Ομάδα Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού
Copyright © Σκαραβαίοι Club - www.sclub.rethymnon.com

1992
Διοργάνωση : Ραδιοφωνικός Σταθμός 
ΤΕΑΜ FM (102MHz) - ΔΗΜΟΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

1992   afisa

3o Κυνήγι Θησαυρού

Νικήτρια Ομάδα : "ΑΡΓΟΣΧΟΛΟΙ CLUB"
Θησαυρός : Ένα μπουκάλι
Σημείο εύρεσης : Θαμμένο μπροστά από τον πιο ψηλό φοίνικα στην προκυμαία

To πιο μεγάλο σε διάρκεια παιχνίδι......


Η εκκίνηση δόθηκε  Δημαρχείο με το γνωστό τραγούδι "Η μπαλάντα των αισθήσεων και των παραισθήσεων" Ο στίχος σαν παλιό σινεμά... παρέπεμπε στο παλιό σινεμά της πόλης ΟΡΦΕΑΣ που βρίσκεται στο τωρινό Ωδείο.
Εκεί ήταν μια ανακοίνωση του Εμπορικού Επιμελητηρίου που καλούσε σε ομιλία στην αίθουσα ΟΡΦΕΑ με θέμα "Κυκλοφοριακά προβλήματα της πόλης και η λύση τους μέσω περιφερειακών οδών  στις οποίες κυκλοφορούν μόνο τετράτροχα οχήματα".
Ο γρίφος αυτός μας παρέπεμπε στο παρακαμπτήριο σε μια γέφυρα όπου σε ένα σταθμευμένο αυτοκίνητο με τρεις τροχούς ήταν γραμμένο το επόμενο μήνυμα που έλεγε "Γέφυρες είναι αυτές ; Που να δείτε κάτι παλιές..."
Αυτό μας έστελνε στην γέφυρα του Πλατανιά όπου σε μια πέτρα είχε κάστρα με άφωτο μοντάζ της εκκλησίας του Αη Γιώργη Πεταλιώτη και της οικίας Τσουρλαδάκη στην Καλλιθέα. Ήταν το έκτο σημείο όπου στην οικία αυτή είχε γραφεί με σπρέι ο αριθμός ΧΙΙΙ και σε σκίτσο ένα κλειδί.

Είναι φανερό ότι μας έστελναν στην οδό Κλειδή 13 στην Παλιά Πόλη όπου στο σπίτι αυτού του αριθμό ήταν γραμμένη η φράση "Όποιος πιστεύει στο Θεό μπορεί να ανακουφιστεί". Αυτό μας έστελνε σε κάποιο ταμπλώ μνημόσυνων και συγκεκριμένα στην Πλατεία Μητροπόλεως.Εκεί υπήρχε αγγελτήριο που έγραφε "Την αγαπημένη μας FREQUFNCH MODULATION που ίπταται στους ουρανούς και την αγαπάμε πολύ". Το μήνυμα FREQUFNCH MODULATION σημαίνει διαμόρφωση συχνοτήτων και παρέπεμπε στην κεραία του ΤΕΑΜ FM στα Τρία Μοναστήρια όπου υπήρχε ένα μήνυμα σε σκίτσο του Αρκά που έλεγε "Θέλω ένα φρέσκο σάντουιτς με γαλοπούλα". Αυτό μας έδινε και μια ευκαιρία διαλλείματος .Πηγαίναμε λοιπόν στο QUICK & FRESH όπου αφού επαναλαμβάναμε την φράση και δίναμε 500δρχ παίρναμε το σάντουιτς μαζί με μια δισκέτα για το κομπιούτερ , η οποία περιείχε παιχνίδι Κάρμεν Σαντιέγκο η λύση του οποίου έδινε το μήνυμα "Πηγαίνετε στον ΤΕΑΜ FM". Να πούμε εδώ ότι ακόμα και οι ομάδες που δεν είχαν υπολογιστή μπορούσαν να δουν το μήνυμα αυτό σκίζοντας ελαφρά το χαρτί της δισκέτας.Από τον ΤΕΑΜ FM παίρναμε φάκελο που έγραφε "Συμπαθάτε με .Είμαι μπροστά σας αλλά δεν με βλέπετε."
Θερμαίνοντας το χαρτί αποκαλυπτόταν η παράσταση Η2Ο +FE+SI που σημαίνει νερό + φέσι, δηλαδή Τούρκικο Νερό. Μας έστελνε δηλαδή στο Τούρκικο Υδραγωγείο στο Τζαμί Βέλη Πασά όπου υπήρχε η εικόνα του Αγίου Γεωργίου .Αυτό μας έστελνε στον Αη Γιώργη στο Ελιδάκη όπου υπήρχε μια αρμαθιά κλειδιά. Ο παίχτης έπαιρνε ένα που οδηγούσε σε κουτί έξω από το Δημαρχείο. Μέσα σ΄αυτό υπήρχε ένας φάκελος με επιστολή Τουρκοκρητικού λόγιου Μουχαρέμ Νουμανάκη στον αείμνηστο συμπολίτη δικηγόρο Μιχ. Παπαδάκη στην οποία δινόταν πληροφορίες για τον ασκητή Εβληγιά Αλή Μπαμπά  και στον Τάφο του στον ομώνυμο λόφο του Εβληγιά , το όνομα του οποίου ήταν σβησμένο. Από εκεί παίρναμε το μήνυμα "ΡΕΘΕΜΝΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ 3/3/92" Στις σελίδες των μικρών αγγελιών υπήρχε μια αγγελία που έλεγε ότι "Ενοικιάζεται αποθηκούλα 102τ.μ. στην πλατεία Βασιλ. Γεωργίου .Πληροφορίες επιτόπου"  Ήταν η πλατεία Νομαρχίας και στην είσοδο του Διοικητηρίου υπήρχε ταμπέλα με το τηλέφωνο του σταθμού .Από το σταθμό δίνονταν στους παίχτες ένα καρέ φιλμ της ταινίας ΕΝΟΧΟΣ ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ. Για όσους είχαν μνήμη και παρατηρητικότητα , την ταινία αυτή πρόβαλε την προηγουμένη εβδομάδα ο Κιν/φος ΑΥΡΑ. Όμως εκεί δεν υπήρχε τίποτα .Έπρεπε οι παίχτες ξεκινώντας από την πρώτη λέξη να φτάσουν στο κτίριο του Δικαστηρίου, όπου εκεί ήταν γραμμένο το αξέχαστο σύνθημα για τους φιλάθλους ΥΒ-ΥΒ-ΥΒ .Ήταν ο Γάλλος ποδοσφαιριστής Υβ. Τριαντάφυλλος .Συνεπώς ο επόμενος σταθμός ήταν το γήπεδο του Γάλλου όπου μια επιγραφή μας έστελνε στον ΤΕΑΜ FM .

Εκεί δινόταν ένα έντυπο με την φράση "Εγώ ο Captain Hook θυμήθηκα που είναι θαμμένος ο μακρυπόδαρος δρόμος" και ακολουθούσε μια «κρεμάλα» που συμπληρωνόταν με γράμματα που συλλέγαμε από κάθε προηγούμενο σημείο .Η τοποθέτησή τους με την σωστή σειρά σχημάτιζε την φράση ΨΗΛΟΤΕΡΟΣ  ΦΟΙΝΙΞ . Μαζί είχε δοθεί και ο χάρτης της αφίσας με τα Δελφίνια και το Φάρο . Η ένωση των συντεταγμένων των τριών σημείων έδινε το σημείο που ήταν κρυμμένος ο θησαυρός και αρκούσε να αποκαλυφθεί με λίγο σκάψιμο.
Ο πολυπόθητος θησαυρός τον οποίο ξέθαψαν οι ΑΡΓΟΣΧΟΛΟΙ ήταν ένα μπουκάλι με το μαγικό σημείωμα που έγραφε ότι για ένα γλέντι απαραίτητο μεταξύ των άλλων είναι το «σετ κουζίνας από την εταιρεία Βασιλάκη»  .

Αυτό ήταν και το έπαθλο για τους νικητές αξίας 1,5 εκατομ. Δρχ.
Αδιαμφισβήτητα ήταν το μεγαλύτερο σε διάρκεια παιχνίδι αφού ο θησαυρός ήρθε στην επιφάνεια στις 3 το απόγευμα της Καθαρής Δευτέρας.

Αγαπητοί ,
Βαγγέλη Παπιομύτογλου , Αλέκο Βογιατζόγλου , Παντελή Φανουργάκη και Δημητρη Τζέτζο , ως εκπρόσωποι του ΤΕΑΜ FM , σας ευχαριστούμε για την επιτυχή διοργάνωση του 3ου Κυνηγιού Θησαυρού .

Πηγή : mpoumpounes.gr

JSN Pixel template designed by JoomlaShine.com
24856 Views