Ομάδα Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού
Copyright © Σκαραβαίοι Club - www.sclub.rethymnon.com
Σκαραβαίοι Club - ΚΥΝΗΓΙ 2014

Διοργάνωση : Έκατσ' η Κουτσή Κατσίκα
25ο Κυνήγι Θησαυρού

2014 afisa

Web: www.ekk.gr

Νικήτρια Ομάδα : Μαλαγάνες
Θησαυρός :  Γενεαλογικό Δέντρο
Σημείο εύρεσης : Νότια Είσοδο Δημοτικού Κήπου

2014 kynigi Thysavros ekk

Κυνήγι Θησαυρού 15-16/02/2014

2014 Kynigi ScaraveiClub 003 2014 Kynigi ScaraveiClub 002

2014 Kynigi ScaraveiClub 007.jpg 2014 Kynigi ScaraveiClub 004

 Χορός των Κυνηγών - "Κέντρο Άστρο" 14-02-2014

 2014 Kynigi ScaraveiClub 005

Τηλέμαχος ο "Τροχονόμος"

ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Αυτό έγινε πραγματικότητα το απόγευμα της Κυριακής και οι «Μαλαγάνες» μπορούν να υπερηφανεύονται ότι έφτασαν πρώτοι στη λύση του γρίφου του θησαυρού, αποκρυπτογραφώντας εγκαίρως το γενεαλογικό δέντρο του Ιεροκλή, καταφέρνοντας έτσι να εντοπίσουν το σημείο του θησαυρού και να τον ξεθάψουν. Ο θησαυρός βρισκόταν θαμμένος στη νότια είσοδο του δημοτικού κήπου και δεν ήταν άλλο από την πραγματική φωτογραφία της αφίσας, που ήταν τοποθετημένη σε κύλινδρο και συνοδευόταν από έναν στίχο της Ιλιάδας του Ομήρου.

Τα πανηγύρια στο δημαρχείο λίγο μετά την ανακάλυψη του θησαυρού ήταν ξέφρενα και τα χειροκροτήματα από όλες τις ομάδες ζεστά, απόδειξη για μία ακόμα χρονιά ότι το παιχνίδι ενώνει όλους τους κυνηγούς, ανεξάρτητα από νικητές και «χαμένους».

Το σκηνικό που είχαν στήσει τα μέλη της ομάδας της «Κατσίκας» ήταν μοναδικό και ξεκίνησε από την Παρασκευή το βράδυ στο χορό των 44 ομάδων, συνεχίστηκε με τις δοκιμασίες του Σαββάτου που μοίρασαν γέλιο και ξενοιασιά στους κυνηγούς για να ολοκληρωθεί την Κυριακή με το καλύτερο παντοπωλείο της πόλης στην είσοδο του Δημαρχείου!

Ο ΧΟΡΟΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
(ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ)

προσωπο-γραφίες αριθμός 8


Π

ίσω από τον κοκάλινο εντυπωσιακό σκελετό συναντούσες ένα βλέμμα που δεν σε άφηνε αδιάφορο. Επέμενε να μη φοράει φακούς. Δεν υπέκυπτε στον πειρασμό του φυσικού, και κατά γενική ομολογία, ωραίου προσώπου που διέθετε. Τα γυαλιά άλλωστε, που πάντα συμπλήρωναν ένα καλόγουστο ντύσιμο, τα φορούσε από πολύ μικρή. Το ίδιο μικρή, το καλοκαίρι που τελείωσε το Λύκειο, η Ζαφείρα παντρεύτηκε. Λίγο μετά, γνωρίζοντας τρεις ξένες γλώσσες, περνούσε εδώ και πολλά χρόνια τις περισσότερες ώρες της ζωής της χαμογελαστή, πίσω από μία ρεσεψιόν.

Είχε βέβαια και το τετράμηνο του χειμώνα, όπου με κλειστά τα μεγαλοξενοδοχεία, μεταμορφωνόταν σε μια άλλη, άκρως διαφορετική γυναίκα. Μακριά από την πόλη, φυτεύοντας και καλλιεργώντας τα λίγα κομμάτια οικογενειακής περιουσίας που είχαν απομείνει. Τον τελευταίο καιρό μάλιστα τ’ απογεύματα, με τη Μαγδαληνή, φίλη και γειτόνισσα από τα παιδικά της χρόνια, συζητούσαν, μέσα στ’ άλλα, πώς θα βρουν κι αυτές τον τρόπο να εκμεταλλευτούν τα χαρίσματα της ρεθεμνιώτικης γης.

Ίσως, ένα απόγευμα εκεί μέσα στην κουβέντα ή έστω, εκεί μέσα στο ανά χείρας φλυτζανάκι του καφέ, να έβρισκαν ένα καλύτερο μέλλον…    

Η

 Χαρά σου έδινε την εντύπωση ότι έβλεπε τον κόσμο λίγο διαφορετικά. Μ’ ένα δικό της τρόπο. Μόνο έτσι μπορούσες να εξηγήσεις τις θεωρίες της για την κρίση που δεν υπάρχει. Και που καλό θα ήταν, σε περίπτωση που ίσχυαν τα οικονομικά προβλήματα που οι άλλοι έλεγαν και γενικά όλα αυτά που κάθε μέρα συζητάμε, καλό λοιπόν θα ήταν, να κάνεις μία έξυπνη ασφάλεια για σένα και γιατί όχι και για τα παιδιά σου.

Είχε ένα δερμάτινο φάκελο κι ο Θεός να σε φυλάει από τις σκέψεις που ήταν έγκλειστες στο περιεχόμενό του. Στόχος της ήταν να σε πείσει να πληρώνεις μικροποσά για ασφάλειες που μπορεί, ποτέ δεν ξέρεις, να χρειαστούν. Κάτοικος Ρεθύμνου ο άλλος και μες την τρελή χαρά ασφαλίστηκε για τραυματισμό από εκτροχιασμό τρένου, ενώ ένας άλλος για την ακόμα πιο απίθανη περίπτωση μικροτραυματισμού κατά την πρόσδεση πλοίου της γραμμής Πειραιάς-Ρέθυμνο.  

Δυναμική και επικοινωνιακή η Χαρούλα, σημείωνε μεγάλες επιτυχίες. Είχε καταφέρει κόσμο και κοσμάκη να κάνει τις πιο παράξενες ασφάλειες. Ήταν τέτοιος ο τρόπος και το ταλέντο που διέθετε στο να σου αναλύει τις αυξημένες πιθανότητες των ελαχίστων πιθανοτήτων, που δύσκολα ξέφευγε κάποιος από τα δίχτυα της.

Από τα δίχτυα της Χαράς, των σαράντα κάτι ετών, με το δικτυωτό καλσόν…

Π

ερισσότερο απ’ όλα αγαπούσε το ποδήλατό της. Όσο η Ρίτα μεγάλωνε, τόσο η πόλη που εκσυγχρονιζόταν, τη βοηθούσε να γίνεται ακόμα πιο ανεξάρτητη, να πηγαίνει μόνη της στ’ Αγγλικά και στους Προσκόπους, να κλέβει χρόνο για να αράζει καθημερινά με τις φίλες της στο υπαίθριο στέκι τους, το πηγάδι της Μεγάλης Πόρτας, για παγωτό με νεανικούς ψιθύρους και ανησυχίες. Είχε βαρεθεί από μικρή να την πηγαινοφέρνουν με το αυτοκίνητο στις εξωσχολικές διαδικασίες και να τρελαίνεται στο μποτιλιάρισμα της εβδόμης απογευματινής, όταν η μισή πόλη ασχολιόταν μ’ ένα, αναγκαίο κατά τα άλλα, παιδομάζωμα.

Στα μισά του Γυμνασίου πια, με καστανόχρωμο κοντό μαλλάκι, πολύχρωμα φουτεράκια και τα απαραίτητα σιδεράκια για το καθώς πρέπει παρουσιαστικό του μέλλοντος, ήταν η τέλεια έφηβη, συντονίστρια της ομάδας της για το «Κυνήγι» που θα γινόταν φέτος για πρώτη φορά. Δε μπορούσε να διανοηθεί ότι στη δική της παρέα τον πρώτο λόγο θα τον είχε αγόρι. Πόσο μάλλον φέτος που «έπεσε» Φορτέτσα, χώρο που η ίδια έχει σπουδάσει από το προηγούμενο καλοκαίρι, όταν ανεβοκατέβαινε μετέχοντας σε μία θετικά πολυσχολιασμένη στον τοπικό τύπο έκθεση εικαστικών.

προσωπο-γραφίες αριθμός 8

προσωπο-γραφίες αριθμός 7

προσωπο-γραφίες αριθμός 6

προσωπο-γραφίες αριθμός 5

προσωπο-γραφίες αριθμός 4

προσωπο-γραφίες αριθμός 3 

προσωπο-γραφίες αριθμός 2

προσωπο-γραφίες αριθμός 1

 

http://ekk.gr/prosopografies.html

 

Κυνηγοί στις θέσεις σας! Πάμε!

Θέσεις εκκίνησης πήραν οι κυνηγοί του Ρεθύμνου, που από χθες το απόγευμα συμμετέχουν και επίσημα στην κυνηγετική περίοδο με το σήμα να δίνει φέτος η ομάδα «Έκατσ’ η Κουτσή Κατσίκα».

Έτσι από χθες, 15 Ιανουαρίου μέχρι και την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου, οι κυνηγοί του Ρεθύμνου θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν την αγαπημένη τους περίοδο, αφού αναμφίβολα το κυνήγι του χαμένου θησαυρού έχει κατακτήσει τις καρδιές τους από το 1990 που διοργανώθηκε για πρώτη φορά. Η φετινή διοργάνωση έχει καινοτομίες, τις οποίες ετοίμασαν τα μέλη της «Κατσίκας» και τις παρουσίασαν χθες το απόγευμα σε μία συγκέντρωση στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου του δημαρχείου, η οποία προφανώς δεν θα μπορούσε παρά να είναι κατάμεστη από κόσμο.

Η διοργανώτρια ομάδα κήρυξε την έναρξη για ένα μήνα παιχνιδιού, το οποίο θα κορυφωθεί το δεκαήμερο από τις 7 ως τις 16 Φεβρουαρίου. Το φετινό παιχνίδι έχει διαδικτυακό κομμάτι, το οποίο ξεκίνησε χθες το βράδυ μέσα από την ιστοσελίδα της ομάδας www.ekk.gr, έχει παιδικό κυνήγι, έχει φυσικά το κεντρικό κομμάτι του παιχνιδιού, αλλά εισάγει και μία καινοτομία: το γυμνασιακό παιχνίδι.

Και ας τα πάρουμε από την αρχή και με τη σειρά!

JSN Pixel template designed by JoomlaShine.com
21526 Views