Ομάδα Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού
Copyright © Σκαραβαίοι Club - www.sclub.rethymnon.com
Σκαραβαίοι Club - ΚΥΝΗΓΙ 2024

Διοργάνωση : Τεμπελόσκυλα

34ο Κυνήγι Θησαυρού 

Web: https://tempeloskyla.gr/

Νικήτρια Ομάδα : "Αδιάφοροι αδιάφθοροι"
Θησαυρός :  Μαχαίρι με μαντινάδα σκαλισμένη
Σημείο εύρεσης : Φορτηγάκι με χώμα διπλα στο Δημαρχείο & τράπεζα Eurobank (κινητό σημείο)

34o Κυνήγι Θυσαυρού στις 1-3/3/2024

 2024 Asifa Paidiko Kynigi Rethymno

26o Παιδικό Κυνήγι Θυσαυρού στις 17-18/2/2024

2024 Tempeloskyla logo

Οι «Αδιάφοροι – Αδιάφθοροι» οι μεγάλοι νικητές του 34ου Κυνηγιού των «Τεμπελόσκυλων» - Όλοι οι γρίφοι αναλυτικά

Οι «Αδιάφοροι – Αδιάφθοροι» ήταν οι μεγάλοι νικητές του 34ου Κυνηγιού του Θησαυρού, που διοργάνωσαν φέτος 1-3 Μαρτίου με επιτυχία τα «Τεμπελόσκυλα», κρατώντας για τρεις ημέρες τις 36 ομάδες που συμμετείχαν σε συνεχή εγρήγορση!

Οι «Αδιάφοροι – Αδιάφθοροι» κατάφεραν πρώτοι να λύσουν τον γρίφο του θησαυρού και να φτάσουν έξω από το δημαρχείο, όπου …ο θησαυρός «γυρνούσε» στην καρότσα ενός οχήματος 4χ4!

Εκεί τον βρήκαν και πραγματικά το γλέντησαν με την ψυχή τους, αφού αναδείχθηκαν οι άξιοι σύντεκνοι των Τεμπελόσκυλων, όπως ήταν και ο τίτλος του φετινού κυνηγιού!

Χόρεψαν κρητικά, πήραν το παραδοσιακό κρητικό μαχαίρι με την μαντινάδα για το ρεθυμνιώτικο κυνήγι και το γλέντησαν μαζί με τους διοργανωτές!

Σε όλη τη διάρκεια της διοργάνωσης, η Κρητική Επιθεώρηση, το GOODnet.gr και ο TEAM FM 102 ήταν εκεί και έδωσαν τον παλμό του παιχνιδιού που λατρεύει η πόλη και οι άνθρωποι της.

ΚΥΡΙΩΣ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

  • Έναρξη: Με το τραγούδι «Θέε μου μεγαλοδύναμε» και την αναφορά στον Άγιο Σπυρίδωνα, οι ομάδες οδηγούνταν στον Άγιο Σπυρίδωνα στον περιφερειακό, όπου τους περίμεναν τα Τεμπελόσκυλα για να τους «κοινωνήσουν» πράσινο στιφάδο και να τους δώσουν τον πρώτο γρίφο.
  • Γρίφος 1ος : Συνταγή για μοσχαράκι στιφάδο. Δόθηκε στις ομάδες μια συνταγή για μοσχάρι στιφάδο. Από το κείμενο και το πράσινο στιφάδο έπρεπε να καταλάβουν ότι η περιγραφή αφορά χελώνα και όχι μοσχάρι. Η λύση ήταν στο ουζοπωλείο του Αρμένη Κεβόρκ στη γωνία της οδού Αρκαδίου και Ψαρρών, δίπλα στο Ενετικό λιμάνι. Μαγείρευε χελώνες στιφάδο, όταν αυτές έπεφταν στα δίχτυα των ψαράδων. Στην πηγή αναφέρεται ότι κάποτε, ο Μιχάλης Μπομπόλας πήγε σε εκείνο το μαγαζάκι τους φίλους του, και τους τάισε χελώνα, λέγοντάς τους ότι ήταν μοσχάρι στιφάδο, με αρμένικη συνταγή.

JSN Pixel template designed by JoomlaShine.com
49519 Views