Ομάδα Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού
Copyright © Σκαραβαίοι Club - www.sclub.rethymnon.com

Κυνηγοί στις θέσεις σας! Πάμε!

Θέσεις εκκίνησης πήραν οι κυνηγοί του Ρεθύμνου, που από χθες το απόγευμα συμμετέχουν και επίσημα στην κυνηγετική περίοδο με το σήμα να δίνει φέτος η ομάδα «Έκατσ’ η Κουτσή Κατσίκα».

Έτσι από χθες, 15 Ιανουαρίου μέχρι και την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου, οι κυνηγοί του Ρεθύμνου θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν την αγαπημένη τους περίοδο, αφού αναμφίβολα το κυνήγι του χαμένου θησαυρού έχει κατακτήσει τις καρδιές τους από το 1990 που διοργανώθηκε για πρώτη φορά. Η φετινή διοργάνωση έχει καινοτομίες, τις οποίες ετοίμασαν τα μέλη της «Κατσίκας» και τις παρουσίασαν χθες το απόγευμα σε μία συγκέντρωση στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου του δημαρχείου, η οποία προφανώς δεν θα μπορούσε παρά να είναι κατάμεστη από κόσμο.

Η διοργανώτρια ομάδα κήρυξε την έναρξη για ένα μήνα παιχνιδιού, το οποίο θα κορυφωθεί το δεκαήμερο από τις 7 ως τις 16 Φεβρουαρίου. Το φετινό παιχνίδι έχει διαδικτυακό κομμάτι, το οποίο ξεκίνησε χθες το βράδυ μέσα από την ιστοσελίδα της ομάδας www.ekk.gr, έχει παιδικό κυνήγι, έχει φυσικά το κεντρικό κομμάτι του παιχνιδιού, αλλά εισάγει και μία καινοτομία: το γυμνασιακό παιχνίδι.

Και ας τα πάρουμε από την αρχή και με τη σειρά!

ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Το διαδικτυακό παιχνίδι θα διεξαχθεί μέσω της ιστοσελίδας της Κατσίκας και γρίφος θα ανεβαίνει κάθε Τετάρτη απόγευμα. Χθες, ο γρίφος «ανέβηκε» στις 9 το βράδυ, ενώ στις οδηγίες τους οι διοργανωτές αναφέρουν:

Οι γρίφοι του διαδικτυακού κυνηγιού θα δίνονται κάθε Τετάρτη στις 18.00. Ειδικά την Τετάρτη 15/01 ο γρίφος θα δοθεί στις 21.00.

Οι απαντήσεις θα γίνονται δεκτές στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. την Τετάρτη 15/01 από 21:00 έως 24:00, ενώ τις επόμενες Τετάρτες από 18:00 έως 21:00 ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Η ομάδα που θα απαντήσει σωστά πρώτη, ανεξαρτήτως χρόνου, παίρνει 100 βαθμούς.

Οι υπόλοιπες ομάδες που θα απαντήσουν σωστά βαθμολογούνται ως εξής:

Στο πρώτο μισάωρο 80 βαθμούς

Στο δεύτερο μισάωρο 60 βαθμούς

Στη συνέχεια ανά μισάωρο η βαθμολογία θα μειώνεται κατά 10 βαθμούς ΚΑΝΟΝΕΣ Κάθε ομάδα μπορεί να δώσει μια μόνο απάντηση ανά μισάωρο. Σε περίπτωση που δοθεί παραπάνω από μία απάντηση στο ίδιο μισάωρο από την ίδια ομάδα, θα αφαιρούνται 10 βαθμοί από τη βαθμολογία της, ενώ η απάντηση δεν θα λαμβάνεται υπόψη εκτός αν σταλεί ξανά σε επόμενο μισάωρο.  

Η βαθμολογία θα ληφθεί υπόψη για τη συμμετοχή της ομάδας στον τελευταίο γρίφο. Για να αναδειχθεί μια ομάδα νικήτρια θα πρέπει να έχει απαντήσει σωστά σε όλους τους γρίφους.

ΤΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΚΥΝΗΓΙ

Όπως κάθε χρόνο, από το 1998 που το εισήγαγαν στον θεσμό οι Μπουμπούνες, τα παιδιά της 5ης και της 6ης δημοτικού των σχολείων του Ρεθύμνου παίρνουν μέρος στο παιδικό κυνήγι. Φέτος, οι διοργανωτές βασίζουν την ιστορία τους σε ένα βιβλίο της συγγραφέως Αλεξάνδρας Ζωγράφου, με τίτλο «Τα Μυστικά Νότια του Χάρτη». Το βιβλίο κυκλοφόρησε το Μάρτιο του 2013 από τις εκδόσεις Μίνωας και τώρα επανακυκλοφορεί εμπλουτισμένο με ένα ακόμα τμήμα, το οποίο η συγγραφέας πρόσθεσε αφιλοκερδώς και με μεγάλη προθυμία, μετά από αίτημα της ομάδας, ειδικά για το παιχνίδι. Μιλά για την μικρή Αλεξάνδρα, μαθήτρια της 5ης δημοτικού, που έρχεται για καλοκαιρινές διακοπές στο σπίτι του παππού και της γιαγιάς στην παλιά πόλη του Ρεθύμνου, μαθαίνει από τα παιδιά που κάνει παρέα την ιστορία της πόλης και επιστρέφει για να παίξει στη διοργάνωση!

Το παιδικό κυνήγι, όπως πάντα, θα γίνει μία εβδομάδα πριν το κεντρικό, την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου.

ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΑΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Το «κενό» που δημιουργείται μεταξύ του παιδικού και του παιχνιδιού για τους ενήλικες για τους νέους ρεθυμνιώτες και ιδιαίτερα τα παιδιά του γυμνασίου θέλει να καλύψει η «Κατσίκα», που αποφάσισε φέτος να υλοποιήσει μία ιδέα που είχε από το 2005. Έτσι, δημιούργησε το γυμνασιακό παιχνίδι, το οποίο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου μέσα στο φρούριο της Φορτέτζας. Το παιχνίδι βασίζεται στις ιδέες των εφήβων της ομάδας και οι μεγάλοι, όπως είπαν οι διοργανωτές, μόνο καθοδηγούν και ρετουσάρουν.

ΤΟ 25ο ΚΥΝΗΓΙ ΘΗΣΑΥΡΟΥ


Την βασική ιδέα του 25ου κυνηγιού του θησαυρού παρουσίασαν ο Μάνος Τσάκωνας, ο Κώστας Βαμιαδάκης και η Μαρία Πετράκη από την ομάδα της Κατσίκας, ενώ τους πλαισίωναν όλα τα μέλη της ομάδας. Στη συγκέντρωση παρουσιάστηκε για πρώτη φορά η αφίσα του φετινού παιχνιδιού, την οποία δημιούργησε ο Δημήτρης Χαντζόπουλος. Οι διοργανωτές οριοθέτησαν την περίοδο από τις 7 ώς τις 16 Φεβρουαρίου ως το δεκαήμερο της κυνηγετικής περιόδου, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα προηγηθεί η σχετική προθέρμανση. Η πρώτη ραδιοφωνική εκπομπή του κυνηγιού μέσα από τη συχνότητα του Team FM θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 31 Ιανουαρίου, ενώ την επόμενη εβδομάδα, στις 7 Φεβρουαρίου, όλοι οι κυνηγοί, καθ’ υπόδειξη των διοργανωτών, θα συγκεντρωθούν σε έναν χώρο για να κάνουν όλοι μαζί την εκπομπή.

Φυσικά, όπως πάντα, ο Team FM, η Κρητική Επιθεώρηση και το GOODnet.gr στηρίζουν τη διοργάνωση και θα έχουν το δικό τους ρόλο σε αυτήν. Γι’ αυτό, οι κυνηγοί θα πρέπει να παρακολουθούν τις εκπομπές και να προσέχουν τα πάντα στην Κρητική Επιθεώρηση και στο το GOODnet.gr, ειδικά κάθε Τρίτη και κάθε Παρασκευή! Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνουν μέχρι τις 5 Φεβρουαρίου.

Στο τέλος της συνάντησης, η «Κατσίκα» κάλεσε τους αρχηγούς των ομάδων για να κόψουν τη Βασιλόπιτα και η τυχερή ομάδα, που κέρδισε το φλουρί ήταν οι «Γκουσγκούνηδες».

Καλό κυνήγι!

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΚΑΛΛΕΡΓΗ 

http://www.goodnet.gr/rethumno-trechonta/articles/kunigoi-stis-theseis-sas-pame.html

JSN Pixel template designed by JoomlaShine.com
7705 Views