Let's Run... Let's Run !!!"
Το συγκεκριμένο τραγούδι είχε γίνει και Video Clip το οποίο παρουσιάσθηκε στο χορό του Κυνηγιού των ομάδων την 1/2/2002. Ηταν βασισμένο μέσα από το τηλεπαιχνίδι "Να  η ευκαιρία" !!!
Μέγεθος : 2,0 ΜΒ  -  Διάρκεια : 2' min & 7'' sec.

O άρχοντας χρόνος...

 67 ομάδες δήλωσαν συμμετοχή για το 13ο Κυνήγι Θησαυρού το οποίο διοργάνωσαν οι Γαλάτες που είχαν στήσει το κυνήγι αυτό σε 3 ενότητες και είχαν χρησιμοποιήσει τις πετυχημένες συνταγές άλλων παιχνιδιών με αρκετούς γρίφους που έκαναν χιλιάδες κυνηγούς να τρέχουν μέσα και έξω από την πόλη .

 Το κυνήγι ξεκίνησε με μία βιντεοκασέτα που δόθηκε την βραδιά του χορού και έβαζε τους κυνηγούς στο πνεύμα της αναμέτρησης με τον Άρχοντα χρόνο .
Οι ομάδες έπρεπε να ξεκινήσουν από το Ηλιακό Ρολόι όπου ήταν η 1η συνάντηση με τους ενταλμένους και εκεί έπαιρναν έναν γρίφο από τον οποίο αφαιρώντας "τα μη απαραίτητα γράμματα" οδηγούνταν στον ΕΟΜΜΕΧ.
Μετά έπαιρναν τον γρίφο "ΠΩ, πω κλαδιά η κουφάλα" που τους έστελνε στο πρώην Πoλυκλαδικό Λύκειο και ακολουθούσε γρίφος με την παραποιημένη εικόνα του γνωστού πίνακα Civitas Rethymnae.

Παρατηρώντας τον γρίφο που τους έστελνε στα σκαλάκια του Τιμίου Σταυρού έβρισκαν το επόμενο σημείο που παρέπεμπε στον ανθρωπόμορφο Πύργο στο Γιαννούδι. Μια καρτ Ποστάλ που θύμιζε πυραμίδα έστελνε ακολούθως τους κυνηγούς στην Φορτέτζα.
Δεκαοκτώ καστράκια ( καστελάκια) και ένας γρίφος που παρέπεμπε στην Παναγία την Τριχερίτισσα στα Καστελάκια περίμενε τους κυνηγούς οι οποίοι ακολουθούσαν ένα λαβύρινθο που τους οδηγούσε στο Μέλι. Η εικόνα του Αλ. Αϊνστάιν που ήταν ο επόμενος γρίφος έστελνε τις ομάδες στην οδό 21η Μαΐου. Μαζεύοντας τα "λεπτά μυνήματα" του χρόνου που είχαν συγκεντρώσει από τα διάφορα σημεία έφταναν στο τέλος της 1ης ενότητας.

 Η 2η ενότητα του παιχνιδιού ξεκίνησε με ένα κείμενο που τους έστελνε στο Τούρκικο Σχολείο και από εκεί οι ομάδες συγκέντρωσαν φράσεις για το πώς πέρασαν στο μέχρι τότε κυνήγι.
Με λέξεις όπως χάλια , καλά , βαρετά κ.τ.λ. και περνώντας από διάφορα σημεία οι ομάδες έφθαναν πιο κοντά στον θησαυρό .
Περνώντας απο το εγκαταλελειμμένο κτίριο κάποιου ναού στην τρόμπα στον Κουμπέ συναντούσαν Γαλάτες μασκαρεμένους σε γριές που τους ζωγράφιζαν στο χέρι τα ζωδιακά σύμβολα του Ταύρου και της Παρθένου, σημείο λοιπόν που τους παρέπεμπε στο Σπίτι της Ευρώπης.
Μετά πήγαινα σε "τόπο χλοερό" - Κηπος όπου συναντούσαν τους διοργανωτές οι οποίοι τους έδιναν έναν φάκελο με αυθεντική φωτογραφία της Μαντάμ Ορτάνς όπου τους έστελνε στο Χαμάμ.
Το σβησμένο φανάρι που πήραν σε γρίφο μετά ,τους έστελνε  στο σβησμένο Φάρο του λιμανιού.
Ένα κείμενο που δινόταν στις ομάδες μετά τις παρέπεμπε στην βιβλιοθήκη στου Γάλλου ενώ ξαναγύριζαν στο Τούρκικο Σχολείο και από εκεί στο Δημαρχείο όπου λέγοντας το σύνολο των φράσεων που συγκέντρωσαν έπαιρναν τον προτελευταίο φάκελο με την σκυτάλη!
Σαράντα δύο ομάδες πήραν τον φάκελο αυτό . Σε συνδυασμό με την αφίσα πήγαιναν στον Ορειβατικό Σύλλογο, όπου τα τελευταία χρόνια ήταν το αρχηγείο των Γαλάτων. Με το κλειδί που είχαν άνοιγαν την πόρτα και έπαιρναν τον επόμενο φάκελο που ήταν ο τελικός γρίφος.

 Εικοσιεννέα ομάδες πήραν τον φάκελο αυτό . Λύνοντας τον γρίφο και με την βοήθεια του διαβήτη ομάδες που συνδύαζαν τα σημεία που είχαν συναντήσει τους δύο ενταλμένους (στο Ηλιακό Ρολόι και στον Κήπο ) οδηγούνταν στο τρίγωνο κηπάκι στο τέρμα της Μελισινού όπου σκάβοντας ανέσυραν τον θησαυρό , ένα πέτρινο χειροποίητο Ηλιακό Ρολόι .
Οι Γαλάτες που παρέδωσαν την σκυτάλη και το Ηλιακό Ρολόι στην νικήτρια ομάδα των ALTER EGO τους ευχήθηκαν να φτιάξουν ένα καλό κυνήγι και να συνεχίσουν με επιτυχία τον όμορφο αυτό θεσμό που έχει καθιερωθεί στην πόλη μας.

 Αγαπητοί μας,
Γαλάτες σας ευχαριστούμε θερμά για την επιτυχημένη διοργάνωση του 13ου Κυνηγιού Θησαυρού .

JSN Pixel template designed by JoomlaShine.com
24916 Views