Ομάδα Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού
Copyright © Σκαραβαίοι Club - www.sclub.rethymnon.com

01-03-2016 | Ρέθυμνο

Οι «Ανιχνευτές» άξιοι συνεχιστές του Τζον Πάλας! (ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ)

- Περισσότεροι από 2500 κυνηγοί στους δρόμους το Σάββατο και την Κυριακή 
- Με ανατροπές και συγκινήσεις το παιχνίδι των Γκουσγκούνηδων

-ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ 

Οι «Ανιχνευτές» με νέο όνομα «Αν ειχ’….ναι! Φταις!», μία ομάδα με μεγάλη ιστορία στον θεσμό του κυνηγιού, είναι οι άξιοι συνεχιστές του ρεθυμνιώτη Τζον Πάλας ή Γιάννη Παλαμαριδάκη, καταφέρνοντας το απόγευμα της Κυριακής να εντοπίσουν πρώτοι τον θησαυρό του 27ου κυνηγιού των «Γκουσγκούνηδων» και να στεφθούν νικητές της φετινής διοργάνωσης. Οι νικητές έφτασαν πανηγυρίζοντας στο δημαρχείο Ρεθύμνου, στο κτήριο που όλη την ημέρα χτυπούσε η καρδιά του παιχνιδιού. Καταχειροκροτήθηκαν από τους εκατοντάδες κυνηγούς, που αναγνώρισαν τη νίκη τους σε ένα εξαιρετικό παιχνίδι που είχαν ετοιμάσει οι Γκουσγκούνηδες και το οποίο περιείχε τα πάντα: σασπένς, ίντριγκα, μεγάλη ζωή, ανατροπές, κλάμα και οδύνη, αλλά και πολύ μεράκι, χαρά και δημιουργία, τόσο για τους ίδιους τους διοργανωτές όσο και για τις ομάδες.

Τώρα οι «Ανιχνευτές» αναλαμβάνουν την ευθύνη να διοργανώσουν το επόμενο παιχνίδι του 2017. Δεν θα είναι η πρώτη φορά, αφού στο παρελθόν έχουν κερδίσει άλλες δύο φορές και έχουν γράψει ιστορία με τον Χαλκικάκη, την Ευανθούλα και τις περιπέτειές τους.

Ήταν ένα παιχνίδι που βασίστηκε στην ταχύτητα και στην καλή γνώση της σύγχρονης ιστορίας του Ρεθύμνου, με γρίφους που κινήθηκαν στην πρόσφατη ιστορία της πόλης, πράγμα που είχε ως αποτέλεσμα να μπορούν όλοι οι κυνηγοί, ακόμα και νεότερων ηλικιών, να συμμετέχουν ισάξια.

Ο ΧΟΡΟΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΣΤΟ «ΜΕΓΑΡΟ»

Το κυνήγι κορυφώθηκε το τριήμερο από την Παρασκευή ως την Κυριακή, με τους Γκουσγκούνηδες να επιφυλάσσουν συγκινήσεις και ανατροπές στους κυνηγούς. Το βράδυ της Παρασκευής, το κέντρο «Μέγαρο» γέμισε από εκατοντάδες μέλη των 42 ομάδων. Εκεί, οι διοργανωτές ενημέρωσαν τους κυνηγούς για την ζωή του πρωταγωνιστή της ιστορίας, Τζον Πάλας, του ρεθυμνιώτη που έφυγε σε μικρή ηλικία από την πόλη με σκοπό να αναζητήσει το όνειρό του, να γίνει ένας διάσημος ηθοποιός. Αυτό το κατάφερε, αφού πρώτα περιηγήθηκε σε διάφορες χώρες του κόσμου, γνώρισε διάσημες προσωπικότητες και έγινε μάρτυρας ιστορικών γεγονότων. Τις τελευταίες ημέρες επέστρεψε στο Ρέθυμνο, όπου τον περίμενε μία έκπληξη: γνωστός γυναικάς, ήρθε αντιμέτωπος με τις παλιές αγαπημένες του και κυρίως με τους καρπούς του έρωτα τους, τα παιδιά του. Παιδιά σε όλες τις ομάδες είχε ο Τζον και κάποιο από όλα θα χρίζονταν ο άξιος συνεχιστής του.

Σε μία βραδιά που περιείχε χορό και ένα εξαιρετικό βίντεο με πρωταγωνιστές τα «παιδιά» του Τζον, οι ομάδες πήραν το πρώτο στοιχείο τους: ένα κουτί με ένα κείμενο και μία πυξίδα, που ήταν και το απαραίτητο εργαλείο που τις επόμενες δύο ημέρες τους οδηγούσε στο σωστό σημείο και τη λύση των γρίφων.
Η βραδιά έκλεισε με το συγκρότημα Walkman the band, που κράτησε συντροφιά στους κυνηγούς με καλή μουσική.

ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ

Με τις οδηγίες που είχαν από το βράδυ της Παρασκευής, οι ομάδες έπρεπε το πρωί του Σαββάτου να πάνε στην πλατεία Μικρασιατών. Εκεί οι διοργανωτές έδιναν οδηγίες στους κυνηγούς για το πώς θα τσεκάρουν τα σημεία με οδηγό την πυξίδα που είχαν στα χέρια τους. Στη συνέχεια, στις 2.30 το μεσημέρι μέσα από τη συχνότητα του Team FM, οι ομάδες ξεκίνησαν το παιχνίδι.

Από τον Team FM ακούστηκε το τραγούδι «Δελφίνι, δελφινάκι». Οι ομάδες κατάλαβαν ότι έπρεπε να πάνε στα δελφίνια στη μαρίνα όπου ένας «Γκουσγκούνης» τους έδινε τον επόμενο γρίφο.

Ο γρίφος αυτός ήταν μικρές αγγελίες όπου σε μία από αυτές αναφέρονταν όλα τα εργαστήρια του 1ου ΣΕΚ και προέτρεπε τις ομάδες για πληροφορίες επί τόπου. Από εκεί έπαιρναν γρίφο που τους οδηγούσε στο 1ο Λύκειο (ΕΠΛ, ΑΡΡΕΝΩΝ). Εκεί τους δινόταν ένα μακό μπλουζάκι μεγέθους 14-15 με στάμπα μπροστά τη Μονή Αρκαδίου και έγραφε Τ.Α.Δ. ΡΕΘΥΜΝΟΥ & 52α ΑΡΚΑΔΙΑ. Ήταν το μπλουζάκι που φορούσαν οι μαθητές του Τμήματος Αθλητικής Διευκόλυνσης, που το 1992 στεγαζόταν στο 2ο Γυμνάσιο, και μετέφεραν τη φλόγα από το Αρκάδι στο Ρέθυμνο στα 52α ΑΡΚΑΔΙΑ. Οπότε σε οδηγούσε στο 2ο Γυμνάσιο. Μέχρι εδώ όλα τα σημεία ήταν ζωντανά. Από εκεί οι ομάδες έπαιρναν γρίφο κώδικα που λύνοντάς τον οδηγούνταν στο 5ο Δημοτικό. Στην είσοδο στον πίνακα ανακοινώσεων μνημοσυνών έβλεπαν ένα κηδειόχαρτο που τους προσκαλούσε στη κηδεία του Τζον Πάλας στο Σπίτι του Πολιτισμού.

Εκεί ήρθαν αντιμέτωπες με ένα δυσάρεστο γεγονός! Ο Τζον Πάλας είχε φύγει από τη ζωή και οι τεθλιμμένες χήρες του, με ένα μαύρο βέλο, έκλαψαν γοερά πάνω από το φέρετρο. Ο φίλος του, δικηγόρος Νικόλας μετέφερε το τελευταίο μήνυμα του Τζον, που δεν ήταν άλλο από την επιθυμία του να βρεθεί ο άξιος συνεχιστής του.
Με ένα αρτουλάκι στα χέρια, οι ομάδες έδωσαν ραντεβού για το επόμενο πρωί στις 9, στην συχνότητα του Team FM.

ΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Το παιχνίδι της Κυριακής ξεκίνησε με το τραγούδι «Οι μάγκες δεν υπάρχουν πια, τους πάτησε το τρένο» και την ανακοίνωση ότι «το τρένο αναχωρεί με μέριμνα των Γκουσγκούνηδων». Οι ομάδες έπρεπε να πάνε στο Κέντρο Κοινωνικής Μέριμνας στην οδό Μαρκέλλου στον Μασταμπά, όπου υπάρχει ένα τρένο. Εκεί ένας από τους Γκουσγκούνηδες έδινε τον φάκελο με τον επόμενο γρίφο.

Οι ομάδες τσέκαραν τις φωτογραφίες που έπαιρναν στα χέρια τους μαζί με τους γρίφους για να φτάσουν στο σωστό σημείο. Επίσης, τους δίνονταν συγκεκριμένες μοίρες, στις οποίες βρισκόταν η δεύτερη φωτογραφία του τσεκαρίσματος. Οι ομάδες είχαν χωριστεί σε τρία γκρουπ, με διαφορετικές πορείες, που εναλλάσσονταν από γρίφο σε γρίφο.

Ο 2ος γρίφος είχε ένα κόμικ με τον Αστερίξ και τον Κακοφωνίξ, με τον πρώτο να λέει στον δεύτερο ότι έχει καλή φωνή και τον Κακοφωνίξ να απαντάει πως «έχει καταρράκτη». Οι ομάδες πήγαιναν στην οφθαλμολογική κλινική του Καλόφωνου στην οδό Κουμουνδούρου πίσω από τον δημοτικό κήπο, όπου σήμερα υπάρχει παιδικός σταθμός. Οι ομάδες τσέκαραν φορώντας το βέλο (!) στο δημαρχείο όπου βρισκόταν το αρχηγείο των Γκουσγκούνηδων.

Ο 3ος γρίφος ήταν μία κορνίζα με τον «Γάμο στην Κανά» του Paolo Veronese. Οι ομάδες έπρεπε να καταλάβουν ότι οδηγούνταν στο κορνιζάδικο του Κανά στην οδό Τσουδερών, απέναντι από την Εθνική Τράπεζα, όπου σήμερα βρίσκεται χρυσοχοείο.

Ο 4ος γρίφος ήταν ένα απολυτήριο από το 7ο δημοτικό σχολείο του 1984, όταν το σχολείο λειτουργούσε σε ιδιωτικό κτήριο στην σημερινή οδό Μπίρη, δίπλα στη νέα βιβλιοθήκη.

Ο 5ος γρίφος ήταν ένα μπουκάλι νερού, που έγραφε στην ετικέτα: «ΤΟ ΚΑΛΟ ΝΕΡΟ ΕΡΜΟΥΠΟΛΗΣ - THE WELL HERMOUPOLIS' WATER». Οδηγούσε στο πηγάδι του Συριανού, στη συμβολή των οδών Κριάρη και Χατζημιχάλη Γιάνναρη, δίπλα από το οργανοποιείο Σταγάκη.

Ο 6ος γρίφος περιείχε ένα γράμμα προς τη «φίλη Ελένη» από την πόρνη Βέτα, με την οποία την ενημέρωνε ότι γιάτρεψε ένα παιδί, ότι έκανε δώρο σερβίτσιο σε νιόπαντρο ζευγάρι και ότι προτίθεται να δωρίσει το οικόπεδο της στο κράτος για να γίνει σχολείο. Οδηγούσε στο διώροφο σπίτι της Βέτας στην οδό Χειμάρας και Αργυροπούλων (Μακεδονίας).

Ο 7ος γρίφος ήταν ένα χαρτί με απεικόνιση 18 στεφανιών και έναν κώδικα, που με αντιστοίχιση των γραμμάτων έβγαινε η λέξη «Σαρακίνα». Οδηγούσε στο μνημείο των 18 εκτελεσθέντων στην Σαρακίνα στο Άδελε.

Ο 8ος γρίφος ήταν ένα κείμενο με τον κώδικα Μπράιγ (για τυφλούς). Χρησιμοποιώντας τις κόκκινες κουκίδες, οι ομάδες έβγαζαν την φράση «Έλλη Βοτζη εθελοντική αιμοδοσία» και οδηγούνταν στο μικροβιολογικό εργαστήριο της Έλλης Βότζη στην οδό Γερακάρη 100.

Ο 9ος γρίφος είχε μία παραλλαγή SUDOKU, από το οποίο έβγαινε η ημερομηνία 26-7-87, ημέρα θανάτου του αντισμηνάρχου Εμμανουήλ Βασιλάκη. Στον γρίφο υπήρχαν ακόμα στα μάτια του απεικονιζόμενου αετού το σήμα της Ελληνικής Αεροπορίας, δύο μπλε κύκλοι. Οι ομάδες οδηγούνταν στο σπίτι του Εμμ. Βασιλάκη στην οδό Χορτάτζη 15Α.

Ο 10ος γρίφος ήταν ένας κώδικας σε κείμενο, που έβγαζε από την τέταρτη λέξη κάθε πρότασης την φράση: «Ο Μεράλ έδωσε μεγάλη μάχη. Το πάθος του για ζωή έμοιαζε με ορμητικό ποτάμι. Τελικά δεν τα κατάφερε. Μετά από εννιά χρόνια δεν θυμόταν ότι τον έλεγαν Τσχαϊ». Οι ομάδες έπρεπε να συνδυάσουν τα δύο ονόματα, Μεράλ και Τσχάϊ, και να οδηγηθούν στα γραφεία της εταιρείας Νόσου Αλτσχάιμερ στην οδό Μάχης Ποταμών 9 στην Καλλιθέα.

Ο 11ος γρίφος ήταν η παραλλαγμένη ενεπίγραφη πλάκα του μνημείου των 4ων παίδων στο Ατσιπόπουλου, που περιγράφει το ατύχημα με τη χειροβομβίδα στο οποίο σκοτώθηκαν τα ανήλικα παιδιά την περίοδο της κατοχής και οδηγούσε στο μνημείο των 4ων παίδων στο Ατσιπόπουλο, στην ομώνυμη οδό.

Ο 12ος γρίφος ήταν ένα διαφημιστικό flyer για συναυλία στις 18-2-1991, όπου τα αναγραφόμενα συγκροτήματα ήταν τα λατινικά ονόματα λαχανικών. Οδηγούσε στην λαϊκή αγορά της Δευτέρας, που το 1991 γινόταν στην οδό Ασκούτση.

Ο 13ος γρίφος ήταν ένα κρυπτόλεξο με σημαίες χωρών και ανάλογα με τη συχνότητα εμφάνισης τους έβγαινε η πρόταση "TAPU TAHRIR 822", που ήταν το Οθωμανικό Κτηματολόγιο για το Ρέθυμνο. Οδηγούσε στο Υποθηκοφυλακείο / Κτηματολόγιο στην οδό Χορτάτζη 20.

Ο 14ος γρίφος ήταν ένα κουτί φαρμάκου με το όνομα «Grapeleaf» (αμπελόφυλλο) 
της εταιρείας DIRIMON SEMIZOTU και η σύνθεση του ήταν με υλικά για γλυκά. Κάνοντας αναγραμματισμό της πρώτης λέξης ήταν RIMONDI, ενώ SEMIZOTU είναι η γλυστρίδα. Οδηγούσε στο ζαχαροπλαστείο Γλυστρίδη (Ντολμά) στην οδό Μεσολογγίου απέναντι από το καφέ Galero, όπου σήμερα βρίσκεται χρυσοχοείο.

Ο 15ος γρίφος ήταν η τελευταία σελίδα της Κρητικής Επιθεώρησης, με ρεπορτάζ για τον αγώνα του εργασιακού μπάσκετ μεταξύ των ομάδων των «Αντιπαροχέων» και των «Οικοπεδούχων», που έληξε 69-71 και η συνέχεια του άρθρου ήταν στην σελίδα 86. Ο γρίφος οδηγούσε στην πρώτη πολυκατοικία που έγινε με το σύστημα της αντιπαροχής στην οδό Δημακοπούλου 86 (αρ. αδειας 69/71).

Ο 16ος γρίφος ήταν η πρόσκληση του ζευγαριού Μηνά και Ειρήνης, στη βάπτιση του καρπού της ένωσης τους, όπου απεικονίζονταν και δύο σήματα, της Ελληνικής Χωροφυλακής και της Αστυνομίας Πόλεων, που είχαν ως προστάτες τους την Αγία Ειρήνη και τον Άγιο Μηνά. Οδηγούσε στην Εκκλησία του Αγίου Αρτεμίου και Ζωοδόχου Πηγής στο Ρισβάν Μετόχι. Ο Άγιος Αρτέμιος είναι ο προστάτης της Ελληνικής Αστυνομίας, στην οποία ενώθηκαν οι δύο (Χωροφυλακή και Αστ. Πόλεων) το 1987.

Ο 17ος γρίφος ήταν ένα δελτίο ΠΡΟΠΟ της 11ης Σεπτεμβρίου 1977 με ένα μόνο σωστό αποτέλεσμα, του αγώνα ΠΑΟ – ΠΑΟΚ (Χ). Παίρνοντας όλα τα χ, σχηματιζόταν η λέξη Μαρία και οδηγούσε στο προποτζίδικο του Ανυφαντάκη (Μαρία) στην οδό Αρκαδίου 147.

Ο 18ος γρίφος ήταν ένα αρχαίο κείμενο, που περιέγραφε τα γράμματα που σχημάτιζαν τη λέξη «Ερατούς». Οδηγούσε στην οδό Ερατούς στην Καλλιθέα. 
Στον 19ο γρίφο δίνονταν ένα usb με βίντεο, που περιελάμβανε άσχετες σκηνές ταινιών. Τα αρχικά των τίτλων των ταινιών σχημάτιζαν τη λέξη «PAGIDA» και οδηγούσε στον κινηματογράφο Ιδαίον Άνδρον, που βρισκόταν στις οδούς Μελισσινού και Σαλαμίνος.

Ο 20ος γρίφος ήταν ένα πατρόν κουστουμιού που είχε έναν κώδικα Μορς. Έβγαινε η λέξη «ANESIS», ενώ από τους λατινικούς αριθμούς έβγαινε ο αριθμός τηλεφώνου 269. Οδηγούσε στο κέντρο «Άνεσις» στη συμβολή των οδών Θεοτοκοπούλου και Βάρναλη.

Ο 21ος γρίφος ήταν ένα κείμενο με στίχους από το τραγούδι «Θυμός – Η μαρτυρία του νερού» του Δημήτρη Ζερβουδάκη. Υπήρχαν αλλαγές στους στίχους στο σημείο «άπιαστο νερό» και είχε προστεθεί και η λέξη «γιατρειά». Οδηγούσε στο πηγάδι «άπιαστου νερού» στο οικόπεδο δίπλα από το καφενείο Καλογεράκη, έναντι Μικρασιάτικου. Εκεί υπήρχε και η μισοτελειωμένη κλινική Δασκαλάκη.

Ο 22ος γρίφος ήταν τρεις κορνίζες με κοινά στοιχεία. Στην πρώτη με τίτλο «ΠΟΙΗΜΑ» υπήρχε ένα πεζό κείμενο του Διονύσιου Σολωμού, που αναφέρεται στη Ζάκυνθο, καθώς και ένα πεζό κείμενο του ίδιου, που αναφέρεται στον πόλεμο των Κρητών με τους Τούρκους την περίοδο 1823-1824. Στη δεύτερη κορνίζα υπήρχε ένα ποίημα του Κάλβου για τη Ζάκυνθο, καθώς και ένα δεύτερο που επίσης αναφερόταν στον πόλεμο των Κρητών με τους Τούρκους. Κοινό στοιχείο ότι και οι δύο, Κάλβος και Σολωμός, κατάγονταν από την Ζάκυνθο. Στην τρίτη κορνίζα, που ήταν κενή, οι Γκουσγκούνηδες είχαν διακριτικά από αγιογραφίες και ζητούσαν την πρώτη γνωστή αγιογραφία των 4ων Μαρτύρων, την οποία έφτιαξε ο Ζακυνθινός Ιωάννης Φραγκόπουλος. Η εικόνα βρίσκεται στη Μητρόπολη και αναγράφει «Ποίημα Ζακυνθίου Ιωάννη Φραγκόπουλου».

ΤΟ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟΥ ΤΖΟΚΕΡ

Οι διοργανωτές είχαν δώσει σε όλες τις ομάδες, πλην μίας, που είχε λάβει το τζόκερ από το διαδικτυακό παιχνίδι, ένα παράλληλο κυνήγι για να καταφέρουν να πάρουν το τζόκερ, το οποίο μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν μόνο αν περνούσαν 10 λεπτά από τη στιγμή που έπαιρναν το γρίφο.

Στο παράλληλο παιχνίδια χρησίμευε και το ποδήλατο, που είχε ζητηθεί από τις 42 ομάδες. Στις 10 το πρωί κλήθηκαν να πάνε με το ποδήλατο στο «Σπίτι του Πολιτισμού». Από εκεί πήραν τον πρώτο γρίφο, που ήταν ένας επίδεσμος, που είχε μέσα ένα κομμάτι φύλλο από γιασεμί. Οδηγούσε στη Γιασεμή Κάρταλη, που ήταν πρακτικός και στο σπίτι της, που βρισκόταν στην οδό Μελισσινού, στο σημερινό εστιατόριο Κορίνα.

Εκεί υπήρχε ένα ταμπελάκι με το κείμενο «Ψηλή, ξανθιά, γαλανομάτα» και μία φωτογραφία του Αγνώστου Στρατιώτη. Οι ομάδες πήγαιναν στον Άγνωστο με το ποδήλατο, έλεγαν την πρόταση στον Γκουσγκούνη που τους περίμενε και τους έδινε ένα γυναικείο όνομα, διαφορετικό για κάθε ομάδα. Από εκεί πήγαιναν στο Σπίτι του Πολιτισμού, έλεγαν το όνομα και έπαιρναν τον δεύτερο γρίφο.

Ο δεύτερος γρίφος ήταν μία φωτογραφία με ένα καναρίνι που είχε στο στόμα του ένα γράμμα. Οδηγούνταν στο σπίτι του ταχυδρόμου Καναρίνη, στη συμβολή των οδών Ρ. Φερραίου και Τίτου στην παλιά πόλη. Εκεί υπήρχε ένα ταμπελάκι με το κείμενο «σεμνή, αδύνατη, καστανομάτα» και μία φωτογραφία του πηγαδιού στη Μεγάλη Πόρτα. Οι ομάδες πήγαιναν στο πηγάδι με το ποδήλατο, έλεγαν την πρόταση στον Γκουσγκούνη που τους περίμενε και τους έδινε ένα γυναικείο όνομα, διαφορετικό για κάθε ομάδα. Από εκεί πήγαιναν στο Σπίτι του Πολιτισμού, έλεγαν το όνομα και έπαιρναν τον τρίτο γρίφο.

Αυτός ήταν ένας τιμοκατάλογος από καφενείο, που έλεγε ότι το ωράριο λειτουργίας ήταν αυστηρά 7-2 και 4-10. Οδηγούσε στο καφενείο του Μπελά στην οδό Αραμπατζόγλου, ο ιδιοκτήτης του οποίου έκλεινε στις 10 το βράδυ και είχε και ένα μεσημεριανό δίωρο διάλειμμα.

Εκεί υπήρχε ένα ταμπελάκι με το κείμενο «κοντή, γλυκιά, πρασινομάτα» και μία φωτογραφία από κολωνάκια. Οι ομάδες πήγαιναν στην πλατεία της Σοχώρας με το ποδήλατο, έλεγαν την πρόταση στον Γκουσγκούνη που τους περίμενε και τους έδινε ένα γυναικείο όνομα. Από εκεί πήγαιναν στο Σπίτι του Πολιτισμού, έλεγαν το όνομα και έπαιρναν το τζόκερ.

Ο ΓΡΙΦΟΣ ΤΟΥ ΘΗΣΑΥΡΟΥ

Οι ομάδες έπαιρναν το γρίφο του θησαυρού, ένα χάρτη και μια ιδιοκατασκευή (φωτιστικό) που παρέπεμπε στο ρολόι FIBONACCI.

Ο γρίφος περιέγραφε τον τρόπο με τον οποίο έπρεπε να κινηθούν και ποια βήματα να ακολουθήσουν.

Εκεί έπρεπε να συνδυαστούν όλα όσα οι ομάδες είχαν στα χέρια τους όλο αυτό τον καιρό, την αφίσα καθώς και τα κείμενα που δημοσιεύονταν στο site και στην εφημερίδα. Αρχικά πήγαινες στην αφίσα. Οριζόταν η LOGGIA (1) σαν Βορράς και στις 295 μοίρες έβρισκες τη δωδεκάτη (12:00). Έπρεπε λοιπόν να τοποθετηθεί η πυξίδα πάνω στην αφίσα και να γυριστεί έτσι ώστε το 0 να είναι στη LOGGIA. Και γυρίζοντας την πυξίδα στις 295 μοίρες στην αφίσα έβλεπες τη μικρή Παναγία (2).

Έπειτα σαν τρίτο σημείο οριζόταν «το δυτικότερο των σημείων». Σε αυτό το σημείο έπρεπε να βρεις όλα τα σημεία στη αφίσα που αφορούσαν το Ρέθυμνο και να εντοπίσεις το δυτικότερο. Αυτό δεν ήταν άλλο από το φουγάρο στον Κουμπέ (3).

Και τέλος ερχόταν η στιγμή να ανάψουν το ρολόι FIBONACCI. Αφού ανάτρεχαν στις δημοσιεύσεις και έβρισκαν τις κρυμμένες πληροφορίες άναβαν το ρολόι, διάβαζαν την ώρα που ήταν 9:45 έβρισκαν σε ποιο σημείο σε οδηγούσε αυτή η ώρα με ορισμένη τη δωδεκάτη και έτσι έβρισκαν το άγαλμα του Αγνώστου Στρατιώτη (4).

Τοποθετούσαν αυτά τα τέσσερα σημεία στον χάρτη και αφού τα ένωναν «αρμονικά", δηλαδή το (1) με το (3) (σημεία του ορίζοντα) και το (2) με το (4) (ώρες) οι δύο γραμμές τέμνονταν πάνω στο Σπίτι του Πολιτισμού όπου την προηγούμενη μέρα είχαμε «αποχαιρετίσει» τον Τζον Πάλας.

Εκεί πήγαν πρώτοι οι ΑΝΙΧΝΕΥΤEΣ χτύπησαν την πόρτα και από μέσα άνοιξαν οι ΓΚΟΥΣΓΚΟΥΝΗΔΕΣ που τους έδωσαν το θησαυρό αναγνωρίζοντάς τους σαν τον ένα και μοναδικό ΑΞΙΟ διάδοχο τους και απόγονο του Τζον.

Η ΤΕΛΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ
1. ΑΝ ΕΙΧ'…ΝΑΙ!ΦΤΑΙΣ!
2. ΕΚΑΤΣ' Η ΚΟΥΤΣΗ ΚΑΤΣΙΚΑ
3. ΜΑΛΑΓΑΝΕΣ
4. ΓΑΛΑΤΕΣ
5. ΟΙ ΑΛΛΟΙ
6. ΕΜΕΙΣ & ΕΜΕΙΣ
7. ΠΑΡΕ ΦΟΡΑ ΚΑΙ ΚΟΥΤΟΥΛΑ
8. ΜΠΟΥΜΠΟΥΝΕΣ
9. ΑΜΕΛΕΤΗΤΟΙ
10. ΝΑΤΑ ΚΕΦΑΤΑ
11. ΑΡΚΑΛΟΙ
12. ΚΡΑΣΟΚΟΥΡΟΥΠΕΣ
13. ΤΕΜΠΕΛΟΣΚΥΛΑ
14. ΓΙΑΡΕΜΗΔΕΣ
15. ΑΡΓΟΣΧΟΛΟΙ
16. ALTER EGO
17. ΚΑΤΙ ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΑ ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ
18. ΠΡΑΣΣΕΙΝ ΑΛΟΓΑ
19. ΠΛΑΝΗΤΕΣ & ΑΝΕΣΤΙΟΙ
20. ΑΔΙΑΦΟΡΟΙ ΑΔΙΑΦΘΟΡΟΙ
21. ΑΦΟΡΤΙΣΤΟΙ
22. ΦΕΥ…ΓΑΤΟΙ
23. ΣΟΙ ΑΝΑΜΑΖΩΞΑΡΗΔΩΝ
24. (ΑΝΤΙ)ΚΑΠΝΙΣΤΕΣ
25. BOUDALIA
26. ΠΟΘΕΝ ΑΙΣΧΟΣ
27. ΜΑΜΟΥΝΕΣ
28. ΤΑ ΒΕΛΑΝΙΔΙΑ
29. ΜΠΑΓΑΣΕΣ
30. ΔΕΙΞΕ ΣΤΡΑΒΕ Τ' ΑΛΗΘΩΡΟΥ
31. ΠΕΙΡΑΤΕΣ (ΜΑΧΜΟΥΡΛΗΔΕΣ)
32. ΣΚΑΡΑΒΑΙΟΙ
33. ΑΝΕΜΟΜΥΑΛΟΙ
34. ΤΖΙΤΖΙΚΟΤΡΙΧΙΔΕΣ
35. CARNIVALOI
36. ΜΑΣΑ ΣΟΥΡΑ
37. OUTSIDERS
38. ΤΟΞΟΚΡΟΤΑΛΟΙ
39. ΠΑΙΞΕ ΓΕΛΑΣΕ
40. ΑΓΓΟΥΡΟΞΥΠΝΗΜΕΝΟΙ
41. ΦΛΟΥ
42. ΠΕΡΙΗΓΗΤΕΣ

 

ΠΗΓΗ : http://www.goodnet.gr/rethumno-trechonta/page/9/articles/oi-anichneutes-axioi-sunechistes-tou-tzon-palas-fotoreportaz.html

JSN Pixel template designed by JoomlaShine.com
6402 Views