Ομάδα Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού
Copyright © Σκαραβαίοι Club - www.sclub.rethymnon.com

Όλη τη μαγειρικήτους διάθεση έβγαλαν οι ομάδες που συμμετέχουν στο 23ο Κυνήγι Θησαυρού των Alter Ego, που το βράδυ της Δευτέρας κατάφεραν να γεμίσουν με μυρωδιές το «Σπίτι του Πολιτισμού» στο πλαίσιο του διαγωνισμού κρητικής μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής που έγινε με αφορμή τη λήξη του διαδικτυακού παιχνιδιού, υπό την αιγίδα της Λέσχης Αρχιμαγείρων Κρήτης.

Τα φαγητά και τα γλυκά τα δοκίμασε και τα βαθμολόγησε η επιτροπή που αποτελούνταν από τους κ.κ. Νίκο Ψιλάκη, δημοσιογράφο – συγγραφέα, Μαρία Ψιλάκη, ερευνήτρια – συγγραφέα και τους αρχιμάγειρες Στέλιο Φανουράκη, Νίκο Αναστασόπουλο και Όθωνα Χριστουλάκη.

Τα μέλη της επιτροπής αφού είδαν και δοκίμασαν τα φαγητά και τα γλυκά που παρουσιάστηκαν στον διαγωνισμό παρέδωσαν τις βαθμολογίες τους.
Η εκδήλωση στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία, ενώ πραγματοποιήθηκε ομιλία του συγγραφέα και δημοσιογράφου, Νίκου Ψιλάκη και ακολούθησε …γευσιγνωσία από τους εκατοντάδες κυνηγούς που κατέκλυσαν το «Σπίτι του Πολιτισμού»!

Σύμφωνα με τις βαθμολογίες για το Διαγωνισμό Κρητικής Μαγειρικής τα βραβεία απονεμήθηκαν:
• Α’ Βραβείο στην ομάδα ΜΑΛΑΓΑΝΕΣ «ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ Ή ΦΩΤΟΚΟΛΛΥΒΑ Ή ΨΑΡΟΚΟΛΛΥΒΑ
• Β’ Βραβείο στην ομάδα ΑΔΙΑΦΟΡΟΙ- ΑΔΙΑΦΘΟΡΟΙ «ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΜΕ ΠΡΑΣΟΣΕΛΙΝΟ ΚΑΙ ΠΑΤΑΤΕΣ
• Γ’ Βραβείο στην ομάδα ΑΜΕΛΕΤΗΤΟΙ  «ΑΡΝΑΚΙ ΜΕ ΤΣΙΤΣΙΡΙΣΤΑ ΧΟΡΤΑ»

Σύμφωνα με τις βαθμολογίες για το Διαγωνισμό Κρητικής Ζαχαροπλαστικής τα βραβεία απονεμήθηκαν:
• Α’ Βραβείο στην ομάδα ΑΡΓΟΣΧΟΛΟΙ «ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ ΜΕ ΞΙΝΟΜΥΖΗΘΡΑ»
• Β’ Βραβείο στην ομάδα ΜΠΟΥΜΠΟΥΝΕΣ «ΤΖΕΒΡΕΜΕΔΕΣ ΡΕΘΕΜΝΙΩΤΙΚΟΙ»
• Γ’ Βραβείο στην ομάδα ΜΑΛΑΓΑΝΕΣ «ΞΕΡΟΤΗΓΑΝΑ ΜΕ ΚΑΛΟΥΠΙ»

Οι "Αργόσχολοι" νικητές του διαδικτυακού κυνηγιού

Συγκεντρώνοντας βαθμολογία 144 οι «Αργόσχολοι» είναι οι νικητές του διαδικτυακού παιχνιδιού των Alter Ego, που για πρώτη φορά είχε θησαυρό και ολοκληρώθηκε το βράδυ της Κυριακής.

Η πρωταγωνίστρια μαγείρισσα Κανέλλα μας χάρισε ξεκαρδιστικές στιγμές με τα καμώματα της, καθώς στη διάρκεια δύο μηνών κατάφερε να …χηρέψει, να βρει νέους έρωτες και να ξαναπαντρευτεί! Μας ξενάγησε, όμως, πάνω από όλα στα μυστικά της κρητικής κουζίνας, με τις συνταγές που οι εμπνευστές των Alter Ego είχαν αντλήσει από τα βιβλία της Μαρίας και του Νίκου Ψιλάκη «Κρητική Παραδοσιακή Κουζίνα – Το θαύμα της Κρητικής διατροφής» και «Ψωμί και γλυκίσματα των Ελλήνων» καθώς και από το βιβλίο «Ρεθυμνιώτικες Γεύσεις» που είχε εκδώσει η Πρώην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ρεθύμνου.

Οι Alter Ego μας «ξεναγούν» γρίφο – γρίφο στο διαδικτυακό παιχνίδι.
Το διαδικτυακό κυνήγι θησαυρού ξεκίνησε στα μέσα του περασμένου Δεκεμβρίου.

Η εισαγωγή του περιελάμβανε το τραγούδι των Χαΐνηδων «Συνταγές Μαγειρικής», ένα κείμενο του Γρηγόριου Ξενόπουλου που δημοσιεύθηκε στην πρώτη έκδοση του Τσελεμεντέ και εκθείαζε την Καλλιρρόη Παρρέν – Σιγανού ως γυναίκα μορφωμένη, αγωνίστρια και ταυτόχρονα εξαιρετική μαγείρισσα και τέλος ένα κείμενο από το βιβλίο του Νίκου και της Μαρίας Ψιλάκη «Κρητική Παραδοσιακή Κουζίνα» που έδωσε και το αντικείμενο του παιχνιδιού.
Έτσι φροντίσαμε να σας βάλουμε στο κλίμα για το τι παιχνίδι επρόκειτο να ακολουθήσει.
Ένα παιχνίδι, με πρωταγωνίστρια μια γυναίκα της μέσης αστικής τάξης, η οποία παρακολουθώντας τις σύγχρονες σταρ μαγείρισσες στην τηλεόραση, αποφάσισε να κάνει και εκείνη καριέρα, θεωρώντας μάλιστα τον εαυτό της πιο άξιο και πιο ικανό από τις συναδέλφισες της στην μικρή οθόνη.  
Το όνομα της Κανέλλα!

Εμφανίστηκε να μιλά απταίστως το Κρητικό ιδίωμα και έτοιμη να δώσει μια σειρά από συνταγές, τις οποίες υλοποιούσε, ενώ η ζωή της γεμάτη ευτράπελα και ανατροπές, τις επιφύλασσε άλλοτε ευχάριστες και άλλοτε δυσάρεστες εξελίξεις.
Μέσα από τις συνταγές της αλλά και τη ζωή της, σας κάλεσε να περιηγηθείτε στο Ρέθυμνο του περασμένου αιώνα.

Πρώτη συνταγή το Φουκάκι. Μια συνταγή που έφτασε στις μέρες μας από την εποχή των Ενετών. Σας κάλεσε να την υλοποιήσετε με ρομαντική διάθεση, γεγονός που παρέπεμπε στην εξοχική ταβέρνα «Ρομάτζο» στον Κουμπέ όπου και έχει μείνει στην ιστορία της πόλης για τους κρασομεζέδες της.

Δεύτερη συνταγή τα κουλουράκια μεθυσμένα. Η ίδια εμφανίστηκε να έχει μεθύσει ήδη από τη χαρά της με τη γνωριμία μαζί σας και υλοποιώντας τη συνταγή της, σας κάλεσε να ενώσετε όλα τα υλικά με κρασί, τονίζοντας μάλιστα, ότι ενωμένα τα υλικά γίνονται ολομέθυστα και δίδουν ένα εξαιρετικό και εύγεστο κουλουράκι. Η λύση ήταν τα παλιά οινοποιία της Ένωσης Ρεθύμνου στον Κουμπέ.

Τρίτη συνταγή ήταν ο Μπακαλιάρος τηγανιτός. Πολύ χαρούμενη μαγείρεψε για σας μπακαλιάρο παστό παραπέμποντας σας στο παλιό παστοποιίο ψαριών στον Κουμπέ, το οποίο σήμερα λειτουργεί ως εστιατόριo με το όνομα «Παστοποιίο».

Τέταρτη συνταγή «Το μαγγύρι» το παραδοσιακό ζυμαρικό, το οποίο και παρέπεμπε στο εργοστάσιο ζυμαρικών, χαλβαδοποιίας λαδάδικο και σαπωνοποιίας του Γεωργίου Γαγάνη, που κάλυπτε τις ανάγκες του νομού σε μακαρόνια, χαλβά και ταχίνι. Οριοθετείται στο τετράγωνο μεταξύ της οδού Αρκαδίου στα δυτικά, το στενάκι της οδού Ψαρών βορινά, της οδού Νεάρχου νότια και ενετικού λιμανιού ανατολικά, δηλ. απέναντι από τα ερείπια του παλιού βενετσιάνικου ηλιακού ρολογιού.

Στην Πέμπτη συνταγή μάθαμε, ότι η Κανέλλα ήταν παντρεμένη. Όμως το όνομα του συζύγου της δεν θα το μάθαμε ποτέ! Η ίδια τον αποκαλούσε «σάρακα» και εμφανίστηκε να μην τον συμπαθεί καθόλου! Ήδη βέβαια από τους προηγούμενους γρίφους μας είχε κάνει γνωστό, ότι είχε και μια θεία, τη Ζουμπουλιά με σύζυγο το θείο της τον Αγησίλαο. Η συνταγή της ήταν η σουμάδα, για την οποία χρησιμοποίησε ένα παλιό χειρόγραφο του Παύλου Βλαστού. Οι ομάδες κλήθηκαν έτσι να εντοπίσουν το εργαστήρι για τις σουμάδες, τα λουκούμια και τις γαζόζες του ΑΝΔΡΕΑ Γρηγοριάδη, το οποίο διατηρούσε στο πατρικό του σπίτι, στην οδό Παπαμιχελάκη, πίσω από το τούρκικο σχολείο.

Στον έκτο γρίφο, η Κανέλλα μας ενημέρωσε, ότι ο «σάρακας» είχε αρρωστήσει και νοσηλευόταν στο νοσοκομείο. Θέλησε να του ετοιμάσει πορτοκαλάδα και θυμήθηκε έτσι μια συνταγή συμπυκνωμένου χυμού που μας παρέπεμπε στην επιχείρηση παρασκευής συμπυκνωμένης πορτοκαλάδας και άλλων χυμών, με την ονομασία «Ρίθυ» του Γ. Θεοδωράκη, που οι τελευταίες της εγκαταστάσεις βρισκόταν στη γέφυρα Ζουρίδας.

Η μεγάλη ανατροπή ήρθε στον έβδομο γρίφο με τον «σάρακα» να εγκαταλείπει τα εγκόσμια και την Κανέλλα να μας διηγείται τα της ευτράπελης κηδείας που ακολούθησε. Η ίδια δήλωσε Κυρία πάντως και του ετοίμασε μνημόσυνο. Συνταγή μας εδώ τα κόλλυβα και λύση το εργαστήριο του Γεωργίου και της αδερφής του Κατίνας Ζακάκη στη γωνία των οδών Λορέντζου Μαβίλη και Μελετίου Πηγά. Η Ζακάκενα έφτιαχνε τα καλύτερα κόλλυβα της εποχής και ήταν ξακουστή σε όλη την πόλη και τα περίχωρα.

Ακολούθησε ο όγδοος γρίφος με την Κανέλλα στα όρια της παράκρουσης, καθώς στο σπίτι της είχε εγκατασταθεί η πεθερά της, η οποία όχι μόνο είχε επιβάλλει αυστηρό πένθος με μοιρολόγια και αναμμένα θυμιατά, καντήλια και άλλα τινά, αλλά απαιτούσε και αυστηρή νηστεία. Η Κανέλλα έδωσε συνταγή για λαδόντακο και οι κυνηγοί αξιοποιώντας όλα τα στοιχεία του γρίφου έπρεπε να εντοπίσουν το ελαιοτριβείο Αλη Βαφή, μετέπειτα Λαδάδικο «Δασκαλαντωνάκη» απέναντι και βόρεια από τον Ιερό Ναό Τεσσάρων Μαρτύρων, όπου σήμερα λειτουργεί το «Σ/Μ Μαμαλάκη».

Στον 9ο γρίφο η Κανέλλα έχοντας μάθει, ότι οι ομάδες δεν τα πήγαν καλά με τον «λαδόντακο», κατηγόρησε ευθέως την πεθερά της και τελικά την έδιωξε από το σπίτι, όταν εκείνη την κατηγόρησε, ότι δεν φτιάχνει ωραίο γιαούρτι. Δίδει λοιπόν συνταγή για γιαούρτι και οι κυνηγοί εντοπίζουν το κατάστημα του Περβολιανάκη στο Μακρύ Στενό με τα ωραία γαλακτερά.

Στον 10ο γρίφο ήρθε πάντως η απόλυτη ανατροπή. «Στις εννιά του μακαρίτη άλλο έβαλα στο σπίτι» διατυμπανίσε η Κανέλλα, η οποία με ξεκαρδιστικό τρόπο περιέγραψε την γνωριμία  της με το νέο της σύντροφο, τον Θεμιστοκλέα, που έγινε κάτω από ιδιαίτερες συνθήκες στη Φορτέτζα. Η Κανέλλα αποφάσισε, παράλληλα, και ετοίμασε γουρουνόπουλο στο φούρνο με λεμονόφυλλα και οι κυνηγοί εντόπισαν το φούρνο της Μπαξεβάνενας στον Πλάτανο, όπου οι παλιές αρχόντισσες του Ρεθύμνου, μαγείρευαν τα ψητά τους τις Κυριακές και τις γιορτινές ημέρες.

Στον 11ο γρίφο η Κανέλλα έσφυζε από ευτυχία. Παρά τα κωμικοτραγικά γεγονότα που εκτυλίχθηκαν από την ξαφνική επίσκεψη της Θείας Ζουμπουλιάς, εκείνη βρήκε χρόνο το χρόνο και μαγείρεψε κοιλιά με σκορδόξιδο. Η εκτέλεση της συνταγής παρέπεμπε στην ταβέρνα του Φίσα στα Πεταλάδικα, ο οποίος μαγείρευε μόνο κοιλιές και εντόσθια ζώων.

Στον 12ο γρίφο η Κανέλλα αποκάλυψε τις ερωτικές της περιπέτειες με τον Θεμιστοκλέα στους αγρούς και μίλησε για την περιπέτεια που είχε, όταν τους ανακάλυψε η πεθερά της και τους κυνήγησε με το δίκαννο. Απτόητη συνέχισε την καριέρα της και μας κάλεσε να μαγειρέψουμε πέρδικα με τσίπα. Η ανάγνωση του γρίφου οδηγούσε στα πέρα Περβόλια, ανατολικά από το σημερινό δρόμο Μπιζανίου, όπου βρισκόταν η ταβέρνα του Κωστή Χατζηδάκη ή «Μπουρνόβα». Ο χώρος είχε μια σπάνια ιδιομορφία. Από την μεριά του δρόμου λειτουργούσε μπακάλικο και πίσω απ’ αυτό υπήρχε η ταβέρνα με νόστιμους μεζέδες μέσα σε ένα πανέμορφο κήπο, ο οποίος ήταν χωρισμένος σε τετράγωνα με πρασινάδες, λουλούδια και σε κάθε τετράγωνο καθόταν μια παρέα. Στην ίδια αυλή από την δυτική πλευρά ο Χατζηδάκης είχε στήσει ένα δίπατο, μεγάλο κλουβί, που στο κάτω μέρος είχε πέρδικες και κότσυφες και στο πάνω, καναρίνια, καρδερίνες, φλώρους και άλλα ωδικά πουλιά.

Ο 13ος γρίφος ήρθε πάρα πολύ γρήγορα. Η Κανέλλα χωρίζει τον Θεμιστοκλέα καθώς εκείνος της ζήτησε να παντρευτεί αλλά εκείνη δεν ήθελε άλλο «σάρακα» στο κεφάλι της. Μαγειρεύει χοχλιούς με ξινόχοντρο και δηλώνει, ότι στο εξής θα περνά τον καιρό της στον αργαλειό υφαίνοντας. Η λύση του γρίφου ήταν η κοσμική ταβέρνα «ΕΝΤΕΛΒΑΪΣ» στην παραλία, εκεί που τραγούδησε για πρώτη φορά στο Ρέθυμνο την «Ανυφαντού», ο αείμνηστος Νίκος Ξυλούρης.

Ο 14ος γρίφος «βρήκε» την Κανέλλα να έχει βγει να κυνηγήσει λαγούς. Η έξοδός της αυτή όχι μόνο συνοδεύτηκε από ευτράπελα αλλά της έδωσε την ευκαιρία να έρθει πιο κοντά με ένα γείτονά της, χήρος και εκείνος, τον ιεροψάλτη τον Παντελεήμονα. Μαγείρεψαν και έφαγαν λαγό στιφάδο και η Κανέλλα συνέστησε σε όλους να υλοποιήσουν τη συνταγή και να φάνε όλο το λαγό, χωρίς να τους ανακόψει οποιαδήποτε αιτία από το φαγητό τους. Η λύση ήταν το ΜΑΓΕΡΕΙΟ του Παντελή Αναγνωστάκη στη Μεγάλη Πόρτα. Την ημέρα που πέθανε ο Ελ. Βενιζέλος μια παρέα στρατιωτικών έτρωγε λαγό στιβάδο στο συγκεκριμένο κατάστημα. Μόλις ανακοινώθηκε η είδηση, οι στρατιωτικοί σταμάτησαν να τρώνε και άρχισαν να κλαίνε. Το περιστατικό αναφέρεται στις διηγήσεις του Αποστόλη Αποστολάκη και καταγράφεται στο βιβλίο της Μαρίας Τσιριμονάκη «Ρεθεμνιώτες Αφηγήματα» Σελ. 9 έως 11.

Ο 15ος γρίφος ακολούθως έφερε την Κανέλλα να βρίσκεται πλέον σε νέα φάση της ζωής της. Μια ένεση που προοριζόταν για την κατσίκα της, προκειμένου να φέρει στον κόσμο κατσικάκια, κατά λάθος περάστηκε στην ίδια την Κανέλλα. Έτσι ο Ιεροψάλτης ο Παντελεήμων, που έκαμε και το λάθος αυτό, βρέθηκε και πατέρας και σύζυγος της πρωταγωνίστριας μας, η οποία μας κάλεσε να φτιάξουμε γαμοκούλουρα για το γάμο της και να τα στολίσουμε. Η λύση ήταν ο φούρνος του Γάσπαρη στην οδό Μεσολογγίου όπου όλο το χρόνο είχε στη βιτρίνα του στολισμένα κουλούρια του γάμου.

Έτσι φτάσαμε στον τελικό γρίφο όπου η Κανέλλα με ένα κείμενο γεμάτο αγάπη για τις ομάδες και τους κυνηγούς ζήτησε ένα συγκεκριμένο προϊόν και ένα συγκεκριμένο σημείο συλλογής του, προκειμένου να κλείσουν με γλυκό αυτή την γνωριμία τους.
Έτσι σας κάλεσε να βρείτε το θησαυρό της ως ακολούθως:
«Θυγατέρες του σκοταδιού…
Σας γυρεύω χρόνια τώρα…
Σας ψάχνω, διψώντας  για το μυστικό σας!
Θέλω τον τόπο της σύναξής σας!
Θέλω το σημείο που μπορώ να βρω τα δώρα με τα μύρα και τις μυρωδιές, τα έλαια του αιθέρα και τα σμύρνα της φύσης.
Δείξτε που ….. και εγώ θα τα κρατήσω ως μονάκριβο πολύτιμο θησαυρό στα έγκατα των μυστικών μου αναμνήσεων από εποχές αλλοτινές!»
Η λύση ήταν το κίτρο, το παραδοσιακό προϊόν του νομού μας, το οποίο απειλείται σήμερα με εξαφάνιση. Τα κίτρα θεωρούνται ως το αρχαιότερο εσπεριδοειδές που έγινε γνωστό στην Μεσόγειο από τις χώρες της Περσίας  και της Ινδίας και πολλοί επιστήμονες θεωρούν, ότι τα μήλα των εσπερίδων ήταν τα κίτρα. Η συλλογή τους στο Ρέθυμνο παλαιότερα γινόταν στην σημερινή οδό Σβάϊτσερ.
Έτσι ολοκληρώθηκε το διαδικτυακό κυνήγι θησαυρού των Alter Ego.

 

ΤΕΛΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟΥ ΚΥΝΗΓΙΟΥ
Α/Α Όνομα Ομάδας ΣΥΝΟΛΟ
1 ΑΡΓΟΣΧΟΛΟΙ 144
2 ΝΑΤΑ ΚΕΦΑΤΑ (Ν&F) 138
3 ΑΜΕΛΕΤΗΤΟΙ 136
4 ΣΟΙ ΑΝΑΜΑΖΩΞΑΡΗΔΩΝ 135
5 ΑΝΙΧΝΕΥΤΕΣ 128
6 ΕΚΑΤΣ’ Η ΚΟΥΤΣΗ ΚΑΤΣΙΚΑ 127
7 ΠΡΑΣΣΕΙΝ ΑΛΟΓΑ 126
8 ΓΙΑΡΕΜΗΔΕΣ club 122
9 ΜΠΟΥΜΠΟΥΝΕΣ 115
10 ΤΖΙΤΖΙΚΟΤΡΙΧΙΔΕΣ 115
11 ΠΕΡΙΗΓΗΤΕΣ CLUB 113
12 ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ? 113
13 ΓΚΟΥΣΓΚΟΥΝΗΔΕΣ 112
14 ΑΝΕΜΟΜΥΑΛΟΙ 111
15 ΣΚΑΡΑΒΑΙΟΙ Club 110
16 ΓΑΛΑΤΕΣ 109
17 ΑΓΓΟΥΡΟΞΥΠΝΗΜΕΝΟΙ 108
18 ΑΔΙΑΦΟΡΟΙ – ΑΔΙΑΦΘΟΡΟΙ 108
19 ΜΠΟΥΝΤΑΛΙΑ BOUDALIA 108
20 ΦΕΥ…ΓΑΤΟΙ 103
21 ΑΡΚΑΛΟΙ 100
22 ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ 98
23 ΜΑΛΑΓΑΝΕΣ 95
24 ΜΠΑΓΑΣΕΣ 94
25 ΧΟΧΛΙΟΙ 93
26 ΟΙ ΠΕΝΤΕΞΕΦΤΑ 84
27 ΤΑ ΨΑΘΟΥΡΙΑ 81
28 ΠΛΑΝΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΕΣΤΙΟΙ 80
29 ΤΟΞΟΚΡΟΤΑΛΟΙ 79
30 ΟΙ ΑΛΛΟΙ 73
31 ΔΕΙΞΕ ΣΤΡΑΒΕ Τ’ΑΛΛΗΘΩΡΟΥ 55
32 ΚΡΑΣΟΚΟΥΡΟΥΠΕΣ 46
33 ΚΑΤΙ ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΑ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΑ 38
34 ΚΑΡΝΙΒΑΛΟΙ carnivaloi 36
35 ΛΕΣΧΗ ΜΑΜΟΥΝΩΝ 36
36 ΠΑΙΞΕ - ΓΕΛΑΣΕ!!! 34
37 ΑΝΤΙ - ΚΑΠΝΙΣΤΕΣ club 32
38 ΤΕΜΠΕΛΟΣΚΥΛΑ 23
39 ΑΦΟΡΤΙΣΤΟΙ CLUB 18
40 ΜΑΧΜΟΥΡΛΗΔΕΣ 9

 

ΤΕΛΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ
1η ΑΡΓΟΣΧΟΛΟΙ: ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ ΜΕ ΜΥΖΗΘΡΑ 457
2η ΜΠΟΥΜΠΟΥΝΕΣ: ΤΖΕΒΡΕΜΕΔΕΣ ΡΕΘΥΜΝΙΩΤΙΚΟΙ 448
3η ΜΑΛΑΓΑΝΕΣ: ΞΕΡΟΤΗΓΑΝΑ ΜΕ ΚΑΛΟΥΠΙ 447
4η ΤΖΙΤΖΙΚΟΤΡΙΧΙΔΕΣ: ΤΖΕΒΡΕΜΕΔΕΣ 446
5η ΓΚΟΥΣΓΚΟΥΝΗΔΕΣ: ΓΑΣΤΡΙΝ  444
6η ΑΝΙΧΝΕΥΤΕΣ: ΤΖΕΒΡΕΜΕΔΕΣ  443
7η ΠΕΡΙΗΓΗΤΕΣ: ΤΖΕΒΡΕΜΕΔΕΣ & ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙ: ΤΑΧΙΝΟΠΙΤΑ ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ 440
8η ΕΚΑΤΣΕ Η ΚΟΥΤΣΗ ΚΑΤΣΙΚΑ: ΞΕΡΟΛΟΥΚΟΥΜΑ- ΞΕΡΟΤΗΓΑΝΑ ΑΜΑΡΙΩΤΙΚΑ 439
9η ΓΙΑΡΕΜΗΔΕΣ: ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ ΓΛΥΚΙΑ & ΦΛΟΥ: ΜΕΛΟΚΑΡΥΔΟ 437
10η ΑΡΚΑΛΟΙ: ΜΟΥΣΤΑΛΕΥΡΙΑ & ΧΟΧΛΙΟΙ: ΜΟΥΣΤΑΛΕΥΡΙΑ 436
11η ΑΝΤΙΚΑΠΝΙΣΤΕΣ: ΜΥΖΗΘΡΟΠΙΤΑΚΙΑ ΜΕ ΜΕΛΙ 435
12η ΦΕΥΓΑΤΟΙ: ΤΖΟΥΛΑΜΑΣ 434
13η ΑΛΛΟΙ: ΚΟΥΒΑΡΟΛΙΑ 433
14η ΠΡΑΣΣΕΙΝ ΑΛΟΓΑ: ΠΑΤΟΥΔΑ 432
15η ΜΠΑΓΑΣΕΣ: ΜΥΖΗΘΡΟΠΙΤΕΣ 428
16η ΑΔΙΑΦΟΡΟΙ – ΑΔΙΑΦΘΟΡΟΙ: ΜΟΥΣΤΑΛΕΥΡΙΑ 425
17η ΚΡΑΣΟΚΟΥΡΟΥΠΕΣ: ΜΥΖΗΘΡΟΠΙΤΕΣ 423
18η ΣΚΑΡΑΒΑΙΟΙ: ΧΕΙΜΕΡΙΝΗ ΑΜΒΡΟΣΙΑ ΜΕ ΓΛΥΚΟ ΚΥΔΩΝΙ 420
19η ΜΑΧΜΟΥΡΛΗΔΕΣ: ΠΙΤΕΣ ΣΦΑΚΙΑΝΕΣ 413
20η ΓΑΛΑΤΕΣ: ΒΡΑΚΙ ΜΕΖΕ Ή ΚΑΡΥΔΙΑ ΨΗΤΑ 411
21η ΑΝΕΜΟΜΥΑΛΟΙ: ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ ΜΕ ΠΕΤΙΜΕΖΙ 409
22η ΠΛΑΝΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΕΣΤΙΟΙ: ΚΡΗΤΙΚΑ ΣΤΑΦΙΔΟΤΑ 406
23η ΜΑΜΟΥΝΕΣ: ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ 401
24η ΑΓΓΟΥΡΟΞΥΠΝΗΜΕΝΟΙ: ΠΑΤΟΥΔΑ 397
25η ΣΟΙ ΑΝΑΜΑΖΟΞΑΡΙΔΩΝ: ΜΟΥΣΤΑΛΕΥΡΙΑ ΜΕ ΠΕΤΙΜΕΖΙ 390
26η ΠΑΙΞΕ ΓΕΛΑΣΕ: ΚΡΗΤΙΚΟΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ 383
27η ΚΑΤΙ ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΑ ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ: ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ ΜΕ ΠΕΤΙΜΕΖΙ 380

 

ΤΕΛΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
1η ΜΑΛΑΓΑΝΕΣ: ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ Ή ΦΩΤΟΚΟΛΛΥΒΑ Ή ΨΑΡΟΚΟΛΛΥΒΑ 472
2η ΑΔΙΑΦΟΡΟΙ – ΑΔΙΑΦΘΟΡΟΙ: ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΜΕ ΠΡΑΣΟΣΕΛΙΝΟ ΚΑΙ ΠΑΤΑΤΕΣ 463
3η ΑΜΕΛΕΤΗΤΟΙ: ΑΡΝΑΚΙ ΜΕ ΤΣΙΤΣΙΡΙΣΤΑ ΧΟΡΤΑ 447
4η ΑΛΛΟΙ: ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΜΕ ΡΟΒΥΘΙΑ 446
5η ΕΚΑΤΣΕ Η ΚΟΥΤΣΗ ΚΑΤΣΙΚΑ: ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΠΑΣΤΟΣ ΜΕ ΤΑ ΧΟΡΤΑ 445
6η ΠΡΑΣΣΕΙΝ ΑΛΟΓΑ: ΠΛΕΥΡΟΥΔΑΚΙΑ ΦΑΣΚΙΩΜΕΝΑ ΜΕ ΑΣΚΟΛΙΜΠΡΟΥΣ 439
7η ΚΡΑΣΟΚΟΥΡΟΥΠΕΣ: ΚΟΥΝΕΛΙ ΣΤΙΦΑΔΟ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ 437
8η ΤΕΜΠΕΛΟΣΚΥΛΑ: ΤΗΓΑΝΙΤΟ ΚΟΥΝΕΛΙ 433
9η ΤΖΙΤΖΙΚΟΤΡΙΧΙΔΕΣ: ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΧΟΡΤΑ ΤΣΙΤΣΙΡΙΣΤΑ 432
10η ΑΡΚΑΛΟΙ: ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΑΚΟΥΡΝΟΠΟΔΟΥΣ & ΓΙΑΡΕΜΗΔΕΣ: ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΤΣΙΤΣΙΡΙΣΤΑ ΧΟΡΤΑ 430
11η ΑΡΓΟΣΧΟΛΟΙ: ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΧΑΡΟΥΠΙΑ 429
12η ΝΑΤΑ ΚΕΦΑΤΑ: ΚΟΥΝΕΛΙ ΤΗΓΑΝΗΤΟ ΣΤΑ ΛΕΜΟΝΟΦΥΛΛΑ & ΤΟΞΟΚΡΟΤΑΛΟΙ: ΜΠΟΥΡΕΚΙ 428
13η ΣΚΑΡΑΒΑΙΟΙ: ΚΟΥΝΕΛΙ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΞΙΝΟΜΥΖΗΘΡΑ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ & ΦΕΞΕ ΣΤΡΑΒΕ ΤΟΥ ΑΛΗΘΩΡΟΥ:  ΑΡΝΑΚΙ ΜΕ ΑΣΚΟΛΙΜΠΡΟΥΣ ΚΑΙ ΖΗΜΩΤΟ ΨΩΜΙ 425
13η ΧΟΧΛΙΟΙ: ΧΟΙΡΟΚΕΦΑΛΗ ΜΕ ΞΙΝΟΧΟΝΤΡΟ & ΠΑΙΞΕ ΓΕΛΑΣΕ: ΚΟΥΝΕΛΑΚΙ ΓΕΜΙΣΤΟ & ΜΠΑΓΑΣΕΣ: ΓΟΥΡΟΥΝΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΑΓΡΙΑ ΧΟΡΤΑ & ΜΑΧΜΟΥΡΛΗΔΕΣ: ΧΟΡΤΑ ΤΣΙΡΙΣΤΑ ΜΕ ΧΟΧΛΙΟΥΣ 423
14η ΜΑΜΟΥΝΕΣ: ΚΑΤΙΣΚΑΚΙ ΜΕ ΣΚΟΡΔΟΥΛΑΚΟΥΣ 422
15η ΣΟΙ ΑΝΑΜΑΖΟΞΑΡΙΔΩΝ: ΧΛΩΡΟΚΟΥΚΙΑ ΜΕ ΑΓΚΥΝΑΡΕΣ ΚΑΙ ΧΟΧΛΙΟΥΣ & ΓΚΟΥΣΓΚΟΥΝΗΔΕΣ: ΣΟΥΠΙΕΣ ΣΤΙΦΑΔΟ 420
16η ΑΝΙΧΝΕΥΤΕΣ: ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΡΕΒΥΘΙΑ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ 417
17η ΑΦΟΡΤΙΣΤΟΙ: ΜΩΡΟΓΟΥΡΟΥΝΟ ΜΕ ΤΣΙΤΣΙΡΙΣΤΑ 406
18η ΦΕΥΓΑΤΟΙ: ΣΑΡΙΚΟΠΙΤΕΣ ΜΕ ΧΟΙΡΙΝΟ 405
19η ΑΝΕΜΟΜΥΑΛΟΙ: ΧΟΧΛΙΟΙ ΜΕ ΧΟΝΤΡΟ &  ΑΝΤΙΚΑΠΝΙΣΤΕΣ: ΑΡΝΑΚΙ ΤΣΙΓΑΡΙΑΣΤΟ 397
20η ΚΑΤΙ ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΑ ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ: ΑΡΝΑΚΙ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ 395
21η ΜΠΟΥΜΠΟΥΝΕΣ: ΧΟΧΛΙΟΙ ΜΕ ΧΟΝΤΡΟ 392
22η ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ: ΧΟΧΛΙΟΙ ΜΕ ΠΡΑΣΟ 391
23η ΑΓΓΟΥΡΟΞΥΠΝΗΜΕΝΟΙ: ΤΖΟΥΛΑΜΑΣ 389
24η ΠΛΑΝΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΕΣΤΙΟΙ: ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΚΥΔΩΝΙΑ 376
25η ΠΕΡΙΗΓΗΤΕΣ: ΛΑΓΟΣ ΣΤΙΦΑΔΟ 367
26η ΠΑΡΕ ΦΟΡΑ ΚΑΙ ΚΟΥΤΟΥΛΑ: ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΛΑΧΑΝΟ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑΤΙΚΑ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ 363
27η ΓΑΛΑΤΕΣ: ΜΙΑΡΟ ΨΗΤΟ ΑΠΟΣΠΕΡΑΣ 243

 

Πηγή : http://www.goodnet.gr/index.php?id=5,65228,0,0,1,0

 

JSN Pixel template designed by JoomlaShine.com
9883 Views