Ομάδα Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού
Copyright © Σκαραβαίοι Club - www.sclub.rethymnon.com

Σκαραβαίοι Club - ΚΥΝΗΓΙ 1999

Διοργάνωση : ΝΑΤΑ ΚΕΦΑΤΑ
10ο Κυνήγι Θησαυρού

 1999 afisa big 

Νικήτρια Ομάδα : "ΑΝΙΧΝΕΥΤΕΣ"

Θησαυρός : Αντίγραφο του γνωστού πίνακα
Civitas Rethymnae μέσα σε ένα μεταλλικό κουτί.

Σημείο εύρεσης : Στην είσοδο της Φορτέτζας

Ραδιοφωνικό Σποτ 1999

Δείτε περισσότερα βίντεο στην σελίδα μας στο youtube
http://www.youtube.com/user/scaraveiclub

radio 32

next 24 1999 Ραδιοφωνικό Σποτ.mp3 
Την χρονιά του 1999 τραγουδήσαμε το Macarena μαζί με Ημισκούμπρια και όπως λέει και το τραγούδι "Go..go..go Σκαραβαίοι...."   
Μέγεθος : 1,7 ΜΒ  -  Διάρκεια : 1' min & 56'' sec.

Είναι η χρονιά που έχουμε άλλη μία καινοτομία στο Παιχνίδι .Την χρονιά αυτή το παιχνίδι ξεκίνησε χαλαρά από το Σάββατο !!!!!!!

Η γνησιότητα του γνωστού πίνακα Civitas Rethymnae...

Στο 10ο Κυνήγι θησαυρού οι διοργανωτές χώρισαν το κυνήγι σε ενότητες με την φιλοσοφία και των προηγούμενων κυνηγιών όπου οι ομάδες κινούνταν από σημείο γρίφο , και ακολούθως σημείο – Δημαρχείο μέχρι τον Πολυπόθητο Θησαυρό.
Η πορεία του κυνηγιού είχε την εξής :

Οι ομάδες πήραν το βράδυ της Παρασκευής στο χορό των ομάδων ένα φάκελο με την 1η επιστολή που τους κατεύθυνε ότι βήμα προς βήμα θα οδηγούνταν στον θησαυρό .Στο τέλος της επιστολής εμφανιζόταν μια κρήνη .Την κρήνη αυτή που βρίσκεται στον οικισμό Φωτεινού αναζητούσαν οι ομάδες το Σάββατο και εκεί διάβασαν ότι στις 8: 30 της

Κυριακής έπρεπέ να είναι στην Φορτέτζα όπου από εκεί πήραν την δεύτερη επιστολή και την κάρτα ελέγχου τους που ...έκρυβε και τον τελικό γρίφο .Με την επιστολή αυτή έπρεπε οι ομάδες να συγκεντρώσουν γρίφους από κάθε σημείο όπου τα προηγούμενα εννέα χρόνια είχαν κρυφτεί οι θησαυροί. Από κάθε σημείο έπαιρναν μια λέξη όπου με την σωστή τοποθέτηση τους ανά χρονολογική σειρά έβγαινε η φράση "Μόνο ανόητα νοήματα ατενίζοντας τα ονόματα υπονοείς νικώντας έννοιες ρουφώντας όγκους υδάτων" Η ακροστιχίδα των λέξεων έδινε το επόμενο σημείο που ήταν η "Μάνα του νερού". Εκεί οι κυνηγοί έβρισκαν τον γρίφο ΥΜΙΙΙ που τους έστελνε στο Υστερομινωικό Νεκροταφείο στους Αρμένους. Εκεί έβρισκαν τον γρίφο "Ο κύριος 5% δεν καταγόταν από τους Αρμένους". Επόμενο σημείο λοιπόν ήταν οι κατοικίες Αρμενίων στην Θεοτοκοπούλου. Σε ένα από αυτά τα σπίτια υπήρχε ο επόμενος γρίφος "31/1/99Υ2 = 2ΡΧ" που τους παρέπεμπε στην παραβολή του Τελώνη και του Φαρισαίου αφού ο μαθηματικός τύπος είναι εξίσωση παραβολής και στις 31/1/33 έχουμε την παραβολή του Τελώνη και του Φαρισαίου. Άρα το επόμενο σημείο ήταν το Τελωνείο.
Στο Τελωνείο οι ομάδες διάβαζαν "Πάρε δρόμο ρε ΡΩ +Ra". Tα δυο σημεία που αναζητούσαν ήταν η οδός Ρω στα Μυσσίρια, ενώ στην οδό Μ. Κιουρί που ανακάλυψε το ράδιο (Ra), υπήρχε το επόμενο σημείο που έστελνε τις ομάδες στο Δημαρχείο όπου και ξεκινούσε η δεύτερη θεματική ενότητα που αποτελούντων από πέντε γρίφους.

Ο πρώτος γρίφος ήταν ένα ψηφοδέλτιο του Πλαστήρα όπου ήταν σβησμένο το όνομα του Τσουδερού και έτσι οι ομάδες πήγαιναν στην οδό Τσουδερών . Ο δεύτερος γρίφος ήταν η φωτογραφία της ξύλινης πινακίδας του γερμανικού νεκροταφείου στον Μασταμπά. Ο τρίτος γρίφο ήταν ένα σκίτσο του Αρκά για το φάρμακο που παρασκεύαζε η ΡΕΒΙΦΑΡ. Ο τέταρτος γρίφος ήταν ένα μεζάρι που βρίσκεται κοντά στην παλιά Εφορία , ενώ το πέμπτο σημείο ήταν ένας Τούρκος όπου μαζί με ένα κείμενο έστελνε στο Ορφανοτροφείο που ήταν Τούρκικος Τεκές. Από κάθε σημείο οι ομάδες έπαιρναν λέξεις και γράμματα που έβγαζαν την φράση " Κιθαρίστας ή ντράμερ αρ. 4-6 " . Η φράση αυτή μαζί με έναν μουσάτο κύριο που δεν ήταν άλλος από τον Κύριο Σαουνάτσο υπήρχε στην εφημερίδα Καρνάβαλος .Στον αριθμό 4-6 έβρισκαν το σημείο όπου τους έστελνε στο Δημαρχείο.
Από εκεί οι ομάδες έπαιρναν ένα σχεδιάγραμμα των οδών  μετά την Μεγάλη Πόρτα και έπρεπε να ανακαλύψουν την ταμπέλα παλιάς ασφαλιστικής " L union de Paris" στην προέκταση της οδού Παπαμιχελάκη. Από εκεί πήγαινα ξανά Δημαρχείο όπου παραλάμβαναν σκίτσο του Γ. Σκουλούδη που τους παρέπεμπε στην χωράφα του Σκουλούδη πλησίον του Παλιού Πανεπιστημίου. Γυρνώντας πάλι στο Δημαρχείο έπαιρναν μια αεροφωτογραφία του Ρεθύμνου που διάβαζαν την λέξη "Φόρος" και έτσι λοιπόν πήγαιναν στην είσοδο της Πόλης από τον Αγιοβασιλίωτικό δρόμο όπου παλιά πλήρωναν φόρο όσοι εισήγαγαν στην πόλη αγροτικά προϊόντα.

Φθάσαμε αισίως στον τελευταίο γρίφο που παρέλαβαν μόνο δύο ομάδες .Ήταν ένα κείμενο που έλεγε ότι θα πρέπει να σχίσουν αυτό που είχαν στο μέρος της καρδιάς (εννοούσαν ασφαλώς το καρτελάκι ελέγχου) και σε συνδυασμό με τον πίνακα Civitas Rethymnaeόπου φαινόταν το κουπί ενός πλοίου έπρεπε να το προεκτείνουν μέχρι την Φορτέτζα όπου υπήρχε ένα χαρακτηριστικό επιτείχιο ανάγλυφο το οποίο ήταν το καρτελάκι . Σε τρία βήματα από το σημείο αυτό έπρεπε να σκάψουν . 
ΟΙ ΑΝΙΧΝΕΥΤΕΣ έσκαψαν και πήραν τον πολυπόθητο θησαυρό που δεν ήταν άλλος απο ένα αντίγραφο του γνωστού πίνακα.


Έτσι έκλεισε το 10ο Κυνήγι θησαυρού αποδεικνύοντας ακόμα μία φορά ότι η πόλη μας έχει μια εκπληκτική ιστορία.

Αξίζει να σημειωθεί η έξυπνη κίνηση της διοργανώτριας ομάδας στο ότι όλες οι ομάδες είχαν στην καρδιά τους τον τελικό γρίφο και μόνο δύο κατάφεραν να τον αποκαλύψουν ……………

Αγαπητοί, 
"Νατα Κεφάτα"
 σας ευχαριστούμε θερμά για το πολύ όμορφο και έξυπνο παιχνίδι που φτιάξατε για εμάς

JSN Pixel template designed by JoomlaShine.com
24853 Views