Ομάδα Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού
Copyright © Σκαραβαίοι Club - www.sclub.rethymnon.com

Σκαραβαίοι Club - ΚΥΝΗΓΙ 1998 - ΠΡΩΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

Διοργάνωση : ΜΠΟΥΜΠΟΥΝΕΣ
9ο Κυνήγι Θησαυρού

1998 afisa

Νικήτρια Ομάδα : "ΝΑΤΑ ΚΕΦΑΤΑ"
Θησαυρός : 
Σημείο εύρεσης : Σ
το πάρκο της πλατείας Ηρώων Πολυτεχνείου

Το έτος αυτό η ομάδα μας πήρε πρώτη φορά μέρος στο Κυνήγι Θησαυρού.

scar fish
Καταφέραμε και φτάσαμε στο τελευταίο σημείο πολύ πιο πριν οι υπόλοιποι φτάσουν εκεί. Ακόμα οι διοργανωτές ψάχνουν το πιτσιρικά Κωστάκη που ξεπάτωσε
την πλαστική τριανταφυλλιά στην ΝΟΜΑΡΧΙΑ………

Το παιχνίδι αυτό ξεκίνησε όπως σχεδόν όλοι περιμένανε ……
Μουσικοί ως επί το πλείστον οι ΜΠΟΥΜΠΟΥΝΕΣ και έτσι αποφασίσαμε να καλέσουμε τις ομάδες στο Δημαρχείο για να τους παίξουμε live το γνωστό σε όλους τραγούδι "Ηλιοβασιλέματα".
Το πρώτο σημείο είχε πια δοθεί και οι ομάδες κατευθυνθήκαν για το μαγαζί "Ηλιοβασιλέματα" στον Περιφερειακό.
Εκεί τους περίμεναν κάποιοι από τους διοργανωτές για να τους δώσουν φυλλάδιο με κάποιους βασικούς κανόνες για την προστασία της θαλάσσιας χελώνας Caretta- Caretta.

Πολλοί όμως από τους κυνηγούς δεν πρόσεξαν ότι στο αυθεντικό φυλλάδιο υπήρχε ένα καινούργιο άρθρο όπου έλεγε "...ότι το βράδυ τα χελωνάκια πάνε για σούπα στο κλειστό."
Επόμενος λοιπόν σταθμός ήταν το Κλειστό Γήπεδο "Μελίνα Μερκούρη" όπου οι τυχεροί απεσταλμένοι από κάθε ομάδα, έφαγαν ένα πιάτο ζεστή σούπα όπου στον πάτο έγραφε το χαρακτηριστικό "ΔΡ".
Από το Δημαρχείο λοιπόν έπαιρναν μια κασέτα μαγνητοφώνου όπου άκουγαν ένα τραγούδι του γνωστού λυράρη Μουντάκη. Από αυτό και μόνο, οι ομάδες πλέον έπρεπε να πάνε στο άγαλμα του, απέναντι από την Σχολή Χωροφυλακής και να βρούν το γνωστό "ΔΡ".
Από το Δημαρχείο οι ομάδες έπαιρναν ένα φάκελο όπου είχε ένα σκίτσο το οποίο παρέπεμπε στου Κόρακα την Καμάρα και ερχόμενοι στο Δημαρχείο για να πάρουν τον επόμενο φάκελο "...έλεγαν και ένα τραγούδι". Η ανταμοιβή τους για το τραγούδι που μας είπαν ,ήταν "μία κάλτσα όπου μέσα σ΄ αυτήν υπήρχαν μακαρόνια". Ο γρίφος αυτός έστελνε τις ομάδες στην Καλτσομακαρονοβιομηχανία που υπήρχε στην οδό Αρκαδίου εκεί που τώρα είναι το ΄΄Ρόδον’’.
Ο επόμενος σταθμός των κυνηγών ήταν στην ΔΕΥΑΡ στον Βιολογικό Καθαρισμό που πήγαιναν μέσω ενός Ρέμπους που παραλάμβαναν από το Δημαρχείο.
Η συνέχεια δόθηκε με μια υδατογραφία όπου με την χρήση της λάμπας που βγάζει "Black Light", που είχε δοθεί στις ομάδες στον Χορό της Παρασκευής , έβλεπαν οι ομάδες το διακριτικό "Δ.Φ.Ρ".
Καταλάβαιναν λοιπόν ότι έπρεπε να πάνε στην Δημοτική Φιλαρμονική Ρεθύμνου , αρχηγείο των διοργανωτών , και από την μέσα μεριά ενός παραθύρου υπήρχε το μήνυμα " Αν αγαπάς δεν το ξεχνάς ".
Αφού λοιπόν μας ένα προφυλακτικό,  οι παίχτες πήραν μια φωτογραφία όπου έδειχνε τα όργανα μετρήσεων του Μετεωρολογικού Σταθμού που υπάρχει στα Μυσσίρια.

Από εκεί κατά την επιστροφή τους στο Δημαρχείο,  πήραν τον επόμενο γρίφο που ήταν μια φωτογραφία της Καλλιρόης Πάρεν Σιγανού και παρέπεμπε τις ομάδες στο Λύκειο Ελληνίδων .
Κατά την συνέχεια οι ομάδες έπαιρναν άλλη μια φωτογραφία όπου έδειχνε ένα χειρουργείο και σε συνδυασμό με το κείμενο που υπήρχε, οι ομάδες έπρεπε να καταλάβουν ότι γινόταν αναφορά  για το Ρώσικο Νοσοκομείο, που στεγαζόταν παλιότερα στην σημερινή Σχολή Χωροφυλάκης.
Ο επόμενος γρίφος ήταν φωτογραφία της λεωφόρου όπου σε λάθος σημείο υπήρχε το σήμα ‘’FM 9.80’’.

Οι ομάδες που το εντόπισαν,  προχώρησαν στο κυνηγητό του θησαυρού με ένα ακόμα Ρέμπους  που είχε νότες και το σήμα του αγκυλωτού σταυρού, που οδηγούσε στα Γερμανικά Μαγειρεία που ήταν στην οδό Τσουδερών.
Ο επόμενος γρίφος είχε το σήμα των Μπουμπούνων και την λαϊκή ρήση "Το μοναστήρι ναν καλά και από καλογέρους να".
Ο σωστός συνδυασμός έστελνε τις ομάδες στο Τζαμί Καρά Μουσά στην συμβολή των οδών Βίκτωρ Ουγκό και Αρκαδίου, όπου παλιότερα ήταν το Μοναστήρι της Αγίας Βαρβάρας.

Μία δισκέτα Ηλεκτρονικού υπολογιστή ήρθε στα χεριά των ομάδων για να δώσει συνέχεια στο παιχνίδι , όπου σ΄ αυτήν  υπήρχε ένα σκίτσο με 17 κριάρια και όπως καταλαβαίνετε οι ομάδες έπρεπε να πάνε στο 17 της οδού Κριάρη.
Τα πράγματα σιγά – σιγά προς το τέλος δυσκολεύουν με μια φωτογραφία του Άνουβη που στέλνει τις ομάδες στο Γερμανικό Νεκροταφείο στα Μυσσίρια.
Το επόμενο ‘’δωράκι’’ που πήραν οι ομάδες ήταν ένα σακουλάκι που μέσα περιείχε 2 κορόμηλα και μία καρτ ποστάλ από το Φαράγγι της Σαμαριάς, μόνο που εδώ οι ομάδες έπρεπε να επισκεφτούν το δικό μας φαράγγι , το φαράγγι των Μύλων που βρίσκεται στο δρόμο προς Χρωμοναστήρι.

Όσοι επέστρεφαν από εκεί έπαιρναν επιτέλους τον γρίφο του θησαυρού .

Ο φάκελος του θησαυρού περιείχε μία διαφάνεια που έπρεπε να τοποθετηθεί πάνω στο χάρτη της αφίσας και ένα κείμενο που έδινε πληροφορίες για  το σημείο του θησαυρού .
Ο σωστός συνδυασμός αυτών των δύο ,έστελνε τις ομάδες στο συντριβάνι της Πλατείας Ηρωών Πολυτεχνείου και στον κήπο αυτού , έπρεπε  ‘’ το  αληθινό από το ψεύτικο να ξεχωρίσουν ‘’  που δεν ήταν άλλο από μία πολλή όμορφη ψεύτικη τριανταφυλλιά που δύσκολα την αναγνώριζες από τις αληθινές.
Η ομάδα των ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΣΗ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ , βρέθηκαν στην πρώτη θέση αφού αυτοί κατάφεραν να λύσουν πρώτοι τον γρίφο και να μας φέρουν την τριανταφυλλιά.

Εσείς από την μεριά σας ελπίζουμε να το απολαύσατε και να περάσατε όμορφα !!!!

JSN Pixel template designed by JoomlaShine.com
24898 Views